Publicerad: 2010-11-26 14:25, senaste uppdaterad: 2012-02-14 09:02
Läs upp

Polisnytt 2011

Här kan du läsa polisnytt från 2011.

Polisnytt 30 december

Rymning. En kvinna lyckades rymma från Migrationsverkets förvar i Märsta på torsdagen. Kvinnan fick besök av en annan kvinna vid 19.30 tiden. När personalen inte tittade bytte de kläder med varandra och sedan genomfördes rymningen. Besökaren är nu anhållen misstänkt för främjande av flykt.

Emmy Lundström

Polisnytt 29 december

Alkoholstöld. Någon bröt sig in i en bil vid 18-tiden i onsdags. Bilen stod på parkeringen vid Eurostop och förövaren stal en kasse från Systembolaget från bilen. I kassen fanns vin och öl.

Skadegörelse. Någon satte upp politiska affischer på flera elskåp på Ekilla gårdsväg i Märsta mellan måndagen och tisdagen. Affischerna är uppsatta med ett klister som gör att de inte kan dras bort, utan måste skrubbas bort med ett starkt medel. Polisen klassar därför händelsen som skadegörelse.

Emmy Lundström

Polisnytt 28 december

Skadegörelse på bilar. Två bilar utsattes för skadegörelse på Norrbackavägen i Märsta. Både bilarna hade fått vindrutan inslagen. En av bilarna hade dessutom fått en strålkastaren stulen och det fanns skoavtryck på motorhuven. Ägarna till bilarna polisanmälde skadegörelsen på tisdagen.

Skadegörelse. Två personer polisanmälde skadegörelse på Norrbackavägen i Märsta tidigt på tisdagsmorgonen. Någon hade krossat minst tre rutor i en glasvägg.

Försök till grov stöld. Polisen kallades till Herrhagsvägen i Sigtuna vid 20-tiden på måndagen. Där hade någon försökte bryta sig in i en villa. Inbrottstjuven hade försökt skruva bort dörrhandtaget på ytterdörren utan att lyckas.

Skadegörelse på bil. En bil på Hugingatan i Valsta fick en ruta sönderslagen. Skadegörelsen inträffade någon gång mellan måndagen och tisdagen.

Emmy Lundström

Polisnytt 27 december

Stöld. Strax efter midnatt på annandagen blev en kvinna i 20-årsåldern bestulen på sin plånbok inne på nattklubben Kung Carl i Märsta. Kvinnan höll plånboken, mobil och cigaretter i sina händer när en okänd gärningsman tog plånboken ifrån henne och försvann.

Inbrott i villa. På annandagen inträffade ett villainbrott på Anunds väg i Sigtuna. När villaägarna kom hem var altandörren öppen, badrumsfönstret uppbrutet och två bärbara datorer saknades. 

Skadegörelse. Vid 18-tiden på annandagen brann det i en soptunna vid Valstaskolan i Märsta. Räddningstjänsten släckte elden. Exakt vad som har hänt är oklart, men händelsen rubriceras som skadegörelse.

Villainbrott. En okänd gärningsman bröt sig under julhelgen in i en villa på Tellusgatan i Märsta. Husägarna var bortresta när inbrottet ägde rum och upptäckte när de kom hem att altandörren var uppbruten och att ett smyckesskrin saknades från huset.

Inbrott. En bärbar dator och 1500 kronor i kontanter saknas efter ett inbrott i en träningslokal i Arlandastad under julhelgen. Ytterdörren var olåst då flera företag huserar i samma byggnad, men dörren till träningslokalen var uppbruten. Gärningsmannen är ännu okänd.

Inbrott i villa. En polispatrull kallades till Sigtuna sedan ett inbrott anmälts på Kung Olofs väg i fredags. Villaägaren var bortrest och en granne hade lovat att titta till huset. När grannen nådde husets grind hörde hon en eller flera personer springa på tomten, men hon såg ingen. Därefter upptäckte hon att ett fönster var uppbrutet. Än så länge är det oklart om något stulits från villan.

Bensinstöld. Någon gång mellan fredag eftermiddag och lördag förmiddag stals 160 liter diesel ur en lastmaskin på Brista gård i Märsta. Tjuven eller tjuvarna ska även ha försökt ta bensin från flera lastbilar på platsen.

Bensinstöld. Under natten till julafton stals cirka 50 liter bensin från en BMW som stod parkerad i Norrbacka i Märsta. Brytskador på tanklocket har upptäckts.

Inbrott i lägenhet. En polispatrull kallades till Sätunavägen i Märsta efter ett lägenhetsinbrott som inträffat under fredagen eller tidigt på julafton. Tjuven tog sig in genom ytterdörren och en dator saknas från bostaden.

Johanna Cedergren

Polisnytt 23 december

Brand. Det brann i en gammal betongfabrik på Turbingatan i Arlandastad under torsdagen. Branden startade vid elva-tiden i samband med rivningen av fabriken. Enligt brandkåren, som släckte branden utan dramatik, fanns ingen spridningsrisk.

Polisnytt 22 december

Inbrott i lägenhet. Någon bröt sig in i en lägenhet på Heimdalsgatan i Valsta vid 20-tiden i onsdags. Det var grannar som upptäckte inbrottet. De hörde ett högt ljud och trodde först att det var fyrverkerier. Det gick ändå ut i trappuppgången och upptäckte då att dörren till en av lägenheterna var uppbruten. De ringde polisen som åkte dit, men då var tjuven redan borta.

Bilolycka. En man blev påkörd av en bil i korsningen Idungatan/Vikingavägen i Valsta. Händelsen inträffade strax innan klockan 20 i tisdags. Mannen skadades i ansiktet och fördes med ambulans till sjukhus.

Misshandel. En kvinna blev attackerad och slagen i huvudet med ett tillhygge i tisdags. Händelsen inträffade på Södergatan i Märsta. Läs mer

 Emmy Lundström

Polisnytt 20 december

Stöld och olaga hot. Polisen grep en snattare på Coop Extra på Västra Bangatan i Märsta vid 21.30 på måndagen. Mannen, som är i 20-årsåldern, gick förbi kassan med en korg med varor till ett värde av 1300 kronor utan att betala. Personal försökte hindra mannen att lämna affären och i samband med det hotade han en av kunderna i butiken.

Bilstöld. En Volvo försvann från Marmorvägen i Sigtuna. Bilen, som är efterlyst, stals någon gång mellan lördagen och måndagen.

Inbrott. Någon bröt sig in på en byggarbetsplats på Långreven i Norrtil. En villa var i färd med att byggas på platsen och när byggarbetarna kom dit på måndagen upptäckte de att någon hade stulit flera verktyg. Bland annat elkraftverk, bygglampor och byggnadsställningar var borta.

Emmy Lundström

Polisnytt 19 december

Inbrott i bilar. Tre bilar vid Vikingahallen utsattes för inbrott. Inbrotten skedde mellan klockan 17 och 18 i fredags. Bland annat försvann kläder från bilarna.

Inbrott i villa. En bostad på Marsgatan i Steninge utsattes för inbrott på fredagkvällen. Ytterdörren var uppbruten och villan hade sökts igenom. Det är oklart vad som har stulits.

Däckstöld. 50 vinterdäck stals från en bilverkstad på Trävaruvägen i Märsta. Tjuvarna tog sig in på området natten till lördagen genom att klippa upp ett staket.

Inbrott i bil. Någon försökte stjäla en bil som stod vid järnvägssstationen på Västra Bangatan i Märsta. När bilens ägare kom dit på fredagkvällen var tändningslåset sönderbrutet. Bilstereo, gps och verktygslåda saknades också.

Stöld. En kvinna i 20-årsåldern var på väg hem i Märsta vid tre-tiden på fredagnatten. Plötsligt hörde hon någon springa bakom henne på Södergatan. Kvinnan började springa men mannen kom i fatt henne och knuffade omkull henne. Mannen tog kvinnans väska och sprang därifrån. Kvinnan blev av med bland annat plånbok och kamera.

Stöld. En kvinna i 35-årsåldern greps på Ica Maxi på Eurostop efter att ha plockat åt sig varor för 6000 kronor. Kvinnan utförde stölden tillsammans med en man som lyckades fly i en bil, efter att ha hotat väktare.

Inbrott i bil. En bil på Tvärvägen i Märsta utsattes för inbrott vid 16-tiden i fredags. Bland annat stals en cd-spelare från bilen.

Stöld från bil. En tjuv stal en bärbar dator från en bil på Eurostop medan bilens ägare åt på McDonalds i lördags. Personen var på snabbmatsrestaurangen i en kvart.

Emmy Lundström

Polisnytt 16 december

Skadegörelse på bil. En bil på Odensalavägen i Märsta fick bakdörren repad. Skadegörelsen upptäcktes i torsdags.

Emmy Lundström

Polisnytt 13 december

Inbrott i villa. En villa på Solrosvägen i Märsta utsattes för inbrott under måndagen. Polis åkte dit efter att inbrottslarmet hade tjutit. Det är oklart vad som har stulits.

Hemfridsbrott. Fyra män bröt sig in i en sommarstuga i Måbylund och sov över där. Männen, som är mellan 30 och 40 år gamla, upptäcktes i måndags av en granne som såg dem gå omkring på tomten. Polis kallades dit och alla fyra greps, misstänkta för hemfridsbrott. De misstänks också ha stulit sprit och kläder från sommarstugan.

Bilstöld. En bil stals från Vänortsringen i Märsta på natten till tisdagen. Bilen, som nu är efterlyst, stod på en parkering.

Grov misshandel. En kvinna blev knivhuggen i magen av en okänd gärningsman under måndagen. Kvinnan gick på en gångväg i Valsta när hon blev attackerad. Läs mer

Polisnytt 12 december

Allmänfarlig vårdslöshet. Polis och brandkår kallades till Tingvallavägen i Märsta vid 15-tiden i fredags efter larm om rökutveckling. Det visade sig att en person hade glömt en kastrull kvar på spisen.

Skadegörelse. Någon tände eld på en bil i Valsta centrum vid 15-tiden i fredags. Bilen blev helt utbränd.

Försök till bilinbrott. En bil på Hugingatan i Märsta utsattes för inbrottsförsök mellan torsdagen och lördagen. Bilen, som stod på en boendeparkering, hade skador på låset.

Mopedstöld. En moped stals från Tingvallavägen i Märsta mellan torsdagen och söndagen. Mopeden, som är efterlyst, stod parkerad i ett cykelställ i anslutning till ägarens bostad.

Emmy Lundström

Polisnytt 9 december

Inbrott i fritidshus. Någon som var frusen bröt sig in i ett fritidshus vid Slottsparken i Rosersberg. Huset stod tomt och när ägarna kom dit på lördagen var ytterdörren uppbruten. De upptäckte att någon hade eldat i vedspisen.

Inbrott i lägenheter. Två lägenheter på Stora Brännbovägen i Sigtuna utsattes för inbrott under torsdagen. Lägenheterna ligger på samma våningsplan. Det är ännu okänt vad som stals. Polisens tekniker ska dit idag, fredag.

Inbrott i villa. Någon bröt sig in i en villa på Björkudden i Rosersberg. Husets ägare, som höll på att flytta in i villan, upptäckte på torsdagseftermiddagen att någon hade brutit upp garageporten. Bland annat saknas dator och mobiltelefoner.

Emmy Lundström

Polisnytt 8 december

Inbrott i bil. En Nissan som stod parkerad vid Josefinaskolan utsattes för inbrott under onsdagen. Någon krossade en ruta på bilen vid 16-tiden och stal en handväska som låg i baksätet.

Bilstöld. En bil försvann från Rosersbergs station i mellan måndagen och tisdagen. Bilen är nu efterlyst.

Inbrott i bil. Någon bröt sig in i en bil på John Åkerlunds väg i Sigtuna under onsdagen. Bilen stod parkerad vid Prästängarnas sportcenter mellan klockan 18 och 19. En framruta på bilen hade krossats och gods från bilen saknas.

Emmy Lundström

Polisnytt 7 december

Skadegörelse på bil. En Volvo på busstationen vid Stora gatan i Sigtuna utsattes för skadegörelse under tisdagen. Någon sparkade sönder en backspegel och ett fönster på bilen runt 20-tiden.

Brand i värmepanna. En värmepanna på Blygatan i Rosersberg fattade eld under tisdagen. Branden startade runt midnatt och det tog en timme för brandmännen att vädra ut byggnaden. Polisen misstänker inte att det ligger något brott bakom, utan tror att branden orsakades av ett tekniskt fel.

Emmy Lundström

Polisnytt 6 december

Bilbrand. Någon tände eld på bil vid Steningebadet i Märsta vid 23-tiden på måndagen. Brandkåren släckte elden men bilen blev helt utbränd.

Stöld ur husbil. En husbil på industriområdet i Rosersberg utsattes för inbrott mellan torsdagen och måndagen. Bland annat försvann tv :n från husbilen.

Stöld ur husvagn. En husvagn på Metallvägen i Rosersberg utsattes för inbrott mellan fredagen och måndagen. Bland annat tv och dator stals. Enligt husvagnsägaren var det flera husvagnar på platsen som hade utsatts.

Barnvagnsstölder. Två barnvagnar har stulits i Märsta de senaste dagarna. En av dem stod utanför Brage förskola på Bragegatan i Valsta under fredagen. Den andra barnvagnen försvann från Odensalavägen. En person var och hälsade på en släkting vid åtta-tiden på tisdagsmorgonen och parkerade under tiden barnvagnen i trapphuset. 45 minuter senare var den borta.

Arbetsplatsolycka. Både ambulans och polis kallades till en arbetsplats på Uppsalavägen i Sigtuna under tisdagsförmiddagen. Där hade en man fått härdare i ena ögat.

Emmy Lundström

Polisnytt 5 december

Inbrott i bil. En tjuv slog till på bara några minuter under fredagen den 2 december. Personen bröt sig in i en lastbil på Lokegatan i Valsta och stal kontanter och mobiltelefon, medan föraren var borta i fem minuter.

Misshandel och våldsamt motstånd. En bråkig man blev avvisad från en restaurang i Märsta centrum vid 23-tiden fredagen den 2 december. Han kom tillbaka en timme senare och betedde sig stökigt igen. När han återigen blev avvisad av ordningsvakterna blev han aggressiv och hotfull. Polisen kallades därför dit och grep mannen, som slog sönder en ruta på polisbilen i samband med gripandet. Mannen, som är i 30-årsåldern är misstänkt för misshandel, olaga hot, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Bilstöld. En Fiat försvann från Slottsvägen i Rosersberg mellan torsdagen den 1 december och lördagen den 3 december. Bilen är efterlyst.

Skadegörelse. En kvinna lämnade sin lägenhet på Tingvallavägen i Tingvalla vid 13-tiden fredagen den 2 december. När hon kom tillbaka flera timmar senare hade någon försökt tända eld på en dörrmatta och stoppat den i hennes brevinkast. Elden hade dock inte tagit sig.

Inbrott. Någon bröt sig in i en villa som är under konstruktion på Körsbärsvägen på Steningehöjden. En granne larmade polisen när han såg att altandörren stod öppen lördagen den 3 december. Det är oklart hur mycket som blev stulet.

Villainbrott. En man upptäckte på söndagen den 4 december att någon hade brutit sig in i hans mors hus på Vänortsringen i Märsta. Modern hade varit bortrest sedan den 26 november.

Emmy Lundström

Polisnytt 2 december

Mystiskt bråk. En polispatrull åkte till Nymärsta gränd i Märsta natten till fredagen den 2 december. Detta efter att någon hade anmält att det pågick ett bråk. Sex ungdomar ska ha slagit på en person som låg på marken. Men när polisen kom dit fanns varken offer eller gärningsmän kvar.

Polisnytt 1 december

Farligt träd. Ett träd var nära att falla över Billbyvägen i Sigtuna under onsdagseftermiddagen den 30 november. Räddningstjänsten sågade ner trädet.

Fickstöld. En man blev av med sin mobiltelefon på en buss i Märsta onsdagen den 30 november. Det var trångt på bussen när mannen hoppade på vid Märsta station vid 17-tiden. När han var framme vid Kyrkstigen upptäckte han att mobiltelefonen, som han hade haft i byxfickan, var borta.

Mystisk trafikolycka. Räddningstjänsten larmades om en trafikolycka vid 17-tiden onsdagen den 30 november. Två bilar ska ha krockat på E4:an vid Sigtuna. Men när räddningstjänsten kom till platsen hittades ingen olycka.

Emmy Lundström

Polisnytt 30 november

Våld mot tjänsteman. Städare på Arlanda såg en man kissa på ett skyltfönster på tisdagkvällen den 29 november. Städarna kallade på ordningsvakter. När väktarna kom blev mannen aggressiv. Slagsmål bröt ut och mannen är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Inbrott. Två personer greps under tisdagen den 29 november på en buss, misstänkta för ett lägenhetsinbrott på Vänortsringen. Männen anhölls senare under kvällen. Läs mer

Emmy Lundström

Polisnytt 29 november

Skadegörelse. Någon kastade en sten genom en glasruta på porten till en bostad på Sleipnergatan i Märsta. Larmet gick i huset klockan ett på natten till tisdagen den 29 november.

Inbrott. Någon bröt sig in på ett företag på Skansvägen i Rosersberg helgen 25-27 november. Personen tog sig in genom att klippa upp staketet och stal bland annat kompressor och elverk.

Emmy Lundström

Polinytt 28 november

Brand. Polis och brandkår kallades till Valsta centrum vid 6.30 på fredagmorgonen den 25 november. En vakmästare hade upptäckt att det luktade bränt från en elcentral. När brandkåren kom dit visade det sig att det hade utvecklats en mindre brand i väggen vid elcentralen. Polisen misstänker inte att det ligger något brott bakom branden.

Misshandel. Polisen kallades till en bostad på Stora Malmgatan i Sigtuna två gånger under lördagen den 28 november på grund av ett bråk. Polisen åkte först dit vid 6-tiden efter att en kvinna i 30-årsåldern ska ha knuffat en man i 60-årsåldern. Polisen skrev en om anmälan ofredande och åkte därifrån. Några timmar senare kallades de tillbaka efter att mannen ringde och berättade att kvinnan hade sparkat honom i magen. Kvinnan är nu även misstänkt för misshandel.

Brand. En 30-årig kvinna är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet efter en torrkokning på Tingvallavägen i Märsta. Både brandkår och polis kallades till lägenheten vid 12-tiden lördagen den 26 november men kvinnan hade lyckats släcka branden själv.

Hot mot tjänsteman. Det var bråkigt på en krog på Stationsgatan i Märsta fredagsnatten den 26 november. Polisen var utanför krogen i samband med stängning. De bad en 25-årig man som hade varit inblandad i ett gräl stanna kvar på platsen så att gruffet kunde redas ut. Mannen blev aggressiv och hotade poliserna. Han försökte även spotta en av polismännen i ansiktet. Mannen greps och är nu misstänkt för olaga hot och förgripelse mot tjänsteman.

Rån. En 16-åring rånades på Stationsgatan i Märsta lördagen den 28 november. Läs mer

Polisnytt 25 november

Stöld. En polispatrull beordrades till Coop Extra i Märsta på fredagsmorgonen den 25 november med anledning av ett inbrott. En eller flera okända gärningsmän har genom att krossa en glasruta och såga upp ett galler tagit sig in i butiken och stulit en okänd mängd gods. Händelsen ska ha inträffat mellan 02.00 och 02.15 på morgonen.

Stöld ur bil. En väska med diverse innehåll stals på torsdagen den 24 november från en bil som stod parkerad utanför Norrsunda kyrka i Rosersberg. Målsägaren var på en begravning vid 14-tiden på eftermiddagen då någon krossade en ruta på dennes bil och bröt sig in.

Försök till bensinstöld. Någon gång mellan onsdagen den 23 november och torsdag morgon den 24 november har en okänd gärningsman troligen försökt slanga bensin från en bil som stod parkerad vid Rosersbergs station. Polisen drar den slutsatsen då det fanns brytmärken på bilens tanklock.

Bilbrand. Strax efter 23-tiden på torsdagen den 24 november brann en bil på en parkeringsplats vid Sleipnergatan i Märsta. En polispatrull och räddningstjänsten kallades till platsen och släckte branden. En okänd gärningsman misstänks ha anlagt bilbranden som helt förstörde bilen.

Johanna Cedergren

Polisnytt 24 november

Rån. En kvinna blev på onsdagskvällen den 23 november rånad av två män på Vänortsringen i Märsta. Gärningsmännen hotade kvinnan verbalt och med kniv och tvingade till sig pengar från hennes väska. En polispatrull beordrades till platsen men då var gärningsmännen redan försvunna. Enligt målsäganden såg båda gärningsmännen ut att vara i 16-årsåldern, den ena var omkring 160-165 centimeter lång med kortklippt hår och den andra hade en smal kroppsbyggnad.

Johanna Cedergren

Polisnytt 23 november

Skadegörelse. Någon kastade en sten genom en glasruta till en altandörr. Det blev ett hål i höjd med dörrhandtaget. Den drabbade lägenheten finns på Ormbergsvägen i Sigtuna. Händelsen inträffade på natten till söndagen den 20 november.

Skadegörelse på bil. Någon rispade en Toyota som stod i ett parkeringsgarage på Sleipnergatan någon gång mellan tisdagen den 22 november och onsdagen den 23 november. Både motorhuv och dörrar blev rispade med vad som ser ut att vara en nyckel. Det finns inga tecken på att någon hade brutit sig in i bilen.

Emmy Lundström

Polisnytt 22 november

Skadegörelse på bil. En Honda på Tingvallavägen i Märsta utsattes för skadegörelse mellan lördagen den 19 november och måndagen den 21 november. Någon rispade bilen med ett vasst föremål.

Polisnytt 21 november

Misshandel. Två män anmälde varandra för misshandel efter ett bråk på en krog på Stationsgatan i Märsta. Bråket inträffade klockan ett natten till söndagen den 20 november. Männen ska ha känt varandra sedan tidigare. En av männen omhändertogs för berusning i samband med bråket.

Inbrott i bil. En taxi som stod på en parkering i Märsta centrum utsattes för inbrott natten till torsdagen den 17 november. En ruta på taxin har krossats och gps samt taxameter saknas.

Inbrott i villa. Någon bröt sig in i en villa på Liegatan i Sigtuna fredagen den 18 november. Bland annat saknas smycken.

Inbrott. Preem på Stationsgatan i Märsta utsattes för inbrott vid tvåtiden söndagen den 20 september. Inbrottstjuven krossade en ruta och stal snus och kontanter.

Inbrott. En vvs-firma på Trävaruvägen i Rävsta utsattes för inbrott mellan lördagen den 19 september och söndagen den 20 september. Någon tog sig in på företagets område genom att klippa upp staketet. Tjuvarna tog sig in i två containrar och minst fyra bilar. Det är oklart vad som har stulits.

Inbrott i villa. Någon bröt sig in i en villa i Husby i Rosersberg helgen 18-20 november. Tjuven kastade en sten genom ett fönster men det är oklart om något har stulits.

Brand. Polis och brandkår kallades till Arlandagymnasiet vid 23.30 lördagen den 19 november. Där hade någon tänt eld på en bil. Brandkåren släckte elden men bilen blev kraftigt brandskadad. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse men har ingen misstänkt.

Skadegörelse. En boende på Tingvallavägen i Märsta ringde polisen när han hörde oväsen tidigt på söndagmorgonen den 20 november. Det visade sig att någon hade sparkat sönder en glasruta i entrédörren.

Inbrott i villa. Ett hus på Bärmö i Sigtuna utsattes för inbrott helgen 18-20 november. Det är oklart vad som har stulits.

Emmy Lundström

Polisnytt 18 november

Bilbrand. En bil brann på Steninge allé tidigt på fredagmorgonen den 18 november. Både räddningstjänsten och polisen beordrades till Steninge strax före klockan sju. Polisen misstänker inget brott utan branden ska bero på ett tekniskt fel.

Röklarm. Personal på flygledartornet på Arlanda såg en vit rökpelare norr om Kolsta på torsdagseftermiddagen den 17 november. De ringde brandkåren som letade efter röken utan att hitta något.

Emmy Lundström

Polisnytt 16 november

Bilstöld. Två män greps för bilstöld idag, onsdagen den 16 november. De satt i en bil med en krossad fönsterruta och stoppades därför av poliser vid Brommaplan. Poliserna slog i sitt register och upptäckte att bilen var stulen. Det visade sig att bilen stals från Ekilla Gårdsväg i Märsta under natten till onsdagen.

Inbrott i bostad. Två personer misstänks ha brutit sig in i en villa på Pilsbovägen i Sigtuna. Husägaren var ute och promenerade under tisdagsförmiddagen den 15 november. När hon kom hem igen och satte nyckeln i låset hörde hon hur det dundrade till inifrån huset. Hon blev rädd och började gå därifrån. Hon såg då två tonåringar springa från baksidan av huset. Hon ringde polisen som, med hjälp av hundpatrull, spårade gärningsmännen ner till centrum där de sedan tappade spåret. Det är oklart om tjuvarna hann stjäla något.

Inbrott. Någon bröt sig in i en villa på Slånbärsvägen i Sigtuna tisdagen den 15 november. Inbrottet skedde vid lunchtid och bland annat smycken saknas.

Emmy Lundström

Polisnytt 15 november

Inbrott i butik. Vid två-tiden natten till tisdagen 15 november gick inbrottslarmet från en butik på Stora gatan i Sigtuna. Tjuvarna tog sig in i butiken genom ett fönster och stal framför allt dyra dunjackor. Polisens tekniker har undersökt platsen.

Bilstöld. En bil som stod parkerad vid Steninge slott har stulits. Bilen, som nu är efterlyst, stals mellan fredagen den 11 november och måndagen den 14 november.

Försök till stöld. Någon försökte stjäla en moped från en carport på Siriusgatan i Steninge mellan söndagen den 13 november och måndagen den 14 november. Mopeden var låst och tjuven hade släpat den till en grusväg 20 meter bort.

Inbrott i bil. Någon tog sig in i en bil på Sätunavägen i Märsta natten till tisdagen 15 november. En ruta på bilen krossades men inget är rapporterat stulet.

Emmy Lundström

Polisnytt 14 november

Misshandel. En person som blev vittne till en misshandel vid ett-tiden på natten till söndagen den 13 november har polisanmält den. Personen såg fyra personer som stod på Sleipnergatan i Märsta. En av dem knuffade och skallade en annan man i sällskapet. Mannen blödde efteråt på vänster ögonbryn.

Inbrott i villor. Två villor utsattes för liknande inbrott mellan torsdagen den 10 november och fredagen den 11 november. Vid båda inbrott, som inträffade på Ölsta Byväg i Ölsta och Kung Olofs väg i Sigtuna, hade tjuvarna tagit sig in genom att lyfta bort ett fönster på nedervåningen. Det är ännu inte klart vad som blev stulet.

Inbrott i villor. Två villor på Munkholmsvägen i Sigtuna utsattes för inbrott mellan torsdagen den 10 november och fredagen den 11 november. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp altandörren i respektive hus. Det är oklart vad som är stulet.

Skadegörelse på bil. En Mercedes Benz på Siriusgatan i Steninge utsattes för skadegörelse. Någon krossade bakrutan på bilen någon gång mellan torsdagen den 10 november och fredagen den 11 november.

Skadegörelse på bil. Någon krossade en ruta och repade lacken på en Volkswagen på Valstavägen i Valsta. Bilen stod på en parkeringplats mittemot Valsta centrum. Skadegörelsen inträffade mellan lördagen den 12 november och söndagen den 13 november.

Stöld av moped. En moped försvann från en carport på Merkurigatan i Steninge mellan söndagen den 13 november och måndagen den 14 november. Mopeden är efterlyst.

Emmy Lundström

Polisnytt 11 november

Inbrott i villa. En familj åkte hemifrån i en knapp timme, på torsdagskvällen den 10 november, för att skjutsa barn. När föräldrarna kom tillbaka hade någon brutit sig in i hemmet på Olof Skötkonungs väg i Sigtuna. Bland annat saknas dator, kamera och smycken.

Inbrott i husvagnar. Fem-sex husvagnar vid Lupinens koloniområde i Märsta har utsatts för inbrott. Tjuvarna har tagit sig in i kofferterna på husvagnarna och stulit gasoltuber. Stölderna upptäcktes torsdagen den 10 november.

Bilstöld. En Fiat försvann från Valsta centrums parkering på torsdagskvällen den 10 november. Bilen är nu efterlyst.

Olaga demonstration. Polisen kallades till Migrationsverkets förvar i Märsta onsdagen den 9 november. Där hade cirka 20-personer samlats för en olaglig demonstration, till stöd för en av de intagna på förvaret. Demostrationen var lugn och polisen gjorde inga gripanden.

Emmy Lundström

Polisnytt 10 november

Brandlarm. Dåliga kokkonster ledde till två utryckningar i Märsta från brandkåren onsdagen den 9 november. Brandmännen fick det första larmet under förmiddagen. Någon hade då sett vit rök komma från ett fönster på Södergatan. När brandkåren kom dit visade det sig att någon höll på att torka svamp i ugnen. Nästa larm kom vid 16-tiden från en lägenhet på Sleipnergatan. Brandmännen hittade dock ingen brand, bara vidbrända bullar.

Polisnytt 9 november 

Inbrott i villa. En familj reste bort fredagen den 4 november. När de kom hem på måndagen upptäckte de att någon hade brutit sig in i deras hus på Germunds väg i Sigtuna. Tjuvarna stal framför allt guldsmycken.

Skadegörelse på bil. En Ford på Västra Bangatan i Märsta repades. Skadegörelsen upptäcktes fredagen den 4 november.

Försökt till stöld. En äldre kvinna på Vänortsringen i Märsta fick besök av en kvinna som uppgav att hon kom från kommunen. Kvinnan legitimerade sig inte och uppgav aldrig sitt namn. De båda kvinnorna satte sig vid köksbordet och pratade en stund. Kvinnan frågade bland annat damen hur hon klarar sig själv. Efter ett tag gick kvinnan från bostaden. En väninna till den äldre damen fattade efteråt misstankar och ringde till kommunen, som berättade att de aldrig gör oanmälda besök. Polisen rubricerar händelsen, som inträffade vid 12-tiden måndagen den 7 november, som försök till stöld.

Försök till bilstöld. Någon försökte stjäla en Nissan som stod parkerad på Västra Bangatan i Märsta. Någon hade försökt bryta upp tändningslåset när bilens ägare upptäckte stöldförsöket, som inträffade söndagen den 6 november.

Stöld. En kvinna lade ifrån sig sin plånbok på en bänk vid Rosersbergs busshållsplats lördagen den 5 november. Hon glömde bort plånboken och tog ett tåg till Stockholm. På tåget upptäckte hon att plånboken saknades och ringde därför sin pojkvän. Han åkte dit och frågade i kuren på stationen. Det visade sig att någon hade lämnat in plånboken i kuren men tagit pengarna.

Båtstöld. En person skulle ut och fiska måndagen den 7 november. Men när personen kom till Rosersbergs båtklubb där båten förvaras var den borta. Båtklubben har drabbats av flera stölder under veckan.

Inbrott i lägenhet. En bostad på Vänortsringen i Märsta utsattes för inbrott tisdagen den 8 november. Tjuvarna sökte igenom alla rum och tog bland annat guldsmycken.

Bilstöld. En Volvo som stod parkerad på Ripvägen i Märsta stals. Stölden upptäcktes söndagen den 6 november.

Inbrott i bil. En företagsbil på Hugingatan i Märsta utsattes för inbrott mellan tisdagen den 8 november och onsdagen den 9 november. Tjuvarna stal en gps som låg i bilen.

Inbrott. Grannar avbröt en tjuv som var i färd med att leta igenom ett hus på Tellusgatan i Märsta måndagen den 7 november. Läs mer

Försök till bilstöld. Polisen grep tre män som var i färd med att stjäla en bil från Ymergatan i Märsta tisdagen den 8 november. Läs mer

Polisnytt 7 november

Inbrott. Tjuvar bröt sig in på Lidl i Märsta tidigt på lördagmorgonen 5 nobember. Tjuvarna använde en sten för att krossa en glasdörr. Polisen misstänker att de har stulit tobaksvaror. En hundpatrull har sökt igenom platsen, men hittade inga spår efter tjuvarna. Det är andra gången på två veckor som butiken utsätts för inbrott.

Stöld från bil. Någon bröt sig in i en BMW som stod parkerad på uppfarten till ett hus på Solrosvägen i Märsta. Tjuven tog registreringsskylten och försökte även bryta upp motorhuven och tanklocket. Ingen har sett eller hört något. Stölden inträffade natten till fredagen den 4 november.

Stöld av däck. Någon stal fyra vinterdäck från en Audi på Tingvallavägen i Märsta. När ägaren kom till bilen på fredagmorgonen den 4 november stod den uppställd på fyra bilbatterier.

Skadegörelse. Polisen kallades till Buregatan i Märsta vid 19-tiden torsdagen den 3 november. De hade fått rapporter om bråk på adressen. När de kom dit hittade de bara en parabol som hade fått en kabel avklippt. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.

Stöld i lastbil. Ett lastbilssläp på Maskingatan i Arlandastad utsattes för inbrott mellan lördagen den 5 november och söndagen den 13 november. Polisen kallades till platsen efter att föraren upptäckte att låset på släpet var uppbrutet. Det är okänt vad som har stulits.

Emmy Lundström

Polisnytt 4 november

Inbrott i bil. Det tog tjuvar fem minuter att bryta sig in i en bil som stod parkerad vid Eurostop. Tjuvarna tog sig in genom att plocka bort låskolven på förardörren. Det är oklart vad som blev stulet. Inbrottet inträffade vid 17-tiden torsdagen 3 november.

Inbrott. En lastbil utsattes för inbrott medan föraren sov på en parkering vid Eurostop. Inbrottet skedde på natten till torsdagen 3 november. När han vaknade på morgonen hade någon skurit i lastbilens kapell. Det är oklart om något saknas.

Inbrott i bil. En bil på Vänortsringen i Märsta utsattes för inbrott mellan onsdagen 2 november och torsdagen 3 november. Någon har slagit sönder en ruta på bilen, men det är oklart vad som har stulits.

Stöld. En verkstad på Södergatan i Märsta utsattes för inbrott torsdagen 3 november. Verkstadsinnehavaren gick på lunch i drygt två timmar. När han kom tillbaka var rutan i entrédörren krossad. Tjuvarna hade stulit växelkassan.

Försökt till mopedstöld. Någon försökte stjäla en moped som stod vid Rosersbergs station. Stöldförsöket inträffade vid 20-tiden torsdagen 3 november. Tjuven misslyckades med att få loss mopeden, som var fastlåst vid ett cykelställ.

Rån. En 17-årig tjej utsattes för rån på Midgårdsvägen i Märsta. Rånet inträffade klockan 17.30 torsdagen den 3 november. Läs mer

Emmy Lundström

Polisnytt 3 november

Inbrott i bil. Det tog tjuven bara några minuter att stjäla datorer och annat från en bil. Mannen var inne på Coop på Västra Bangatan i Märsta när stölden inträffade vid 18-tiden. När han kom ut från affären efter fem minuter hade någon krossat en ruta på bilen och tagit mannens ryggsäck som låg gömd på golvet. I ryggsäcken fanns två bärbara datorer, böcker och dvd-skivor. Stölden inträffade onsdagen den andra november.

Försökt till stöld. Någon tog sig in på Steningeskolan i Märsta genom att krossa ett fönster till en lektionssal. Skolans personal vet ännu inte om något har stulits. Inbrottet inträffade mellan tisdagen den 2 november och onsdagen den 3 november.

Inbrott i bil. Medan en kvinna handlade på Ica Maxi i Arlandastad blev hennes bil plundrad. Stölden inträffade vid 18-tiden onsdagen den 2 november. Tjuven tog sig in i bilen genom att krossa en ruta. Kvinnan saknar en datorväska med dator och dokument i samt en väska med bland annat kläder i.

Stölder. Tre båtmotorer stals från Rosersbergsviken i Rosersberg mellan tisdagen den första november och onsdagen den andra november. Läs mer

Emmy Lundström

Polisnytt 2 november

Misshandel. En man i 24-årsåldern försökte avbryta ett slagsmål utanför en pub på Stationsgatan i Märsta. Det slutade med att han själv fick en tand avslagen. Bråket inträffade på lördagnatten den 30 oktober. Mannen stod utanför puben när två andra män började slåss. Han gick emellan och fick ett knytnävsslag i ansiktet så att en tand gick av. Det började blöda och gjorde ont i hela huvudet. Mannen tvingades uppsöka sjukhus.

Stöldförsök. Några försökte stjäla en husvagn från Bristagatan i Arlandastad. Men eftersom husvagnen var låst lyckades inte tjuvarna koppla på den på bilen. Istället släpade de husvagnen 50 meter bort och skar sönder däcken. Stöldförsöket inträffade någon gång mellan lördagen den 29 oktober och tisdagen den första november.

Emmy Lundström

Polisnytt 1 november

Stöld. En lastpall med hundgodis stals från Nymärstatorg i Märsta. Hundgodiset låg i en lastbil som stod utanför butiken. Inga vittnen såg stölden som inträffade mellan halv fyra och halv fem på måndagen den 31 oktober.

Försök till bilstöld. Någon försökte stjäla en Ford som stod på Norrbackavägen i Märsta. Gärningsmannen tog sig in genom att bryta upp en av dörrarna med en kofot och försökte sedan tjuvkoppla bilen. Händelsen inträffade någon gång mellan söndagen den 30 oktober och måndagen den 31 oktober.

Bilstöld. En Nissan som stod parkerad i en veckas tid vid Märsta station stals. Stölden upptäcktes måndagen den 31 oktober.

Skadegörelse. Polisen kallades till en bostad på Odensalavägen i Märsta vid 23-tiden måndagen den 31 oktober. Där hade någon kastat ett föremål genom ett badrumsfönster. De boende hade strax innan händelsen sett en tjej i 15-årsåldern och en kille i 18-årsåldern utanför. Efter att rutan krossades såg de fyra-fem ungdomar springa från platsen.

Bilbrand. En skåpbil totalförstördes i en brand på Billbyvägen i Sigtuna. Bilen stod på en grusplan när den tändes på vid 22-tiden måndagen den 31 oktober. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse.

Skadegörelse. En grupp halloweenfirare tog sönder ett staket och ett bord på förskolan Munkebo i Sigtuna under måndagkvällen den 31 oktober. Ett vittne såg under kvällen 7-8 maskeradklädda killar i 16-årsåldern vid förskolan.

Bilstöld och skadegörelse. En Audi försvann från Odensalavägen i Märsta för knappt två veckor sedan. Bilägaren sökte efter bilen och fick till slut ett tips av en taxichaufför som hade sett bilen vid Märsta station. När bilägaren kom dit måndagen den 31 oktober var bilen totalförsörd.

Grov stöld. Två okända män stal en plånbok från en 76-årig kvinna utanför Ica i Valsta centrum. Stölden inträffade mitt på dagen måndagen den 31 oktober. Läs mer

Polisnytt 31 oktober

Inbrott. Någon eller några bröt sig in på Lidl i Märsta tidigt på lördagmorgonen den 29 oktober. Inbrottstjuvarna tog sig in genom att krossa en ruta i entrédörren. Det är än så länge okänt vad som har tagits men tjuvarna har sökt igenom en kassa där det förvaras snus och cigaretter. Polisens hundpatrull har sökt på platsen men inte fått några spår.

Försök till inbrott. En tjuv försökte ta sig in i ett hus på Jarlers väg i Sigtuna. Tjuven slog sönder nedre delen av entrédörren. Samtidigt gick larmet och tjuven skrämdes iväg. Inbrottsförsöket inträffade vid 21-tiden på fredagen den 28 oktober.

Inbrott i bil. Någon bröt sig in i en Ford som stod på en parkering på Stationsgatan i Märsta. Bilen var inlämnad på en verkstad och stod utanför på parkeringen. Inbrottstjuven tog sig in genom att bända upp framdörren. Det är oklart om något har stulits. Inbrottet skedde på natten till lördagen den 29 oktober.

Försök till bilstöld. Någon försökte stjäla en bil från Stora gatan i Sigtuna lördagen den 29 oktober. När personen inte lyckades skar han istället sönder bilens däck.

Skadegörelse på bil. En Audi på Västra Bangatan i Märsta utsattes för skadegörelse natten till lördagen den 29 oktober. Bilens fönsterrutor krossades.

Grov stöld. En person vaknade mitt i natten i sitt hus på Lodjursvägen i Märsta av en duns. Därefter gick inbrottslarmet och när personen gick för att stänga av det såg personen en person som sprang ut genom ytterdörren. En granne, som hörde larmet, såg mannen springa från huset. Mannen var 1.80 lång, normalbyggd och med svarta kläder. Polisens tekniker har undersökt huset.

Stöld av moped. En låst moped försvann från Råbergsvägen i Rosersberg mellan fredagen den 28 oktober och lördagen den 29 oktober.

Inbrott. En person bröt sig in på en arbetsplats på Pilsbovägen. Tjuven hade tagit en bärbar dator och nycklar, men även slagit sönder en kopiator och repat en datorskärm. Stölden upptäcktes vid åttatiden på lördagen den 29 oktober.

Inbrott i villa. En person på Kämpastensvägen i Sigtuna vaknade vid halv tre-tiden på natten till söndagen den 30 oktober. Personen hörde ljud från köket och gick för att titta efter. Han såg då två personer bära på saker. De båda tjuvarna försvann sedan från huset. Det saknas dator, nycklar och mobilt bredband från huset.

Inbrott i lägenhet. Polisen kallades till lägenhet på Valstavägen i Valsta vid 21-tiden lördagen den 29 oktober. Där hade någon brutit sig in och stulit nycklar.

Försök till bilstöld. Någon försökte stjäla en bil som stod parkerad vid Arlandagymnasiet. Tändlåset var uppbruten när stöldförsöket upptäcktes vid tiotiden söndagen den 30 oktober.

Emmy Lundström

Polisnytt 28 oktober

Inbrott. En butik på Nymärsta gränd i Märsta blev av med pengar, smycken, kläder och väskor under ett inbrott tidigt på fredagmorgonen den 28 oktober. Någon tog sig in i butiken genom att kasta en sten genom entrédörren och sedan krypa in genom hålet.

Försök till bilstöld. Någon försökte stjäla en Opel Vectra som stod på Tvärvägen i Märsta. Personen bröt upp låset på förardörren och försökte tjuvkoppla bilen, utan att lyckas. Stöldförsöket inträffade mellan onsdagen 26 oktober och torsdagen den 27 oktober.

Emmy Lundström

Polisnytt 27 oktober

Skadegörelse. Gymmare på Sats i Märsta fick sig en överraskning vid 19-tiden på onsdagen den 26 oktober. Plötsligt kastade en man en mobiltelefon genom gymmets fönster. Fönstret krossades och den ljushåriga mannen försvann därifrån. Därefter kom en man som hade varit på en restaurang i närheten. Han berättade att det var hans telefon och att den hade blivit stulen medan han var på restuarangen.

Försök till mordbrand. Någon tände eld på en handväska på en uteservering i Valsta centrum. Den brinnande handväskan, som var fylld med papper, hittades av en fastighetsskötare på onsdagsmorgonen den 26 oktober. Fastighetsskötaren släckte branden och ringde till polisen. När polisen kom dit hade handväskan bränt ett sotmärke på uteserveringens golv. Händelsen är klassad som försök till mordbrand.

Försök till stöld. En lägenhetsinnehavare i Märsta fick sig en obehaglig överraskning vid 18-tiden onsdagen den 26 oktober. Plötsligt knackade någon hårt på dörren och tryckte ner handtaget. Personen lyste sedan med en ficklampa genom brevinkastet. Mannen gick sedan därifrån men kom tillbaka efter ett tag och knackade en gång till. Mannen, som var i 35-årsåldern, hade ljust hår och en blå jacka.

Bilstöld. En firmabuss försvann från Slottsvägen i Rosersberg någon gång mellan måndagen den 24 oktober och tisdagen den 25 oktober. Bilen, en Volkswagen, stod på en parkering.

Försökt till inbrott i lägenhet. Någon försökte bryta sig in i en lägenhet på Vikingavägen i Valsta. Tjuven hade gjort ett hål i dörren med ett vasst föremål. Inbrottsförsöket skedde någon gång mellan tisdagen den 25 oktober och onsdagen den 26 oktober.

Narkotikabrott. En påse misstänkt marijuana hittades i Valsta vid 9-tiden onsdagen den 26 oktober. Påsen låg på marken utanför en lägenhetsport på Frejgatan. Polisen har upprättat en anmälan om narkotikabrott.

Emmy Lundström

Polisnytt 26 oktober

Inbrott i bilar. Polisen kallades till en parkering på Tvärvägen i Märsta på tisdagmorgonen den 25 oktober. En bilägare hade upptäckt att någon hade brutit sig in i personens bil. Inbrottstjuven hade tagit bilbatteri, eventuellt airbag, och även försökt bryta upp tändningslåset. Polisen hittade även två andra bilar på parkeringen som hade utsatts för brytskador.

Inbrott i bil. Någon försökte stjäla en Fiat från Ekilla Gårdsväg i Märsta natten till tisdagen den 25 oktober. När personen inte lyckades bryta upp tändningslåset stal tjuven istället cd-skivor och bilstereron.

Emmy Lundström

Polisnytt 25 oktober

Inbrott. Vin och cigarrer försvann under ett inbrott på Steninge Slottsväg i Steninge. Polisen kallades till villan på måndagkvällen den 24 oktober. Inbrottstjuvarna hade tagit sig in via altandörren. Även datorer och digitalkameror fanns bland stöldgodset.

Skadegörelse. En golfbana i Märsta förstördes efter en någon valde att ta en åktur med bil på den. Det var Arlandastad golf som råkade ut för skadegörelsen, som skedde mellan lördagen den 22 oktober och söndagen den 23 oktober. Bilföraren plöjde rakt igenom ett staket så att staketet lossnade och fastnade på bilen. Staketet släpades sedan efter bilen och orsakade stor skada över delar av ranchområdet och flera greener. Föraren lämnade efter sig däckspår över hela golfbanan innan han lämnade området.

Våldsamt motstånd. Polisen kallades till Märsta station tidigt på tisdagmorgonen den 25 oktober. Där hade väktare omhändertagit en man som hade somnat på pendeltåget. När mannen hade blivit ombedd att lämna stationen eftersom den skulle stängas vägrade han. Vakterna tog med sig mannen därifrån men han uppträdde då agressivt och försökte ta sig loss. Han är nu misstänkt för våldsamt motstånd men frigavs på platsen.

Varningslarm. Ett flygplan på Arlanda tvingades återvända till flygplatsen efter ett motorfel vid 18-tiden måndagen den 24 oktober. Flygplanet, med 25 personer ombord, landade normalt.

Inbrott i bil. En Volvo V40 som stod på Stockholmsvägen i Märsta fick en ruta krossad av inbrottstjuvar. Tjuvarna stal bland annat glasögon och gps. Inbrottet inträffade mellan söndagen den 23 oktober och måndagen den 24 oktober.

Bensinstöld. 35 liter bensin försvann från en bil på Buregatan i Märsta på natten till måndagen den 24 oktober. Bilen, som stod på en parkering, hade fått tanklocket uppbrutet.

Mopedstöld. En moped som stod parkerad på Stockholmsvägen i Märsta stals under måndagen den 24 oktober. Mopeden är efterlyst.

Emmy Lundström

Polisnytt 24 oktober

Inbrott i villor. Tre villor utsattes för inbrott mitt på fredagen den 21 oktober. Inbrotten skedde på Stjärngatan i Östra Steninge, Gamla Landsvägen och Drakslingan i Til. I två av husen tog tjuvarna sig in genom att bryta upp ett fönster på ovanvåningen. Bland annat stals guldsmycken, datorer, Playstation, digitalkamera och Ipod.

Rånförsök. En 26-årig kvinna var ute och gick i skogen vid Steninge Backe vid 11-tiden fredagen den 21 oktober. Plötsligt såg hon i ögonvrån en man komma springande bakom henne. Kvinnan skrek rakt ut och mannen, som var i 20-25-årsåldern, grep tag i hennes axelremsväska. Eftersom kvinnan hade väskan över axeln drogs hon med och trillade nästan omkull. Mannen släppte då taget om väskan och sprang tillbaka in i skogen.

Inbrott. XL Bygg i Odensala utsattes för inbrott tidigt på söndagen den 23 oktober. Tjuvarna tog sig in i varuhuset genom en fönsterruta. Polisens tekniker har varit på plats men det är ännu okänt vad som har stulits.

Brand. Det började brinna i en lägenhet på Södergatan i Märsta vid 18-tiden fredagen den 22 oktober. Branden började på spisen när någon skulle laga mat med olja. När räddningstjänsten kom dit hade branden släckts men personen hade fått brännskador och fördes därför till sjukhus.

Emmy Lundström

Polisnytt 21 oktober

Slangning. 250 liter diesel försvann från en lastbil som stod parkerad vid Östra Bangatan i Märsta. Stölden inträffade mellan tisdagen den 18 oktober och onsdagen den 19 oktober.

Rån. En man utsattes för knivrån av två okända gärningsmän natten till fredagen den 21 oktober. Rånet inträffade på Magnegatan i Valsta. Läs mer

Inbrott. En restaurang på Nymärstagatan i Märsta blev av med pengar och alkohol under ett inbrott natten till fredagen den 21 oktober. Larmet gick klockan 02.56. Tjuven hade brutit sig in i restaurangen och sedan brutit upp kassalådan.

Bilstöld. En Saab stals mitt på dagen på Tingvallavägen i Märsta torsdagen den 20 oktober. Bilen, som nu är efterlyst, försvann någon gång mellan klockan 10 och 16.

Inbrott i bil. Någon stal växelmynt från en Ford som stod på en parkeringsplats på Norrbackavägen i Märsta. Stölden inträffade någon gång mellan onsdagen den 19 oktober och torsdagen den 20 oktober. Inbrottstjuven hade brutit sönder förardörren.

Inbrott i bil. En bil på Magnegatan i Valsta utsattes för inbrott mellan klockan 19.30 och 21.20 torsdagen den 20 oktober. Tjuven krossade en fönsterruta och stal bilstereo, kamera, solglasögon och en ryggsäck.

Emmy Lundström

Polisnytt 20 oktober

Inbrott i skola. En inbrottstjuv bröt sig in på Norrbackaskolan och Norrbacka förskola i Märsta. Tjuven klättrade in genom ett krossat fönster från en stubbe utanför. Inne på skolan välte inbrottstjuven omkull en datorskärm som gick sönder och stal dator, projektor och en digital fotoram. Inbrottet skedde natten till onsdagen den 19 oktober.

Inbrott. En knapp timme tog det för en inbrottstjuv att stjäla en dator mitt på blanka dagen. Stölden inträffade på ett tillfälligt kontor på en byggarbetsplats på Skansvägen i Rosersberg. En av de anställda låste kontoret och åkte därifrån strax efter 12. När han kom tillbaka en timme senare satt ett gäng anställda där. En av dem berättade att kontoret hade varit olåst när han kom dit. En dator saknades därifrån. Stölden inträffade onsdagen den 19 oktober.

Inbrott i bil. En Nissan som stod på parkeringen vid Märsta station utsattes för inbrott tisdagen den 18 oktober. Inbrottstjuven tog bland annat två däck som förvarades i baksätet, en verktygslåda, batteriladdare och glasögon.

Bilstöld. En Volkswagen stals från Odenvägen i Märsta natten till torsdagen den 20 oktober. Bilen, som stod på en parkering, är nu efterlyst.

Skadegörelse på bil. En Toyota Corolla som stod på en hyrd parkeringsplats på Södergatan i Märsta utsattes för skadegörelse natten till torsdagen den 20 september. När bilens ägare kom dit på morgonen var en ruta sönderslagen och alla saker från handsfacket låg slängda i bilen.

Försök till bilstöld. Någon försökte stjäla en Ford i Norrbacka i Märsta natten till torsdagen den 20 oktober. Två av bilens dörrar var uppbrutna och någon hade försökt att tjuvkoppla bilen.

Emmy Lundström

Polisnytt 18 oktober

Husvagnsstöld. En husvagn har blivit stulen från husvagnsparkeringen vid koloniområdet Lupinen på Aspvägen i Märsta. Husvagnsstölden inträffade mellan söndagen den 16 oktober och måndagen den 17 oktober. Husvagnen, en Adria, är efterlyst.

Bensinstöld. Tjuvar bröt upp tanklocket på en Saab som stod parkerad på Tingvallavägen i Märsta och slangade fem liter bensin. Tjuvarna orsakade lackskador på bilen i samband med tjuvtankningen, som inträffade någon gång mellan fredagen den 14 oktober och måndagen den 17 oktober.

Stöld från bil. Någon stal två vindrutetorkare från en Fiat på Buregatan i Märsta. Stölden inträffade mellan söndagen den 16 oktober och måndagen den 17 oktober. Enligt anmälaren är det andra gången på två dagar som någon har stulit saker från bilen.

Inbrott. Polisen kallades till Diagonalen i Märsta i måndags kväll den 17 oktober. Där hade två lägenheter utsatts för inbrott. Läs mer

Inbrott. Någon gjorde inbrott i en restaurang på Rosersbergsvägen i Rosersberg klockan 02.20 på tisdagsmorgonen den 18 oktober. Inbrottstjuven hade tagit sig in genom att slå sönder ett fönster. Ägaren ringdes upp av vaktbolaget när larmet gick och åkte till restaurangen. När han kom dit stod dörren öppen. Han vågade därför inte gå in utan ringde till polisen. Men när polispatrullen kom dit fanns inte tjuven kvar.

Emmy Lundström

Polisnytt 17 oktober

Bedrägligt beteende. Polisen omhändertog en kvinna som försökte ta en springnota på Sigtuna Stads Hotell. Kvinnan hade ätit frukost på hotellet men när notan kom reste hon sig och gick mot utgången. Hon stoppades av personal som sedan ringde polisen. Händelsen inträffade klockan 10.30 lördagen den 15 oktober.

Misshandel. Polisen kallades till Stationsgatan i Märsta vid 01.15-tiden lördagen den 15 oktober. Där hade ett slagsmål brutit ut mellan fyra personer på en parkeringsplats. När polisen kom dit låg en person på marken. En av de andra männen stod lutad över honom och slog honom i huvudet. Alla inblandade är i 20-årsåldern och har nu polisanmält varandra för misshandel. Det är oklart om någon blev skadad.

Bilstöld. En Mazda stals från Frejgatan i Valsta mellan torsdagen den 13 oktober och fredagen den 14:e. Bilen stod parkerad i ett garage som man behöver en kortläsare för att komma in i. Bilen är efterlyst.

Stöld av moped. En mopedist parkerade sin moped vid en busshållsplats på Nymärstagatan i Märsta vid 19-tiden fredagen den 14 oktober. När föraren kom tillbaka några timmar senare var den borta. Mopeden är nu efterlyst.

Inbrott i bil. En Volvo vid Märsta station utsattes för inbrott natten till lördagen den 15 oktober. Någon hade krossat en ruta på bilen och tagit kontanter, högtalare och cd-spelare.

Inbrott. En tjuv stal datorer och tv-apparater från tre olika företag på Servogatan i Arlandastad. Polisen kallades dit klockan 9.30 lördagen den 15 oktober. Tjuven hade krossat ett fönster och brutit upp ytterdörren till lokalen som företagen delade på.

Emmy Lundström

Polisnytt 14 oktober

Stöld från bil. En bilägare kom ut till sin Volkswagen, som stod på Ekilla gårdsväg i Märsta, under fredagsmorgonen den 14 oktober och upptäckte att det hade runnit ut 35 liter bensin ur tanken. När han tittade närmre upptäckte han att någon hade borrat hål i tanken. Någon hade också stulit bilens navkapslar.

Bilstöld. En Ford Fiesta stals från Odensalavägen i Märsta någon gång mellan tisdagen den 11 oktober och torsdagen den 13 oktober.

Grov stöld. Ett äldre par blev utsatta för en väskryckning på Rakvaregatan i Märsta torsdagen den 13 oktober. Två mörkklädda män tog deras tillbehörigheter. Läs mer

Emmy Lundström

Polisnytt 13 oktober

Bilstöld. En person som kom tillbaka efter en veckas semester upptäckte att bilen hade blivit stulen. Bilen hade stått parkerad på Tvärvägen i Märsta under tiden som personen var borta. Bilen, en Saab, tillhörde personens föräldrar och är nu efterlyst. Stölden upptäcktes klockan 23 onsdagen den 12 oktober.

Inbrott i lägenhet. En inbrottstjuv tog sig in i en lägenhet på Valstavägen i Valsta genom att bryta upp ytterdörren. Det var grannar till lägenhetsinnehavaren som upptäckte att dörren var uppbruten klockan 14.30 tisdagen den 11 oktober. Polisen har ännu inte lyckats få tag i personen som bor i lägenheten, så det är oklart om något är stulet.

Misshandel. En man i 40-årsåldern som satt på pendeltåget mot Märsta vid 16-tiden på onsdagen den 12 oktober blev trakasserad av ett gäng på fyra-fem personer. De sa nedlåtande saker till mannen och slog honom även i magen.

Emmy Lundström

Polisnytt 12 oktober

Försök till mordbrand. En polispatrull beordrades till Valsta centrum på tisdagsmorgonen efter en brand i en restaurang. Den okände gärningsmannen har enligt polisen tänt eld på ett föremål och sedan kastat in det på restaurangens altan, vilket har orsakat ett hål i altangolvet. Branden hade självslocknat och räddningstjänst tillkallades inte. Händelsen klassas som försök till mordbrand.

Inbrott. Klockan 03.30 natten till onsdag utsattes Preem på Stationsgatan i Märsta för ett inbrott. En okänd gärningsman har krossat ett fönster i entrén, tagit sig in i butiken och bland annat stulit snus och cigaretter. Även kassaapparaten stals men det är oklart om det fanns några pengar kvar i den.

Stöldförsök. Under natten mellan måndag och tisdag har någon eller några försökt att stjäla ett bakdäck från en bil på Nymärstagränd i centrala Märsta. Bilen hade pallats upp och bultarna hade skruvats loss, men däcket var kvar vilket får polisen att misstänka att gärningsmannen/männen skrämts från platsen.

Däckstöld. Fyra vinterdäck stals från ett garage på Rymdgatan i Märsta någon gång under natten till måndagen. Däcken fanns enligt uppgift längst in i garaget och det är ännu oklart hur gärningsmannen tagit sig in.

Stöld från bil. Under natten till tisdagen utsattes en bil på Agneta Ross Gata i Sigtuna för stöld och skadegörelse. Navkapslar och vindrutetorkare hade stulits och gärningsmannen hade även slangat bensin från bilen. Detta har inneburit skador på såväl bensintank som tanklock och bensinslang.

Johanna Cedergren

Polisnytt 11 oktober

Torrkokning. Räddningstjänsten och polispatruller ryckte ut till en lägenhet på Tingvallavägen i Märsta efter ett larm om en tjutande brandvarnare och röklukt. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att det handlade om en torrkokning. Polisen kommer att upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Händelsen inträffade klockan 15 tisdagen den 11 oktober.

Trafikolycka. En singelolycka inträffade på E4:an vid trafikplats Måby måndagen den 10 oktober. Räddningstjänsten och en polispatrull ryckte ut, men ingen hade kommit till skada. Bilen fick bärgas från platsen.

Emmy Lundström

Polisnytt 10 oktober

Inbrott i kolonistuga. Någon bröt sig in i en kolonistuga på Iris Gränd i Märsta och tog för sig av maten i kylskåpet. Efter måltiden använde tjuven en förrådsnyckeln, som låg inne i stugan, för att ta sig in i förrådet. Där stal inbrottstjuven borrmaskin, slipmaskin och en rad andra verktyg. Händelsen inträffade mellan fredagen den 7 och lördagen den 8 oktober.

Grov misshandel. En 18-åring slogs ner och misshandlades svårt på Odenvägen i Märsta. Läs mer

Skadegörelse på skola. När personal på Norrbackaskolan i Märsta kom till jobbet på fredagmorgonen den 7 oktober hittade de två yxor i skolans lokaler. Flera fönster hade krossats med yxorna, som nu ska lämnas till polisen.

Skadegörelse på bil. En Volkswagen på Stockholmsvägen i Märsta utsattes för skadegörelse natten till fredagen den 7 oktober. Någon hade kastat en sten genom en bilruta.

Stöld. Fyra ungdomar satt utanför Norrbackaskolan klockan 22 fredagen den 7 oktober, när fem andra unga killar kom dit. En av killarna satte sig bredvid och började ställa frågor om ungdomarnas mobiltelefoner. Han frågade om han kunde få se en telefon. När en av ungdomarna tog upp den för att visa ryckte killen, som är i 18-årsåldern, åt sig telefonen och sprang därifrån. Hans kompisar följde efter men kom sedan tillbaka. De berättade att 18-åringen hade hoppat på en buss och försvunnit.

Skadegörelse på bil. En bil som stod parkerad vid Märsta station utsattes för skadegörelse natten till lördagen den 8 oktober. Någon hade försökt bryta upp tanklocket på bilen och även skadat plåten på flera ställen.

Skadegörelse och försökt till våld mot tjänsteman. En person greps efter att han hade slagit sönder rutor på bilar som stod på Rosersbergsvägen i Rosersberg. Det var ett vittne som såg fyra personer sparka sönder glasrutorna på flera bilar natten till lördagen den 8 oktober. Personen ringde polisen. När polisen kom dit sprang männen från platsen. En av poliserna hann fatt en av dem, en man i 20-årsåldern, och grep honom. I samband med grpandet svingade 20-åringen ett slag mot polisen. Han är nu misstänkt för försökt till våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Mopedstöld. En låst moped stals utanför en bostad på Rymdgatan i Östra Steninge under lördagen den 8 oktober. Ägaren till mopeden såg, genom fönstret, en man i vita byxor vanka fram och tillbaka utanför bostaden. När ägaren sedan gick ut var mopeden borta.

Emmy Lundström

Polisnytt 6 oktober

Skadegörelse. En väktare lämnade sin bil på Valstavägen i Märsta för att gå sin rond klockan två på torsdagsmorgonen den 6 oktober. När han kom tillbaka en halvtimme senare var bilen påkörd. Bland annat hade bakrutan på bilen krossats.

Grov stöld. Någon gjorde inbrott i ett hus på Kungsvägen i Rosersberg. Tjuven bröt upp källardörren och tog bland annat dator och smycken. Inbrottet inträffade någon gång mellan tisdagen den 4 oktober och onsdagen. Polisens tekniker har undersökt huset efter spår.

Inbrott i bil. Någon bröt sig in i en Ford som stod parkerad på Norrbackavägen i Märsta på onsdagskvällen den 5 oktober. När bilens ägare kom dit var passagerardörren uppbruten och lacken repad. Inuti bilen var det stökigt, men det är ännu oklart vad som har stulits.

Emmy Lundström

Polisnytt 5 oktober

Bilstölder. Två bilar stals i Märsta tisdagen den 4 oktober. Den ena bilen, en Mazda, stod på långtidsparkeringen vid Willys. Den andra, en Volvo V70, försvann från Hugingatan. Båda bilarna är efterlysta.

Inbrott. Fyra personer är misstänkta för inbrott efter att ha tagit sig in på en restaurang på Södergatan i Märsta. Ett vittne såg gärningsmännen kasta en gatsten genom entrédörren. En av dem kröp in och stal kontanter och öl. Tjuvarna försvann sedan på en rödvit moped. Händelsen inträffade vid 23-tiden tisdagen den 4 oktober.

Misshandel. En kvinna blev slagen i bröstkorgen av en cyklande man på Tingvallavägen i Märsta. Händelsen inträffade vid 14-tiden tisdagen den 4 oktober. Läs mer

Emmy Lundström

Polisnytt 4 oktober

Inbrott i villa. Polisen kallades till Pallasgatan i Steninge under måndagkvällen den 3 oktober. Där hade någon eller några brutit sig in i en villa genom att slå sönder en glasruta i altandörren. Det är okänt vad tjuvarna kom över men samtliga rum var stökiga och lådor och garderober hade letats igenom.

Mopedstöld. En EU-moped stals från Baldergatan i Valsta mellan söndagen den 2 oktober och måndagen den 3:e. Mopeden var fastlåst och stod utanför porten. Även i Märsta har en moped stulits. Mopeden stod fastlåst utanför bostaden på Centralgatan och försvann någon gång mellan måndagskvällen den 3 oktober och tisdagsförmiddagen. Både mopeder är efterlysta.

Inbrott. Tre olika hus i Rosersberg utsattes för inbrottsförsök under måndagkvällen den 3 oktober. Inbrottsförsöken skedde på Viggebyvägen, Nyborgsvägen och Sågvägen. Läs mer

Emmy Lundström

Polisnytt 3 oktober

Skadegörelse på bil. En Ford på Ormbergsvägen i Brännbo fick lacken repad på båda sidorna. Händelsen inträffade mellan den 29 september och 2 oktober. Den 29 september utsattes även en annan bil i samma område för skadegörelse.

Polisnytt 30 september

Inbrott i bil. En Volvo som stod vid Sigtuna golfklubb utsattes för inbrott mellan klockan 13 och 17 torsdagen den 29 september. Tjuvarna tog sig in i bilen genom att krossa en ruta. De stal en dator och en portfölj.

Inbrott i bil. En dator försvann från en bil som stod parkerad vid Arlandagymnasiet. Inbrottet inträffade under torsdagseftermiddagen den 29 september. Tjuven hade tagit sig in i bilen genom att krossa ett fönster.

Inbrott i villa. Två inbrottstjuvar stal bland annat smycken och en dator från en villa i Rosersberg. Vittnen såg två män i samband med inbrottet på Sågvägen. Den ena var kort och hade keps samt svart skinnjacka och den andra var lång med brun jacka. Flera polispatruller kallades till platsen men de lyckades inte hitta de misstänkta. Inbrottet inträffade under torsdagsförmiddagen den 29 september.

Skadegörelse på bil. En bil på Ormbergsvägen i Brännbo fick backspegeln bortsparkad under torsdagskvällen den 29 september. När bilägaren kom dit på morgonen hängde den ena backspegeln i sladdarna. Det är oklart om det fanns fler skador på bilen.

Emmy Lundström

Polisnytt 29 september

Inbrott i villa. En inbrottstjuv tog sig in genom sovrumsfönstret på ett hus på Svampvägen i Norrbacka. Tjuven stal bland annat smycken. Inbrottet skedde på onsdagskvällen den 28 september.

Inbrott i lägenhet. 7-8 personer är misstänkta för grov stöld efter ett lägenhetsinbrott på Vänortsringen i Märsta. En granne mötte personerna i trappan 13.20 onsdagen den 28 september. Grannen såg att en dörr på nedervåningen var uppbruten. Inne i lägenhet hade lådor genomsökts och tomma smyckesaskar låg slängda på golvet. Polisens tekniker har undersökt lägenheten men i nuläget har polisen inga misstänkta.

Inbrott i bil. En dator och en väska med arbetskläder försvann från en bil på Kardborrevägen i Sigtuna under onsdagskvällen den 28 september. Det är oklart hur tjuven tog sig in i bilen eftersom det inte finns några märken på den.

Emmy Lundström

Polisnytt 28 september

Inbrott i lägenhet. Polisen kallades till en lägenhet på Körsbärsvägen i Steningehöjden under onsdagen den 28 september. Där hade någon tagit sig in genom att bryta upp dörren till lägenheten, som låg längst upp i fastigheten. Det är ännu oklart vad som har stulits.

Försök till bilstöld. En Mercedes, som stod parkerad på Pionjärvägen i Arlandastad mellan den 23 september och den 17 september, utsattes för inbrott. Bland annat har gps och stereo försvunnit från bilen. Tjuvarna försökte också bryta upp tändningslåset till bilen.

Stöld av motorcykel. En motorcykel försvann från Åkervägen i Rosersberg på tisdagkvällen den 27 september. Motorcykeln, en Honda, stod på innegården till en fastighet.

Emmy Lundström

Polisnytt 27 september

Stöld. En äldre herre blev av med en limpa cigaretter på Västra Bangatan i Märsta. En tjej i 16-18-årsåldern kom fram till mannen och ryckte limpan ur händerna på honom. Händelsen inträffade 16.35 tisdagen den 27 september.

Försök till stöld. En kvinna i 60-årsåldern väntade på bussen vid Centrumleden i Märsta när en man plötsligt kom fram till henne. Han försökte rycka åt sig kvinnans handväska, men hon lyckades hålla kvar den. Händelsen inträffade vid lunchtid lördagen den 24 september.

Skadegörelse på skola. Norrbacka förskola i Märsta utsattes för skadegörelse helgen den 23-26 september. Någon eller några hade eldat träplankor, granbarr och en vägkon på skolans område. Personerna välte också en cementring med blommor i och eldade upp blommorna.

Inbrott. Det blev ett hål i väggen när en inbrottstjuv tog sig in i ett kontor på Servogatan i Märsta vid 22-tiden måndagen den 26 september. Polisen kom till platsen efter att inbrottslarmet gick. Det är ännu okänt vad tjuven tog.

Emmy Lundström

Polisnytt 26 september

Grov misshandel. En man i 35-årsåldern utsattes för grov misshandel utanför en pub i Märsta centrum klockan 00.45 på söndagen den 26 september. Mannen utsattes för slag och sparkar så att han förlorade medvetandet i några minuter.

Bildbrand. En bil brann på Tvärvägen under fredagen den 23 september. Polispatrullen lyckades släcka branden innan brandkåren kom. Det finns inga misstankar om brott utan polisen tror att det var en dieselvärmare som fattade eld.

Misshandel. En man i 25-årsåldern skulle ta ut pengar på Stationsgatan klockan 03.30 natten till lördagen den 24 september. Då kom en man fram till honom och slog honom, oprovocerat, på halsen. Gärningsmannen, som är i 20-årsåldern, försvann sedan från platsen.

Misshandel. Tre personer som hade besökt en restaurang i Märsta blev attackerade av ett ungdomsgäng vid halv två på lördagen den 24 september. Sällskapet var vid pendeltågsstationen i Märsta och skulle åka hem när det uppstod ett gräl. Plötsligt rusade tio ungdomar emot dem och började knuffa en man i sällskapet. Han fick sedan ett kraftigt slag i ansiktet.

Ofredande. En kvinna var ute och promenerade vid Lunda Livs när en man i en bil började följa efter henne. Mannen, som är mellan 30 och 40 år, sa ingenting utan körde bara sakta bredvid kvinnan i ungefär tio minuter. Bilen var ljusbrun. Händelsen inträffade klockan 19.50 på den 24 september.

Grov stöld. Polisen kallades till en bostad på Ploggatan i Sigtuna lördagen den 24 september. Där hade någon gjort inbrott och stulit bland annat datorer, smycken och guld. En hundpatrull letade efter spår utan att hitta något. Polisens tekniker ska nu undersöka platsen.

Försökt till inbrott. En man vaknade på söndagsnatten den 26 september av en stor smäll. När han gick ut i köket såg han två män försöka krossa en fönsterruta. När han tände lampan försvann inbrottstjuvarna. Händelsen inträffade på Rakvaregatan i Märsta.

Inbrott på förskola. Någon eller några har brutit sig in på förskolan Skutan under helgen 24-25 september. Personal på förskolan upptäckte på måndagmorgonen att lekmaterial saknas. Det fanns dessutom ölburkar och cigarettpaket på skolgården.

Emmy Lundström

Polisnytt 17 september

Brand. Tidigt på lördagsmorgonen den 17 september fick polisen in ett larm om en brand i en lada i närheten av Steninge slott. Enligt polisen kunde branden släckas relativt fort. Ingen person uppges ha skadats i branden. Branden klassas som mordbrand och spridningsrisken bedömdes som omfattande.

Polisnytt 16 september

Inbrott. På söndagseftermiddagen den 18 september upptäckte ägaren till en bil parkerad på Ekilla Gårdsväg i Märsta att någon krossat rutan till bilen och stulit bland annat en stereo och GPS.

Inbrott. Fyra bilar parkerade på Trävaruvägen mellan Märsta och Sigtuna utsattes för inbrott natten till lördagen den 17 september.

Båtstölder. Mellan torsdagen och fredagen den 16 september stals två motorbåtar från Holmen i Sigtuna. Båda båtarna var fastkedjade vid bryggan. Fredagen den 16 september upptäckte även en ägare till en motorbåt som låg fastkedjad vid Killinge i Sigtuna att någon brutit sig in i båten och stulit gods.

Stöld. En moped stals från Centralskolan under fredagen den 16 september. Mopeden var låst.

Inbrott. En boende på Sleipnergatan i Märsta fann strax före 19 på fredagen den 16 september ytterdörren till sin lägenhet uppbruten. Polisen hade på måndagsförmiddagen inga uppgifter om något stulits ur lägenheten.

Stina Gyldberg

Polisnytt 14 september

Skadegörelse på skolor. Fönsterrutor krossades på flera skolor under helgen 10-11 september. Steningeskolan, Ekillaskolan, S:ta Gertrud och Norrbackaskolan har alla polisanmält skadegörelsen.

Skadegörelse på bilar. Ett vittne såg på fredagkvällen ett ungdomsgäng sparka på bilar som stod parkerade på Dalgatan. Ungdomarna hade desssförinnan suttit i Sätunaparken. Händelsen inträffade runt 22-tiden den 9 september.

Bilstöld. En bil försvann från Heimdalsgatan mellan söndagen 11 september och måndagen den 12:e. Bilen, en Volkswagen Golf, är efterlyst.

Emmy Lundström

Polisnytt 12 september

Misshandel. En man i 20-årsåldern blev misshandlad på Stationsgatan i Märsta under natten till lördagen den 10 september. Mannen fick ett slag på munnen av två okända gärningsmän vid tre-tiden på natten.

Fickstöld. En kvinna i 60-årsåldern blev av med sin plånbok när hon handlade på Willys. Hon hade plånboken i sin väska och när hon kom till kassan var den borta. Stölden inträffade klockan 10 lördagen den 10 september.

Skadegörelse på bil. En Volvo på Dalgatan i Märsta fick sin framruta instampad under helgen. Skadegörelsen inträffade någon gång mellan fredagkvällen och lördagmorgonen den 10 september.

Inbrott i villa. Ett hus på Rymdgatan i Märsta utsattes för inbrott mellan fredagen den 9 september och lördagen. Tjuvarna hade brutit upp entrédörren och sökt igenom flera rum. Smycken och pengar saknas.

Misshandel. En 18-årig kvinna misstänks ha blivit drogad på en restaurang i Märsta. Händelsen inträffade under lördagnatten den 10 september. En av föräldrarna ringde till polisen när dottern kom hem och mådde väldigt dåligt. Kvinnan hade också minnesluckor. Det är okänt hur hon ska ha blivit drogad. Händelsen rubriceras som misshandel.

Brand. Någon eller några tände eld på två mopeder som stod vid Tingvallavägen i Märsta klockan 16.30 söndagen den 11 september. När räddningstjänsten kom till platsen hade mopederna delvis smält ner till asfalten. Polisen har inga misstänkta i nuläget.

Stöld. En 75-årig kvinna utsattes för stöld klockan 16.45 söndagen den 11 september.Tre okända gärningsmän förföljde kvinnan till bostaden på Sätunavägen. Innan hon gick in tog de plånboken, som låg i en korg på kvinnans rullator.

Stöld av bil. En Opel stals från Magnegatan någon gång mellan söndagkvällen den 11 september och måndagen. Bilen stod parkerad utanför bostaden.

Misshandel. En kvinna blev misshandlad i sitt hem på Sleipnergatan lördagen den 9 september. Kvinnan gick ut för att prata med sina väninnor och när hon kom in igen vid 17-tiden blev hennes sambo arg och tog stryptag på henne.

Skadegörelse. En livsmedelsbutik på Odensalavägen i Märsta utsattes för skadegörelse mellan fredagkvällen den 8 september och lördagmorgonen. Någon har kastat sten på butikens ljusskylt, som är värd cirka 20 000 kronor.

Stöld av diesel. 200 liter diesel slangades från en lastbil på Trävaruvägen på söndagkvällen den 11 september. Polisen misstänker att tjuvarna blev avbrutna eftersom det fanns tomma plastdunkar kvar på platsen.

Emmy Lundström

Polisnytt 8 september

Narkotikabrott. Tre sopsäckar kat tros ha hittats på Arlanda. Fyndet gjordes tidigt på torsdagsmorgonen den 8 september. Det var en städare som hittade sopsäckarna på en av toaletterna vid bagagehallen. Polis kallades till till platsen och säckarnas innehåll ska nu analyseras.

Inbrott i förråd. Barnvagn, bildäck, och kläder är borta efter ett inbrott i ett förråd på Sleipnergatan i Märsta. Inbrottet upptäcktes på onsdagsmorgonen 7 september. Tjuvarna tog sig in genom att klippa upp hänglåset.

Trafikolycka. Två bilar krockade på E4:an vid Rosersberg klockan 8.48 på torsdagmorgonen 8 september. Enligt tidiga uppgifter till polisen har ingen skadats. Däremot har olyckan orsakat störningar i trafiken.

Befarad brand. Räddningstjänsten kallades till Junogatan i Märsta vid 18-tiden onsdagen den 7 september. Någon hade känt röklukt i ett trapphus. Det visade sig vara matlagningsos.

Emmy Lundström

7 september

Mopedstölder. Fyra mopeder har stulits från Centralskolan och Arlandagymnasiet de senaste dagarna. Tre av dem har hittats igen, i två av fallen utsatta för skadegörelse. Läs mer

Polisnytt 5 september

Bilstölder. Två bilar stals i Märsta under helgen 3-4 september. En av bilarna stod parkerad i en carport på Tallstigen. När ägaren kom ut på lördagmorgonen var bilen borta. En bil försvann också mellan lördagen och söndagen och stod på Tvärvägen. Båda bilarna är efterlysta.

Stöld av rullator. En 80-årig kvinna blev av med sin rullator mellan torsdagen den första september och lördagen den tredje. Rullatorn stod i ett olåst förråd på Ymergatan.

Stöld i lägenhet. Någon gick in i en olåst lägenhet på Tingvallavägen fredagen den 2 september. Tjuven plockade med sig dator, tv-spel och kontanter.

Slangning. Två lastbilar i Rävsta industriområde blev av med sammanlagt 600 liter diesel. Stölden inträffade mellan fredagen den 2 september och lördagen. Lastbilarna stod på en företagsparkering på Trävaruvägen.

Emmy Lundström

Polisnytt 1 september

Inbrott i villa. En villa som håller på att renoveras utsattes under tisdagnatten den 30 augusti för inbrott. Ingen befann sig i huset, på Ringvägen i Märsta, när inbrottet inträffade. På morgonen upptäcktes det att någon hade tagit bort en skiva som täckte källaringången till huset. Därifrån saknades flera verktyg som tillhörde både husägaren och två olika byggnadsfirmor.

Misshandel. En 60-årig man blev beskjuten i ögat av en grön laserstråle i Valsta centrum i måndags, den 29 augusti. Efter händelsen såg mannen suddigt. Läs mer

Polisnytt 31 augusti

Stöld av bil. En bil stals från Sleipnergatan i Märsta någon gång mellan söndagen den 28 augusti och måndagen den 29 augusti. Bilen, en Volkswagen, återfanns under tisdagen. Den stod på en parkeringsplats i Valsta centrum, oklart i vilket skick.

Stöld ur bil. En person i Rosersberg blev av med en Adidas-väska som låg i en olåst bil under tisdagen den 30 augusti. Bilen stod parkerad vid bostaden på Drottningsvägen. Personen gick ut och in ur huset för att hämta saker under en halvtimme vid 13-tiden och lämnade därför bilen olåst.

Stöld från förskolor. Flera skolor drabbades av stölder under tisdagen den 30 augusti. Någon var inne på skolor och stal väskor och bilnycklar för personalen. En anställd vid Steningehöjdens förskola blev av med sin nyckel. Läs mer

Inbrott. Det skedde två inbrott i lägenheter på Vänortsringen under tisdagen den 30 augusti. De båda lägenheterna låg på samma våningsplan. Läs mer

Stöld ur garage. En såg stals från ett garage i Bergshamra gård i Rosersberg. Stölden upptäcktes på måndagmorgonen den 29 augusti.

Stöld på tåg. En kvinna satt på tåget vid Märsta station 18.25 måndagen den 29 augusti. Hon hade sin väska på sätet bredvid och tittade ut genom fönstret i några sekunder. När hon vände tillbaka blicken såg hon att en man sprang av tåget med hennes väska. Kvinnan har berättat för polisen att händelsen skedde så fort att hon inte hann reagera eller få en ordentlig bild av gärningsmannen. I väskan hade kvinnan bland annat sin mobiltelefon.

Skadegörelse på förskola. Edda förskola utsattes för skadegörelse under natten till onsdagen den 31 augusti. Någon hade krossat ytterglaset på ett fönster.

Emmy Lundström

Polisnytt 29 augusti

Inbrott i garage. Ett tält och en kylväska har försvunnit från ett garage på Ekilla gårdsvägen. Inbrottet skedde mellan onsdagen den 24 augusti och måndagen den 29 augusti.

Skadegörelse på bil. Någon har slagit sönder en backspegel på en bil på Dalgatan i Märsta. Skadegörelsen inträffade mellan lördagen den 27 augusti och söndagen den 28 augusti.

Inbrott i källarförråd. Flera saker försvann från ett källarförråd på Södergatan i Märsta mellan torsdagen den 25 augusti och måndagen den 29 augusti. Låset till förrådsdörren var uppbrutet och bland annat saknas en barnvagn, en bilbarnstol, utemöbler, flera kläder och resväskor.

Emmy Lundström

Polisnytt den 25 augusti

Misshandel. En 38-årig man blev under onsdagsmorgonen den 24 augusti misshandlad vid Nymärstagatan i Märsta av tre okända män i 18-årsåldern. Han blev sedan jagad till Tingvallavägen där han lyckades bli av med männen som också ska ha ropat glåpord efter honom.

Skadegörelse. Polisen blev under torsdagsmorgonen den 25 augusti kallad till Märsta centrum med anledning av ett en 17-årig kille slog sönder bilar i centrum. Den misstänkta gärningsmannen omhändertogs av polisen.

Inbrott i bil. Onsdagen den 24 augusti vid halv sju på morgonen upptäckte en person som parkerat sin bil på parkeringen i Valsta centrum att någon stulit kopparrör som låg inplastade på bilens tak.

Stina Gyldberg

Polisnytt 22 augusti

Inbrott. Vid 23-tiden på lördagskvällen den 20 augusti kallades polisen till Centralskolan med anledning av ett inbrott. Två fönster hade krossats på skolbyggnaden. Polisen hade på måndagsförmiddagen ingen information om något stulits.

Inbrott. Den 21 augusti upptäckte en ägare till en husvagn parkerad på Lupinens koloniområde i Märsta att någon brutit sig in husvagnen och stulit en gasoltub.

Skadegörelse. En bil parkerad vid Vikingahallen i Valsta blev under natten mot söndagen den 21 augusti utsatt för skadegörelse. Någon hade krossat bilens främre ruta, repat bilen på passagerarsidan och biltaket, samt lämnat skoavtryck på bilens motorhuvud.

Tillgrepp. Den 21 augusti upptäckte ägaren till en båt att någon stulit båten som stod parkerad på ett släp vid marinan i Steninge allé.

Inbrott. Vid fem på söndagsmorgonen den 21 augusti kom ett larm om inbrott i kommunhuset in till polisen. Någon hade krossat två glasrutor och tagit sig in i ett kontorsrum i byggnaden. Rummet var låst och inbrottstjuven kunde inte ta sig vidare in i kommunhuset. Polisen kunde, på måndagsförmiddagen, inte lämna några uppgifter om vad som stulits.

Inbrott. Vid 23-tiden på lördagskvällen den 20 augusti kallades polisen till Centralskolan med anledning av ett inbrott. Två fönster hade krossats på skolbyggnaden. Polisen hade på måndagsförmiddagen ingen information om något stulits.

Stöld. En moped upptäcktes stulen bakom ett hus på Ringvägen i Märsta vid tiotiden lördagen den 20 augusti. Mopeden som var låst är nu efterlyst.

Stöld. En registreringsskylt som blev anmäld stulen på fredagsförmiddagen den 19 augusti i Valsta. Vid åttatiden samma kväll blev ägaren till skylten uppringd av en bensinstation som meddelade att ägarens registreringsskylt suttit på en bil som smitit från att betala en tankning.

Stina Gyldberg

Polisnytt 18 augusti

Inbrott i bil. Klockan sju på morgonen onsdagen den 17 augusti upptäcktes att det varit inbrott i ett flertal bilar parkerade utanför OKQ8 i Arlandastad.

Inbrott i bil. En bil på Hugingatan i Valsta blev utsatt för inbrott onsdagen den 17 augusti någon gång mellan klockan 10 och 15.

Stina Gyldberg

Polisnytt 16 augusti

Misshandel. En kvinna i 20-årsåldern fick ett slag över munnen av en man på Odensalavägen i Märsta vid 23.30 måndagen den 15 augusti. Mannen ska ha hyrt en lägenhet av kvinnan och blivit aggressiv när hon ville att han skulle flytta ut.

Hundbett. En kvinna i 40-årsåldern blev attackerad av en hund på Norrbackavägen i Märsta vid 22-tiden måndagen den 15 augusti. Kvinnan kom precis ut från sin lägenhet när hunden som var kopplas bet henne i jackärmen. Anmälan faller under lagen om tillsyn av hund och katt.

Stina Gyldberg

Polisnytt 12 augusti

Våld mot tjänsteman. På fredagsmorgonen den 12 augusti strax före ett på morgonen sparkade en man på spärrkuren vid Rosersbergs station under cirka 20 minuter. Spärrvakten ringde efter ordningsvakter som kom till Rosersbergs och grep mannen

Stöld. Personal på Märsta Järn och Färg i Arlandastad upptäckte på fredagsmorgonen den 12 augusti att en okänd gärningsman knipsat upp ett staket till industriområdet och stulit två badtunnor.

Bilstöld. En bil som stod parkerad på en parkering vid Slottsvägen upptäcktes stulen på torsdagseftermiddagen den 11 augusti. Bilen var inlämnad för reparation på en bilverkstaden Mekonomen och nycklarna fanns fortfarande kvar inne på verkstaden.

Stina Gyldberg

Polisnytt 10 augusti

Stöld. På onsdagsmorgonen den 10 augusti vid klockan sju upptäckte en bilägare att hans bil som stod parkerad vid Rosersbergs station, var stulen.

Stöld. Natten till onsdagen den 10 augusti stals en moped som var parkerad vid Steninge backe.

Stina Gyldberg

Polisnytt 9 augusti

Stöld. En snopen ägare hittade sin bil uppställd på fyra träbalkar på måndagsförmiddagen den 8 augusti på Magnegatan i Valsta. Någon hade stulit bilens däck och fälgar.

Inbrott. En okänd gärningsman hade brutit sig in i en husvagn på Västra Bangatan i Märsta under måndagsmorgonen den 8 augusti och stulit en gastub.

Inbrott. På en bilverkstad i Sigtuna upptäckte man på söndagsmorgonen den 7 augusti klockan nio att någon stulit däck från verkstaden.

Stina Gyldberg

En villa på Åkervägen i Märsta utsattes för inbrott onsdagen den 3 augusti strax före 21. En okänd gärningsman hade tagit sig in genom att bryta upp badrumsfönstret.

Polisnytt 3 augusti

Vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen den 2 agusti ska en okänd gärningsman ska ha lutat sig över disken på Valsta vårdcentral och stulit de kontanter som fanns i kassan.

Stina Gyldberg

29 juli

En trafikolycka inträffade vid Ededal i Sigtuna strax före klockan 16 på torsdagseftermiddagen den 28 juli. Det var en motorcykel och en personbil som kolliderat.

Stina Gyldberg

28 juli

Misshandel. En man blev under torsdagsmorgonen den 28 juli utslängd från nattklubben Kung Carl i Märsta. Mannen uppgav för polisen att han slagit i hakan när han fördes ut från klubben. Mannen som hade en skadad tand och ett blödande jack i hakan fördes till Karolinska sjukhuset.

Hot. Polisen kallas till Migrationsverkets enhet Förvaret klockan sju på torsdagsmorgonen den 28 juli efter ett dödshot mot en i personalen.

Falskt larm. En kvinna boende på Diagonalen i Märsta larmade räddningstjänsten vid 12-tiden den 27 juli och uppgav att hennes ena förälder drabbats av hjärtstillestånd. När ambulans och räddningstjänst kom till platsen vägrade kvinnan att släppa in ambulanstjänstemännen i lägenheten. Polisen tog sig då in för att se om någon behövde hjälp. I lägenheten fanns endast kvinna som ringt in larmet. Polisen upprättade en anmälan om falskt larm.

Stina Gyldberg

Polisnytt 27 juli

Inbrott. Ett företag på Söderbyvägen i Märsta utsattes för inbrott strax före fyra på onsdagsmorgonen den 26 juli. Okända gärningsmän hade brutit upp entrédörren och tagit sig in i företagets lokaler. Polisen hade på onsdagsmorgonen ingen information om något stulits.

Försök till stöld. Två lastbilar fick under natten mot onsdagen den 26 juli sina kapell uppskurna vid parkeringen utanför McDonalds i Arlandastad. Inget stals dock ur bilarna.

Våld mot tjänsteman. Vid 20.30 tisdagen den 26 juli fick polisen in ett larm från oroliga grannar om ett lägenhetsbråk på Lyckostigen i Märsta. När polisen kom till platsen fann man en kvinna i 50-årsåldern som blivit utsatt för misshandel av en man i 30-årsåldern. När polispatrullen skulle lämna lägenheten blev kvinnan aggressiv och slog den ena polisen i magen, slaget träffade polisens skyddsväst. Kvinnan gjorde sedan ett försök att slå ytterligare en polis. Polisen har klassat händelsen som våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Kvinnan, som var berusad, omhändertogs av polisen.

Stina Gyldberg

Polisnytt 26 juli

Olaga hot. En man som uppskattas vara i 20-årsåldern har gjort sig skyldig till olaga hot under måndagen den 25 juli genom att ha dragit upp sin tröja och visat en pistol för en annan man i samma ålder. Händelsen inträffade i Valsta och mannen med pistolen skall ha sagt att han vill att de ska göra upp.

Bostadsinbrott. Strax före 15-tiden måndagen den 25 juli upptäckte en boende på Tingvallavägen i Märsta att någon brutit upp dörren till den boendes lägenhet. I lägenheten som genomsökts av inbrottstjuvarna kunde polisens tekniker säkra vissa spår.

Skadegörelse. En före detta pojkvän till en kvinna skall under måndagen den 25 juli ha brutit upp och förstört brevinkastet på kvinnas ytterdörr på Sleipnergatan i Märsta. Enligt kvinnan har mannen svårt acceptera att deras förhållande tagit slut.

Stina Gyldberg

Polisnytt 25 juli

Sexuellt ofredande. En patrull blev beordrad till Gnejsvägen i Sigtuna vid 13.30 lördagen den 23 juli. Anledningen till utryckningen var ett samtal från en kommuninvånare som sett ett par personer ligga helt öppet på en uteplats och onanera. När polisen kom till platsen fanns inga personer på platsen. Händelsen klassas som sexuellt ofredande.

Misshandel. En man ringde till polisen söndagen den 24 juli vid 10.30 och anmälde att en 19-årig kvinna bitit honom i örat. Kvinnan uppgav till polisen att mannen gett henne en örfil. Händelsen ägde rum i en lägenhet på Norrbackavägen i Märsta.

Olovlig körning. En polispatrull observerade en bil i Upplands Väsby på söndagsmorgonen den 24 juli. Bilen gasade och försökte fly från polisen varpå polisen följde efter. Bilen stannade till sist vid Valstarondellen i Märsta. Det visade sig att bilen stulits och att mannen som var i 40-årsåldern både var alkoholpåverkad och saknade körkort. Han misstänks nu för en rad brott bland annat olovlig körning och grov vårdslöshet. Mannen greps på platsen.

Misshandel. Strax efter tre på lördagsmorgonen den 23 juli ägde ett bråk rum mellan två grupper med män på Sätunavägen. En gruppen uppgav till polisen att de kom gående på Sätunavägen i Märsta på väg hem från krogen. De möte då en grupp andra män och ett bråk uppstod. Polisen kom till platsen och upprättade en anmälan. Männen som var mellan 20 och 30 år fick inga allvarliga skador och ville inte anmäla händelsen till polisen.

Stina Gyldberg

Polisnytt 22 juli

Misshandel. Två bröder i 30-årsåldern hamnande i luven på varandra på Sleipnergatan i Märsta. Den en brodern låste då in den andra i hopp om att denna inte kunde rymma innan polisen kom till platsen. Brodern lyckades dock lämna platsen genom att knyta ihop lakan och klättra ner från balkongen.

Misshandel. En kvinna i 40-årsåldern blev misshandlad vid busshållplatsen i Märsta centrum strax före klockan 16 på torsdagseftermiddagen den 21 juli. Kvinnan hade under bussresan blivit trakasserad av en annan kvinna som bad att få tillbaka sin plånbok, vilken kvinnan som senare blev misshandlad, uppgav att hon inte stulit. När bussen stannade knuffades den 40-åriga kvinnan av bussen av den andra kvinnan och slog i huvudet i marken. Ett vittne till händelsen tog tag i den kvinna som knuffat och höll fast henne så att 40-åringen kunde lämna platsen. Polisen klassar händelsen som en misshandel.

Inbrott. En villa i Toredal i Odensala utsattes för inbrott strax före klockan 14 torsdagen den 21 juli. Inbrottstjuvarna hade tagit sig in genom att krossa glaset till ett källarfönster. De hade sedan sökt igenom huset och stulit bland datorer och en kamera.

Stina Gyldberg

Polisnytt 21 juli

Olaga hot. Ett sms med hot om att McDonalds i Arlandastad skulle sprängas i luften skickades till en anställd på snabbmatsrestaurangen natten mot torsdagen den 21 juli. Polisen klassar händelsen som olaga hot. .

Inbrott. Ett inbrott ägde rum i en lägenhet på Söderbrinken i Märsta under onsdagen den 20 juli. Inbrottstjuvarna tog sig in genom att bryta upp en dörr. Polisen kunde under torsdagen inte lämna några uppgifter om vad som stulits.

Stöld. En motorcykel stals under natten mot torsdagen den 21 juli från Olov Olof Skötkonungs väg i Sigtuna.

Polisnytt 20 juli

Skadegörelse. En okänd person hade under natten mot onsdagen den 20 juli sågat ner grenar från ett träd på en privatpersons tomt på Drottning Kristinas väg i Sigtuna.

Egenmäktigt förfarande. En okänd person har under natten mot tisdagen den 19 juli olovligen lånat en roddbåt vid badhusbryggan på Strandvägen i Sigtuna. En anmälan om egenmäktigt förfarande upprättas.

Inbrott. Boende på Bärmö i Sigtuna upptäckte vid 20.30 måndagen den 18 juli att någon tagit sig in i deras hus genom balkongen på framsidan av huset. De boende trodde dock inte vid anmälningstillfället att något blivit stulet.

Stina Gyldberg

Polisnytt 15 juli – 18 juli

Inbrott. Lördagen den 16 juli strax före tolvslaget gjordes två försök till inbrott på Skyttegatan i Sigtuna. I den ena villan bröt inbrottstjuvarna upp ett sovrumsfönster, men enligt polisen såg det inte ut som att någon varit inne i villan. Ägarna i den andra villan var hemma vilket troligtvis ska ha skrämt iväg inbrottstjuvarna.

Inbrott. Okända gärningsmän ska ha brutit upp ett gångjärn till ett förråd på Väringaskolan i Sigtuna natten mellan fredag och lördagen den 16 juli. Förutom att ta sig in i förrådet och ta pysselutrustning ska också de misstänkta ha klottrat på förrådet.

Misshandel. Ett bråk inträffade på Munkholmsvägen i Sigtuna tidigt på fredagsmorgonen den 15 juli. En minderårig pojke fick föras till Akademiska sjukhuset på grund av skador efter en misshandel.

Stina Gyldberg

Polisnytt 14 juli

Ofredande.pendeltåget mellan Stockholm och Märsta ofredade en man två kvinnor i 18-årsåldern. Bland annat fällde han sexuella kommentarer. Han fortsatte hela vägen till Märsta, men eftersom en av kvinnorna ringt SL:s trygghetsjour stod polisen och väntade när tåget kom in till Märsta. Den misstänkte är i 30-årsåldern.

Skadegörelse. I området runt Hammargatan och Valsta centrum har flera bilar fått sina rutor krossade. Polisen har tagit emot nio anmälningar om skadegörelse.
Natten mellan tisdagen den 12 och onsdagen den 13 juli vandaliserades flera bilar på Hammargatan och i Valsta centrum. Rutorna har krossats, eller man har försökt krossa dem. En bil har fått både främre och bakre vindrutorna sönderslagna, lacken djupt repad och en bakre dörr har fått en buckla som av en spark.
- Man har krossat rutor eller försökt krossa rutor enligt samtliga anmälningar, säger Stefan Marcopoulos, informatör vid Norrortspolisen, och tillägger att polisen är intresserad av tips från allmänheten.

MAJ-LIS KOIVISTO

Inbrott. På Barrgatan i Märsta har någon brutit upp ett fönster och stulit gods till ett okänt värde. Bland det stulna finns kamera, dator och smycken. Händelsen inträffade mellan klockan 10 och 14 onsdagen den 13 juli.

Inbrott. På Tilskogsvägen i Sigtuna har någon taigt sig in i en bostad genom att lyfta ur rutan ur en dörr. Inbrottet upptäcktes onsdagen den 13 juli klockan 10.30.

Stöld. På Bärmö upptäcktes på morgonen den 14 juli att någon stulit sex stycken plogvindor från ett företag på platsen.

MAJ-LIS KOIVISTO

Balkongbrand. Kvart i åtta den 13 juli kom ett larm om att det brann på en balkong på Sleipnergatan i Östra Steninge. Fem brandbilar, två ambulanser och polis begav sig till platsen. Lägenhetsinnehavaren var inte hemma så det blev lite problem att ta sig till balkongen det hade brunnit på. Brandmännen begav sig upp på taket med stegbilen och vidare till balkongen. Det visade sig vara en blomlåda som hade börja brinna av okänd anledning.
Brandslangen behövde inte användas, och det fanns ingen spridningsrisk, enligt Norrorspolisens informatör Stefan Marcopoulos.Polisen har upprättad en anmälan utan misstanke om brott.

JOHAN WIBERG/MAJ-LIS KOIVISTO

Polisnytt 13 juli
Misshandel.
En patrull kallades till Södergatan i Märsta vid tolvtiden den 12 juli. En 42-årig man anmälde att han vid en restaurang i närheten blivit utsatt för misshandel av tre män.

Bedrägligt beteende. Vid en kontroll av färdbiljetter vid Västra Bangatan i Märsta tisdagen den 12 juli kunde en vuxen kvinna inte identifiera sig, så vakterna kallade på polis. Hon är misstänkt för bedrägligt beteende genom att ha åkt med en ungdomsbiljett.

Försvunnen återfanns. En dement dam gick iväg från Hemskogens servicehem vid 13-tiden tisdagen den 12 juli för att plocka bär. När hon inte återkom registrerade polisen en anmälan om en försvunnen person. Hon återfanns dock senare 500 meter från serviceboendet av personal på väg hem.

Olaga hot. Vid 22-tiden på tisdagskvällen den 12 juli kallades polisen till en lägenhet på Tingvallavägen i Märsta. En 57-årig man greps och fördes till polisstationen, misstänkt för olaga hot eftersom han viftat med en köksskniv mot offret.

Polisnytt 12 juli
Skadegörelse.
Natten mot tisdagen den 12 juli utsattes Sätuna förskola för skadegörelse. Bland annat var ett parasoll sönderbrutet, en rutschbana i plast isärtagen och en stor mängd äpplen från äppelträd nedskakade. Gärningsmännen hade också eldat på platsen.

Våld mot tjänsteman. Bråk i tullfiltret på Arlanda flygplats ledde till att en man greps, misstänkt för våld mot tjänsteman. När polisen kom till platsen var det lugnt igen.

MAJ-LIS KOIVISTO

Polisnytt 11 juli
Sexuellt ofredande. En flicka i de lägre tonåren har anmält att hon på Norrbackavägen utsattes för sexuellt ofredande av en man i 50-årsålder. Händelsen ägde rum på kvällen fredagen den 8 juli.Han ska ha satt handen innanför hennes bikinibehå och tagit henne på brösten. Mannen är också misstänkt för brott mot alkohollagen efter att ha gett en flaska vin till flickan.

Våld mot tjänsteman. En 18-årig man greps av två ordningsvakter i samband med ett bråk utanför en krog i Märsta vid tretiden natten mot söndagen den 10 juli. Han hade slagit ett knytnävsslag i bröstet på en av vakterna. När polisen kom hävdes gripandet, men 18-åringen är fortfarande misstänkt för våld mot tjänsteman.

Misshandel. En fest på Mercurigatan resulterade vid fyra-femtiden på morgonen den 9 juli i tre anmälningar om misshandel. Ingen blev allvarligt skadad. Den ene av de misstänkta är i 50-årsåldern, den andra i 20-årsåldern. För den tredje fanns ingen åldersuppgift.

Misstänkt rattfylleri. Vid en trafikkontroll på förmiddagen den 11 juli utanför Systembolaget i Märsta centrum gav alkotestet utslag på en person. Denne togs med för ytterligare provtagning.

MAJ-LIS KOIVISTO

Polisnytt 8 juli
Rån Märsta. Den 7 juli vid tvåtiden på natten var två män födda på 90-talet hemma hos en vän. Den misstänkte drog ut målsägaren utomhus och sparkade honom. Därefter ska han ha tagit hans armbandsur. Polis tillkallades till platsen.

Inbrott skadegörelse. Någon gång mellan den 1 och den 4 juli har någon eller några brutit upp en ytterdörr på S:t Pers skola i Sigtuna och tagit en brandsläckare. Den hittades senare på skolans tak. Förövarna har även satt igen ett handfat med papper och låtit vattnet rinna. Fuktskador har uppkommit. 

Mopedstölder. Mellan 4 och 5 juli stals en moped från Tallstigen i Märsta. Den hittades senare, obrukbar, några kvarter från stöldplatsen. På Idrottsvägen i Märsta stals en moped på natten mellan den 30 juni och den 1 juli. Under natten har målsägaren hört en lastbil åka förbi. Natten mellan den 5 juli och 6 juli stals en moped på Vänortsringen i Märsta. 

Skadegörelse. En fönsterruta krossades på Märstadals förskola vid 6-tiden på morgonen den 6 juli. En kvinna hörde glaskross och ringde polisen. När polisen kom till platsen satt fyra unga män födda på 90-talet, vid platsen. En av dem var efterlyst och omhändertogs av polisen. Två av de andra tre gjorde då motstånd mot polisen. En av killarna slog sönder en fönsterruta med handen framför en av poliserna. När polisen satte in den omhändertagne i polisbilen försökte en av de andra att dra ut honom. En av dem började kasta sten på polisbilen och en annan sparkade på bilen. Polisen körde därifrån med den omhändertagne. Polisen har identifierat de tre övriga och de har anmälts för försök till främjande av flykt, skadegörelse samt försök till skadegörelse på polisbil. 

Inbrott. Den 5 juli vid åttatiden på morgonen kallades en polispatrull till Törndal i Märsta. Där hade ett inbrott skett i en redskapsbod. Målsägaren kom på gärningsmännen på bar gärning och uppmanande männen att öppna bagageluckan till bilen. De vägrade, så målsägaren öppnade själv bakluckan såg sina tillhörigheter ligga i bagageutrymmet. De tre åkte då därifrån. I bilen satt en kvinna i 35-årsåldern samt två män en i 40-årsåldern och en i 50-årsåldern. Polisen har inte kunnat gripa förövarna.

Rånförsök och hot. Den 4 juli vid 22-tiden, Valsta centrum vid parkeringen. En man född 1960 satt i sin bil när en person med en mask framför ansiktet öppnade förardörren och visade ett pistolliknande föremål. Målsägande hade bilen igång och körde därifrån. När han körde därifrån såg han hur gärningsmannen och en annan person lämnade platsen springande. Polisen har sökt igenom området men inga fynd har gjorts. 

Bilstöld. En Volkswagen stals från Stockholmsvägen i Märsta den 6 juli, under dagen. När ägaren kom till parkeringsplatsen för att hämta bilen var den försvunnen. 

Inbrott. .Någon gång mellan den 27 juni och 7 juli ägde två inbrott rum. Någon eller några har tagit sig in genom ett fönster på nedre våningen på en villa i Charlottenberg, Sigtuna. Det är okänt om något saknas. Tekniker har varit på plats.
På Travargläntan i Märsta har någon eller några brutit sig in i huset genom ett fönster också på nedre våningen. Ägaren vet inte om något är borta ännu.

Inbrott. På Arenbergavägen i Märsta var polisen på plats den 7 juli vid elvatiden för att ta upp en anmälan om inbrott som skett genom en altandörr. Samtidigt kom grannen dit och berättade om ett annat inbrottsförsök via altandörren på samma gata. Ett tredje inbrott på Arenbergavägen inträffade någon gång mellan den 3 och den 6 juli. Även där var det altandörren som brutits upp. Det en bekant till husägaren som upptäckte inbrottet och såg att huset var i oreda. Det är ovisst om något är stulet.

Inbrott. I Katsen i Sigtuna blev också en altandörren uppbruten mellan den 3 och 5 juli. Personen som vattnade blommorna upptäckte inbrottet.

Inbrott. På Valstavägen i Märsta vaknade en man i sin lägenhet av att glas krossades. När han kom gick ut i vardagsrummet möttes han av en av gärningsmännen. Gärningsmannen sprang genast iväg. Händelsen inträffade den 2 juli vid sextiden på morgonen. Med hjälp av vitten kunde två misstänkta gärningsmän födda 1994 och 1991 gripas. Båda är misstänkta för grov stöld och även för ringa narkotikabrott eftersom de visade upp tydliga tecken på att vara påverkade.

MARIA LARSDOTTER

Polisnytt 28 juni
Misshandel. En man övermannades av flera poliser på parkeringen till Williys i centrala Märsta strax före halv tretiden den 28 juni. Mannen kom gåendes med en plastpåse när två polisbilar svängde in med blåljus och sirener till parkeringen.
Enligt en person som såg det hela på plats, gjorde mannen motstånd och poliserna använde batong vid tillgripandet. Enligt polisen ska mannen ha uppträtt hotfullt och slagit personalen i Systembolagets butik i Märsta. Polisen larmades och personalen följde efter mannen till fots, därefter ingrep polisen.

Maria Larsdotter

Polisnytt 27 juni
Skadegörelse. Någon gång på natten mellan midsommarafton den 24 juni och midsommardagen fick boende längs vägen ut till Killingeområdet strax innan Erikssund, ett växthus sönderslaget. Det upptäcktes vid elvatiden på lördagen då en av de boende i huset skulle ut och hämta vitlök. Inga vittnen finns till skadegörelsen.

Skadegörelse. Vi halvfyratiden på midsommardagen den 25 juni ryckte polisen ut till Venngarns slott med anledning av en markbrand. När polisen kom till platsen visade det sig att det var en container som stod i lågor. Branden var fullt utvecklad men det fanns, enligt polisen, ingen spridningsrisk. Hur branden har uppkommit är oklart. Det finns ingen misstanke om brott.

Inbrott. Vid elvatiden på söndagskvällen den 26 juni upptäckte en väktare att ett inbrott skett i Ica Supermarket i Valsta. Väktaren åkte till butiken efter ett inbrottslarm och upptäckte då att ett fönster in till butiken var krossat. Cigarettautomaten var uppbruten och cigaretter var stulna. Hur mycket som stulits är oklart.

Misshandel. Tre män skadades lindrigt vid en misshandel på Valstavägen i Märsta på natten till måndag den 27 juni, knappt en timme efter midnatt. En polispatrull kom till platsen med anledning av ett gängslagsmål. De tre männen alla födda på 80-talet stod på platsen med kompisar när ett annat gäng kom dit. Det uppstod slagsmål varpå en blev lätt knivskuren, en fick ett slag i huvudet och den tredje fick ett sår på armbågen samt slag i ryggen. Ingen ambulans kom till platsen.

Skadegörelse och misshandel. En objuden gäst tog sig in på en fest på Frejgatan i Märsta på natten mellan midsommarafton och midsommardagen, strax efter midnatt. Personen som bodde i lägenheten, född 1989, hade fest när den objudne gästen kom dit. Personen som bodde i lägenheten kände att festen höll på att spåra ur och bad därför alla att gå hem. Den objudne, född 1963, blev då upprörd och slog sin hand mot dörren. När målsägande konfronterade gästen med dörrskadan slog gästen målsägande i ansiktet. Andra personer som fanns i lägenheten ingrep. Målsäganden kände sig öm i ansiktet men i övrigt blev det inga allvarligare skador.

Väskryckning. En kvinna född 1990 blev av med sin väska på natten mot midsommarafton den 24 juni vid tvåtiden. Kvinnan befann sig vid Nymärsta torg vid en restaurang då hon kände hur någon tog tag i hennes axel och hennes väska var borta, men hon hann inte se något. Kvinnan uppger till polisen att allt gick väldigt fort.

Maria Larsdotter

Polisnytt 23 juni
Skadegörelse. Boende på Rönnvägen i Märsta fick en otrevlig överraskning på torsdagsmorgonen den 23 juni då de upptäckte att någon sparkat sönder deras brevlåda och grindstolpe.

Allmänfarlig vårdslöshet. Det började brinna i ett radhus på Uranusgatan i Östra Steninge i Märsta under onsdagseftermiddagen den 22 juni. Larmet kom in vid 15:30-tiden och räddningstjänst och flera polispatruller åkte till platsen. Branden som startade på spisen hann släckas av de boende i huset. Brandkårens räddningsdykare genomsökte dock huset för att säkerhetskälla att branden slocknat.

Stöld. En bil parkerad på Valstavägen fick passagerardörren uppbruten under onsdagen den 22 juni. Ur bilen stals en bilstereo.

Inbrott i bil. Strax före klockan två på onsdagen upptäckte ägaren till en BMW parkerad vid Valsta centrum att någon krossad bilens ruta och stulit en gps.

Stöld. Ägaren till en bil parkerad på Norrbackavägen i Märsta upptäckte klockan sju på onsdagen den 22 juni att någon slangat bensin ur bilen.

Försök till stöld. En bil parkerad på Valstavägen fick en ruta krossad under natten till onsdagen den 22 juni. Inget stals dock ur bilen. Enligt polisen blev inbrottstjuven troligen avbruten av att billarmet gick igång.

Inbrott. Boende i en lägenhet på bottenplan på Frejgatan i Märsta upptäckte den 21 juni att de blivit utsatta för inbrott. Polisen hade under torsdagen den 23 juni inga uppgifter om vad som stulits.

Stina Gyldberg

Polisnytt 21 juni

Misshandel. Två personer uppges ha blivit beskjutna med ett luftvapen på Idungatan i Valsta strax före klockan 20 på måndagskvällen den 20 juni. En okänd man misstänks nu för misshandel.

Brand. En brand anlades på en vägbyggnadsmaskin vid Sigtuna IP under natten till tisdagen den 21 juni. Ett vittne såg från sitt fönster att det brann nere på gatan och kontaktade brandkåren. Vittnet hade i samband med branden observerat ett gäng ungdomar i 15-årsåldern kring platsen där branden bröt ut. Branden kunde släckas av räddningstjänsten.

Stina Gyldberg

Polisnytt 20 juni

Äggkastning. Ägaren till en Volkswagen Passat anmälde till polisen att ett gäng ungdomar stod i uppe i skogen längst Valstavägen i Märsta och kastade ägg på hans bil vid 19-tiden på lördagskvällen den 18 juni. Äggen orsakade skador på bilens framdörr.

Stöld. En ägare till en bil parkerad på Ymergatan i Valsta fann på fredagsmorgonen den 17 juni sin bil tio meter från platsen där bilen blivit parkerad. Någon hade brutit upp låset till bilen och förstört rattkåpan.

Försök till stöld. En bil parkerad på Valstavägen i Valsta blev under natten mot lördagen den 17 juni utsatt för ett stöldförsök.

Tillgrepp av bil. En bil parkerad i ett parkeringshus på Frejgatan i Valsta upptäcktes stulen under fredagseftermiddagen den 17 juni.

Fickstöld. En okänd gärningsman misstänks ha stulit en plånbok ur en handväska på Eurostop under fredagen den 17 juni.

Skadegörelse. En båt parkerad vid Steninge marina utsattes för skadegörelse någon gång mellan onsdagen den 15 juni och fredagen den 17 juni. Även andra båtar i området ska ha utsatts.

Stöld. En bil parkerad på Stockholmsvägen i Märsta utsattes för ett inbrott under lördagskvällen den 17 juni. Någon skall ha brutit sig in i bilen och stulit en jacka.

Inbrott i bil. Mellan lördagen den 17 juni och söndagen den 18 juni bröt sig någon in i en husbil parkerad på Ringvägen i Märsta. Personen tog sig in i bilen genom att bryta upp ett fönster. Bland annat ska husbilens toalett ha blivit sönderslagen. Ur bilen stals bland annat en bilstereo.

Tillgrepp av bil. En Nissan Micra stals från Tingvallavägen i Märsta natten mot lördagen den 17 juni.

Tillgrepp av bil. En ägare till en Saab parkerad på Laudons Väg i Märsta upptäckte under söndagseftermiddagen att bilen var stulen.

Stina Gyldberg

Polisnytt 17 juni

Misshandel. Två män i 40-årsåldern hamnade i en dispyt på Baldergatan i Valsta vid 19.30 på torsdagen den 15 juni. Diskussionen ledde till att den ena mannen tog fram en batong och slog den andra mannen i ansiktet och på armen. Polisen kallades till platsen.

Brott mot vapenlagen. Två anställda av Sigtuna kommun hittade under torsdagen den 15 juni vad de trodde var en gammal pistolpipa när de röjde på Steningebadet. Pipan har lämnats in till polisen och en anmälan om brott mot vapenlagen har upprättats.

Stina Gyldberg

Polisnytt 14 juni

Brand. Polis och brandkår kallades till Ringvägen i Märsta vid 19.30-tiden den 14 juni på grund av en större brasa. Det visade sig att någon har eldat material från en byggarbetsplats. Enligt polisen var det ingen fara för omgivningen.

Skadegörelse på bil. Någon repade lacken på en Volvo V70 som stod parkerad i ett öppet garage på Magnegatan i Märsta. Lacken var repad med ett vasst föremål över hela bilen.

Skadegörelse på bil. Någon slog sönder sidospeglarna på en Mercedes Benz som stod på Jupitergatan i Märsta. Skadegörelsen inträffade någon gång mellan fredagen den 10 och lördagen den 11 juni.

Inbrott i sommarstuga. En sommarstuga på Svalängen i Märsta utsattes för inbrott någon gång mellan den 11 maj och 13 juni. Inbrottstjuvarna tog sig in genom att bryta upp ett fönster. Det är oklart vad som är stulet.

Skadegörelse på förskola. Någon krossade en fönsterruta på Sätuna förskola under helgen 11-12 juni.

Skadegörelse. En staty vid Råbergsskolan i Rosersberg utsattes för skadegörelse under fredagen den 10 juni. Någon tog sönder belysningen till statyn som föreställer en katt och en råtta.

Emmy Lundström

Polisnytt 13 juni

Lägenhetsinbrott. Någon eller några har gjort inbrott i två lägenheter i Steninge backe. En granne upptäckte inbrotten och ringde polisen som var på plats vid 19-tiden på fredagen den 10 juni. Tillvägagångssättet var likartat i de båda inbrotten. Båda dörrarna var uppbrutna och lägenheterna hade blivit genomsökta. Det är okänt om något blivit stulet.

Grov misshandel. En man från Märsta, född 1988, anhölls på söndagen den 12 juni misstänkt för bland annat grov misshandel och hot mot tjänsteman.
Enligt norrortspolisens presstalesman har den yngre mannen sparkat och slagit en man i 40-årsåldern i huvudet och på kroppen. En kvinna som försökte avstyra misshandeln blev också skadad och fick smärtor i ansiktet. Händelsen ägde rum på Södergatan i Märsta under natten till söndagen.

Skadegörelse. En okänd förövare har skadat framrutan på en bil som stod parkerad på parkeringsplatsen vid Sjudargårdsbadet i Sigtuna. Skospår syntes på motorhuven och på bilens tak. Händelsen inträffade någon gång mellan midnatt och klockan två på natten mot lördagen den 11 juni.

Skadegörelse. En lastbil fick en strålkastare samt framrutan sönderslagen när den stod parkerad på Atletvägen i Märsta. Händelsen inträffade någon gång mellan fredagskvällen den 10 juni och söndagen den 12 juni. Inga vittnen finns för närvarande till händelsen.

Skadegörelse.
Norrbacka förskola i Märsta fick tre fönster nedklottrade med svart färg någon gång under helgen. Skadegörelsen upptäcktes av personal när de kom på måndagsmorgonen den 13 juni. Även en blomplantering i en cementring på gården var omkullvält.

Skadegörelse.
En för polisen okänd person har skalat av barken på en lönn vid förskolan Raketen på Jupitergatan i Östra Steninge. Barken är helt avskalad runt om stammen från marken och två meter upp till trädets krona. Händelsen har inträffat någon gång mellan fredagen den 10 juni och måndagsmorgonen den 13 juni.

Cykelstöld. Någon gång mellan onsdagseftermiddagen vid 16-tiden och torsdagskvällen stals en cykel på Pål Pålssons gata i Sigtuna.

Cykelstöld. Tre cyklar stals på Midgårdsvägen i Märsta någon gång mellan klockan 21 på fredagen den 10 juni och lördagsmorgonen den 11 juni. Cyklarna tillhörde Valsta hemtjänst och de stod i ett cykelskjul fastlåsta med vajer.

Cykelstöld. En röd damcykel stals någon gång mellan fredagen den 10 juni och söndagen den 12 juni då den stod låst på Vänortsringen i Märsta. Endast det avklippta cykellåset var kvarlämnat.

Misstänkt fickstöld. En kvinna blev av med sin plånbok i en mataffär i Märsta under söndagen den 12 juni. Målsägaren vet att hon hade den när hon var inne i affären och när hon kom ut var den borta.

Maria Larsdotter

Polisnytt 10 juni

Rån. En man blev rånad av två personer på Valstavägen 22.30 torsdagen den 9 juni. Rånarna ska ha hotat att göra illa mannen och tagit hans mobiltelefon. Mannen sprang ifrån rånarna. Senare greps rånarna, en man och en kvinna. De är nu anhållna, misstänkta för rån och medhjälp till rån.

 Mordbrand på förskola. Det brann på förskolan Märstadal under 18.30 onsdagen 8 juni. Någon hade ställt en moped mot förskolans vägg och tänt på så att mopeden och väggen började brinna. Ingen kom till skada. Förskolan höll stängt för sanering under torsdagen och fredagen.

Hot mot tjänsteman. En man som fick en parkeringsbot på parkeringen vid Willys i Märsta hotade parkeringsvakten måndagen 6 juni. Han skrek åt parkeringsvakten och sa åt honom att passa sig. En bekant till mannen avbröt det hela och tog med sig mannen från platsen.

Olaga hot. Tre personer hotade en busschaufför vid en långtidsparkering vid Arlanda flygplats. Händelsen inträffade vid 7-tiden onsdagen den 8 juni. Gärningsmännen lämnade platsen till fots.

Emmy Lundström

Polisnytt 7 juni

Rån med kniv. En kvinna i 50-årsåldern blev rånad vid 22-tiden på fredagen 3 juni. Två män i 20-årsåldern hann ikapp kvinnan på Torsgatan vid Eddaskolan. De hade en kniv och sa åt henne att ge dem allt hon hade, annars skulle det ”gå illa för henne”. Hon blev av med smycken, klocka och väska.

Stöld av rispåsar. Någon bröt sig in i Sigtuna rådhus under natten till torsdagen den 2 juni. Personen hade krossat ett fönster med en sten. Inbrottstjuven stal tre små rispåsar, med ris som brukar användas för att kasta på brudpar.

Mopedstölder. Tre mopeder stals i Märsta och Rosersberg mellan torsdagen 2 juni och söndagen 5 juni. Två av mopederna stod låsta på uppfarten till bostäderna. Alla mopeder är nu efterlysta av polisen. De stals från Drottningvägen, Tellusvägen och Valstanäsvägen.

Skadegörelse. Någon tälde eld på en brygga Munkholmsvägen vid Munkholmens naturreservat. Branden startade på undersidan av bryggan vid 8-tiden måndagen 6 juni. Den 25 kvadratmeter stora träplattform som var längst ut på bryggan blev totalt sönderbränd.

Stöld av motorcykel. En motorcykel stals från Drottningsvägen i Rosersberg tidigt på söndagen 5 juni. Ägaren hittade senare motorcykeln i ett skogsparti en liten bit ifrån bostaden. Motorcykeln var totalförstörd och vissa delar av motorn saknades. Även skylten var borta och är nu efterlyst.

Inbrott i lägenhet. Någon eller några bröt sig in i en lägenhet på Lindvägen i Märsta mellan klockan 18 och 19 söndagen 5 juni. Inbrottstjuvarna tog sig in genom att bryta upp dörren. Det är än så länge oklart vad som stals.

Emmy Lundström

Polisnytt 31 maj

Skadegörelse på förskola. Helgen 28-29 maj utsattes Sätuna förskola för skadegörelse. Någon eller några har förstört saker i lekparken. De har bland annat hängt i en basketkorg, monterat isär en rutschkana och stulit med sig en repstege.

Stöld från parkeringshus. Ett flerbilsgarage på Frejgatan i Märsta utsattes för inbrott under helgen 28-29 maj. En person hittade sin bil med bildörren öppen. Det är okänt vad som har tagits. Någon har också försökt stjäla en motorcykel från garaget, utan att lyckas.

Stöld från omklädningsrum. En mobiltelefon försvann från ett låst omklädningsrum på Midgårdsvallen medan ägaren tränade. Stölden skedde mellan klockan 18-20 måndagen den 30 maj.

Utbytta registreringskyltar. En person fick sin bils registreringskyltar stulna och utbytta mot skyltar från en stulen bil. Bytet skedde under helgen 28-29 maj. De ditsatta registreringsskyltarna tillhörde en bil från Uppsala. Bilen som fick nya skyltar hade stått parkerad på Tellusgatan och Maskingatan.

Skadegörelse på förskola. Tingvalla förskola utsattes för skadegörelse under tisdagen den 31 maj. Någon eller några har eldat på ett bord, slagit sönder en blomkruka och bänt upp fastsatta bord.

Emmy Lundström

Polisnytt 30 maj

Misshandel. Två tjejer blev misshandlade av 13-15 tjejer i 14-17-årsåldern på Tingvallavägen i Märsta lördagkvällen den 27 maj. Det är oklart hur bråket startade. De båda tjejerna, 14 respektive 21 år gamla, blev både sparkade och slagna. Den ena blev sparkad över hela kroppen medan hon låg på marken. Ingen blev allvarligt skadad.

Skadegörelse. Någon kastade en lerig sten, stor som en handboll, genom bakrutan på en bil på Dalgatan Märsta. Stenkastningen skedde någon gång mellan torsdagen 26 maj och söndagen den 29:e.

Mopedstöld. Någon stal en moped från Fågelvägen i Märsta. Mopeden, som stod parkerad utanför bostaden, är nu efterlyst. Den stals under natten till fredagen den 27 maj.

Däckstöld. Någon stal ett bildäck från en Volvo som stod parkerad på Vikingavägen vid Arlandagymnasiet. Däcket stals fredagen den 27 maj. Det var även skador på plåten.

Skadegörelse på bil. Någon har hoppat på en bil på Vikingavägen i Valsta natten till lördagen den 28 maj. Nästan hela huven på bilen var nedtryckt och full med skoavtryck. Enligt anmälaren fanns det även skoavtryck på bilen bredvid.

Bilstöld. En stulen bil hittades vid stationen i Rosersberg tidigt på måndagen den 30 maj. Bilen, en Volkswagen, hade stulits från Rosersbergsvägen.

Lastbilsstöld. En lastbil stals från en parkering vid Märsta station mellan fredagen 27 maj och måndagen 30 maj. Lastbilen är efterlyst.

Emmy Lundström

Polisnytt 27 maj

Mopedstöld. En fastighetsskötare på Sigtunahem hittade en moped som han misstänkte var stulen. Han ringde polisen, som kontaktade ägaren. Det visade sig mycket riktigt att mopeden hade stulits, från Odensalavägen i Märsta. Mopeden hade stått låst utanför ytterdörren och stals någon gång på natten mellan torsdagen den 26 maj och fredagen den 27:e.

Inbrott i bil. Någon gjorde inbrott i en bil på Torsgatan i Märsta under eftermiddagen torsdagen den 26 maj. Personen krossade en av rutorna på bilen och stal en gps.

Orolig demonstration. Det var stökigt under en demonstration på Migrationsverkets förvar i Märsta under tisdagsnatten den 26 maj. Demonstranterna protesterade mot en tvångsavvisning till Bagdad. Enligt polisen ska en av demonstranterna kört in på avspärrat område och nästan träffat en polis med bilen. Nu ska polisen anmäla föraren. Det skriver Upplandsnytt.
Enligt en talesperson för Nätverket Aktion mot deportation, som låg bakom demonstrationen, utsattes demonstranterna för övervåld. De ska bland annat ha blivit slagna med batong och flera ska ha fått knytnävsslag i ansiktet.

Emmy Lundström

Polisnytt 26 maj

Stöld av diesel. Sammanlagt 200 liter diesel stals ur två lastbilar i Arlandastad. Lastbilarna tillhör samma företag och stod parkerade på Maskingatan. Stölden inträffade någon gång under tisdagen den 24 maj.

Emmy Lundström

Polisnytt 25 maj

Stöld. Någon har stulit saker från en villatomt på Rönnvägen i Märsta. Bland annat saknas en barnvagn, en grill och leksaker. Stölden inträffade någon gång mellan fredagen den 20 maj och söndagen 22 maj.

Arbetsplatsolycka. En person blev träffad av ett metallrör på Metallvägen i Rosersberg. Olyckan inträffade onsdagen den 25 maj på en arbetsplats. Personen fördes till sjukhus med ambulans. Det är oklart hur pass skadad personen blev.

Information från polisen. Under Kristi Himmelfärdsdag 2/6 och Nationaldagen 6/6 har poliskontoret i Märsta stängt.

Emmy Lundström

Polisnytt 23 maj

Skadegörelse. Runt åtta personer välte en Nissan på Vänortsringen i Märsta fredagen den 20 maj. Personerna, alla i 20-årsåldern, välte omkull bilen för att sedan välta tillbaka den. Händelsen inträffade vid 23.30-tiden.

Rån. En man i 17-årsåldern rånades på ett pendeltåg vid Märsta station. Rånet skedde vid 21.30-tiden torsdagen den 19 maj. Den unga mannen gick förbi ett gäng på 5-8 personer i 20-årsåldern. En av dem sa ”Titta, han har en datorväska”. Han snabbade på stegen och klev på tåget. Tre från gänget följde honom in. De började prata med honom och till sist drog de loss datorväskan och försvann därifrån.

Inbrott i villa. Två män gjorde inbrott i en villa i Skepptuna fredagen den 20 maj. De tog bland annat pass, datorer och telefon. Passen hittades senare i en bil som polisen stoppade i Södertälje. Polisen har nu två misstänkta för inbrottet.

Stöld av bil. En Chevrolet pickup stals från en tomt i Vreta i Odensala under natten mellan fredagen den 20 maj och lördagen den 21:e. Tjuvarna hade innan försökt att stjäla grannens bil utan att lyckas. Grannbilen hade en krossad ruta och kablarna framdragna vid ratten.

Emmy Lundström

Polisnytt 20 maj

Försvunna pojkar. Två 7-åriga pojkar försvann från Steninge skola i Märsta mitt på torsdagen den 19 maj. En stor räddningsinsats letade efter pojkarna, enligt Upplandsnytt. Pojkarna hittades välbehållna efter några timmar.

Emmy Lundström

Polisnytt 19 maj

Brandlarm. Både polis och räddningstjänst kallades under onsdagen den 18 maj till Stationsgatan i Märsta efter larm om rökutveckling. En brandvarnare hade satt igång i en lägenhet vid 16.40. När räddningstjänsten kom fram visade det sig att det handlade om en torrkokning.

Polisnytt 18 maj

Haverilarm. Vid 16.18 tisdagen den 17 maj fick polisen ett varningslarm från Arlanda flygplats. Ett plan som skulle starta larmade om att något var fel på motorn. Polis och räddningstjänst kom till flygplatsen men planet kunde taxa in till gaten utan några problem.

Inbrott i husvagn. En husvagn som stod parkerad vid kolonilotterna vid Aspvägen i Märsta utsattes för inbrott. Inbrottet skedde någon gång mellan måndagen den 16 maj och tisdagen den 17:e. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp ett fönster. Ägaren till husvagnen har ännu inte kontrollerat vad som är borta.

Dieselstöld. Totalt 270 liter diesel stals från tre fordon på Bärmö gård i Sigtuna. Stölden inträffade någon gång mellan fredagen den 13 maj och måndagen den 16:e.

Emmy Lundström

Polisnytt 17 maj

Inbrott i lägenhet. Grannar upptäckte fredagen den 13 maj att någon hade brutit sig in i en lägnhet på Magnegatan i Märsta. Lägenhetsdörren var uppbruten och inne i lägenheten var stor oreda. Garderober hade letats igenom, madrasser var vända och soffan utdragen. Polisen har fortfarande inte fått tag i lägenhetsinnehavaren.

Stöld. En kvinna blev stoppad av en okänd kvinna, mellan 20 och 35 år, i Märsta centrum lördagen den 14 maj. Kvinnan ville visa henne ett guldhalsband som hon också försökte sätta på henne. Samtidigt som de båda kvinnorna pratade steg en man i 40-årsåldern ur en bil. Han gav kvinnan som hade blivit stoppad en ring. När hon sedan gick därifrån upptäckte hon att hennes egna guldhalsband saknades.

Stöld av registreringskyltar. Fyra registreringsskyltar har stulits från bilar i Märsta under helgen 13-15 maj. Stölderna skedde på Svampvägen, Aspvägen och Skogsvägen.

Stöld av moped. En person blev av med sin moped på Lindvägen i Märsta vid 23-tiden fredagen den 13 maj. Dagen efter såg personen tre killar komma körande på mopeden på Hjortronsstigen. Mopeden hade utsatts för skadegörelse, bland annat saknades backspeglar och sadelbox. Personen följde efter killarna på mopeden men de lyckades åka från platsen.

Grov stöld. En villa på Stora gatan i Sigtuna utsattes för inbrott mellan torsdagen den 12 maj och söndagen den 15:e. Tjuvarna tog sig in via en balkong på övervåningen och sökte igenom lådor i sovrum och badrum. Tjuvarna tog smycken.

Stöld av bil. En bil som stod parkerad på en tomt i Mörby försvann under natten mellan måndagen den 16 maj och tisdagen den 17:e. Tjuvarna hade ställt dit en annan bil med efterlysta skyltar.

Emmy Lundström

Polisnytt 13 maj

Inbrott i lastbil. Sex tv-apparater blev stulna från en lastbil på Skansvägen i Rosersberg. Stölden skedde medan föraren sov, någon gång under natten den 11-12 maj. Tjuvarna skar upp kapellet på lastbilen på två ställen.

Polisnytt 12 maj

Försök till grov stöld. Tre unga män greps vid 22-tiden på tisdagen den 10 maj efter att ha försökt göra inbrott i en villa. Männen försökte bryta sig in i ett hus på Ekillavägen i Märsta när de blev skrämda av en person som passerade förbi. Personen larmade polisen som jagade de flyende männen som till sist kunde gripas på Stationsgatan. Männen i 25-årsåldern hade en ryggsäck med verktyg med sig när de greps.

Stöld i omklädningsrum. En person som tränade amerikansk fotboll blev av med sin mobiltelefon från ett låst och kodat omklädningsrum på Midgårdsvallen. Stölden skedde mellan 19 och 21 tisdagen den 10 maj.

Stöld på tåg. En kvinna som åkte tåg till Uppsala blev av med sin dator vid 16-tiden på tisdagen den 10 maj. Kvinnan hade datorväskan bredvid sig på tåget och upptäckte att den hade försvunnit när hon klev av i Uppsala. Enligt kvinnan var den enda som hade klivit av innan dess en kvinna i 35-40-årsåldern som klev av i Märsta.

Skadegörelse. Någon eller några har eldat leksaker vid Norrbacka förskola. Personalen på förskolan har bland annat hittat en uppeldad keps på en träbänk en meter från förskolebygganden. Även leksaker har eldats så att det har blivit sot på ett av fönstrena på förskolan. Händelserna inträffade mellan 8 och 10 maj.

Emmy Lundström

Polisnytt 9 maj

Anlagda bränder. En 14-åring omhändertogs i samband med bränder vid Steningebadet i Märsta under natten mot måndagen den 9 mars. 14-åringen lämnas nu över till socialtjänsten, enligt polisen. Branden på badet totalförstörde ett omklädningsrum. Larmet kom strax före klockan tre. När räddningstjänsten kom fram var omklädningsrummet redan helt nedbrunnet. Samtidigt brann en kiosk vid badplatsen, men räddningstjänsten lyckades släcka innan kiosken blev helt förstörd. Tidigare under natten hade det också brunnit i en container med virke i närheten av Steningebadet. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Försvunnen.  En fyraårig pojke anmäldes som försvunnen av oroliga föräldrar i lördagseftermiddagen den 7 maj. Enligt polisen.se drog ett stort polispådrag igång i Knivsta. Senare kontaktade allmänhet polisen då en fyraårig pojke hittades på Centralstationen i Uppsala. Pojken hade tydligen åkt tåg till Uppsala från Knivsta. Pojken är nu tillbaka hos sina föräldrar.

Markbränder. Räddningstjänsten larmades vid 15-tiden i lördags den 7 maj till östra banvallen, Slottsvägen i Rosersberg på grund av markbrand. Orsaken var en gnista från ett förbipasserande tåg som fick fäste i det torra gräset, enligt Norrortspolisen. I söndags den 8 maj klockan 18.30 utbröt en gräsbrand på en kulle bakom Norrbackaskolan i Märsta. När räddningstjänsten kom till platsen var gräsbranden 150 kvadratmeter stor. Polisen misstänker anlagd brand. De tror att någon eldade en keps på en bänk. Polisrubricering är skadegörelse genom brand.

Rökutveckling. Räddningstjänsten kom med tre brandbilar till Nymärstagatan i Märsta på måndagsförmiddagen den 9 maj med anledning av en kraftig rökutveckling från ett hjul på en UL-buss. Problemet orsakades av ett hjullager som skurits på grund av värmen, enligt Magnus Andersson från brandkåren Attunda. När räddningstjänsten och polisen kom var det inga resenärer kvar på bussen.

Jeanina Santiago

Misshandel. En man är misstänkt för ringa misshandel efter att ha slagit en annan man med öppen hand. Misshandeln inträffade i Valsta centrum vid 19-tiden torsdagen den 5 maj. Slaget framkallade enligt anmälan ”lite smärta men mest obehag”.

Stöld av bil. En Nissan försvann från en parkering på Sleipnergatan i Märsta. Stölden inträffade någon gång mellan torsdagen den 5 maj och fredagen den 6:e.

Väpnat rån. En man utsattes för väpnat rån 22.40 torsdagen den 5 maj. Rånet inträffade vid Coop Extra i Märsta. Mannen tvingades under pistolhot ta ut pengar ur en bankomat. Rånarna lämnade sedan platsen på en moped.

Misshandel. 8-10 elever var inblandade i ett bråk på Arlandagymnasiet vid 12-tiden torsdagen den 5 maj. Flera polispatruller kom till platsen men ingen blev allvarligt skadad.

Emmy Lundström

Polisnytt 5 maj

Ko på vägen. En ko tog en morgonpromenad på E4:an nära länsgränsen till Knivsta. Polisen fick in flera samtal som rapporterade att kon gick vid vägbanan runt sju på morgonen den 5 maj. Polisen tog sig till platsen men kossan hade då hunnit springa till skogs.

Inbrott. Pressbyrån i Sigtuna utsattes torsdagen den 5 maj för inbrott. Inbrottet skedde tidigt på morgonen, vid femtiden, och polisen åkte dit efter att inbrottslarmet hade gått. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp entrédörren. Det är än så länge okänt vad som har tagits.

Inbrott i villa. Två inbrottstjuvar avbröts när de letade igenom ett hus på Åkervägen i Rosersberg. Händelsen inträffade onsdagen den 4 maj. De boende i huset var ute på en promenad vid 20-21-tiden på kvällen. När de kom hem hörde de ljud från husets övervåning. En av de boende gick upp och hann se två män i 20-årsåldern springa från huset. Tjuvarna hade tagit smycken.

Emmy Lundström

Polisnytt 4 maj

Stöld av mobiltelefon. En person blev av med sin mobiltelefon under en fotbollsträning i Råbergshallen i Rosersberg. Telefonen låg i ett låst omklädningsrum. När personen kom tillbaka från träningen var ryggsäcken genomsökt och telefonen borta. Stölden inträffade måndagen den 2 maj mellan 17 och 18.30.

Skadegörelse. Det brann i en bil vid Märsta station tisdagen den 3 maj. Enligt brandkåren var det ingen risk att branden skulle sprida sig.

Emmy Lundström

Polisnytt 2 maj

Misshandel. Två ungdomar bråkade på Valstavägen lördagen den 31 april. Bråket började på en bensinstation vid 22.30-tiden. Det är oklart om någon blev skadad.

Skadegörelse. En man i 30-årsåldern slog sönder rutor på Märsta station natten mot söndagen den andra maj. Polisen grep mannen vid perrongen.

Inbrott. Någon har brutit sig in i en verkstad på Blygatan i Rosersberg och stulit en bil. Stölden skedde någon gång mellan lördagen den 30 april och måndagen den 2 maj. Inbrottstjuven tog sig in genom att bryta upp dörren. Personen letade igenom lokalen som var i stor oreda när stölden upptäcktes.

Misshandel. Två yngre män misshandlade flera personer som väntade på bussen vid Sigtuna busstorg. Misshandeln skedde vid midnatt på valborgsnatten. Ingen blev allvarligt skadad. Polisen har inte lyckats hitta någon misstänkt.

Emmy Lundström

Polisnytt 29 april

Sexuellt ofredande mot minderårig. En man hotade två tolvåriga flickor med kniv på Buregatan i Märsta torsdagen den 28 april. Mannen var berusad och betedde sig aggressivt. Han viftade med en kniv och sa saker med sexuella anspelningar till flickorna. Händelsen inträffade vid 21-tiden och mannen greps av patrull som kom till platsen.

Arbetsplatsolycka. En man klämde båda benen mellan en truck och en cistern vid 16-tiden den 28 april. Olyckan skedde på en arbetsplats på Industrigatan. Mannen, som är i 45-årsåldern, körde trucken men trillade av. Trucken fortsatte att rulla och mannen klämdes fast. Han fördes till Danderyds sjukhus.

Skadegörelse. Två tonåringar kastade sten genom en ruta på en bensinstation på Stationsgatan i Märsta. Händelsen inträffade på natten, vid ett-tiden, den 29 april.

Skadegörelse och olaga intrång. Någon tog sig in på Centralskolan i Märsta natten till den 29 april. Gärningsmannen tog sig in genom att krossa ett fönster. Väl inne ställde personer till oreda i ett rum på skolan.

Skadegörelse på kommunhuset. Någon krossade en fönsterruta på kommunhuset på Södergatan i Märsta. Händelsen skedde vid 02-tiden den 29 april. Det är andra gången på en vecka som kommunhuset utsätts för skadegörelse. Denna gången tog sig inte förövarna in.

Försök till stöld. En lastbil som stod parkerad vid korsningen Stålgatan/Skansvägen i Rosersberg utsattes för stöldförsök under natten den 29 april. Någon hade skurit upp kapellet på lastbilen. Det är okänt om något stals.

Stöld av registreringsskylt. Någon stal registreringsskyltarna på en bil på Ekgårdsvägen. Stölden inträffade någon gång mellan 21 och 08 den 28 april.

Bilstöld. Någon stal en bil i Charlottenberg i Sigtuna torsdagen den 28 april. Bilen stod parkerad på gårdsplanen och försvann någon gång mellan midnatt och åtta på morgonen. I bilen fanns diverse mediciner.

Emmy Lundström

Polisnytt 27 april

Inbrott bil. En Mazda på Norrbackavägen i Märsta blev utsatt för inbrott någon gång mellan måndagen den 25 april och tisdagen den 26:e. Gärningsmannen hade slagit in förardörrens sidoruta och stulit en stereo.

Inbrott i lägenhet. Smycken och kontanter försvann ur en lägenhet på Tingvallavägen i Märsta under tisdagseftermiddagen den 26 april. När polisen kom till platsen var lägenhetsdörren uppbruten.

Emmy Lundström

Polisnytt 26 april

Stöld från kommunhuset. Någon gjorde inbrott i Sigtuna kommunhus mellan torsdagen den 21 april och fredagen den 22:e. Ett antal fönsterrutor var krossade på baksidan av huset och någon hade tagit sig in på några kontorsrum. Det är för närvarande okänt vad som har stulits. Polisens tekniker har undersökt platsen.

Mordbrand. Tre män i 20-25-årsåldern eldade upp en bil på Bragegatan i Valsta centrum. Bilen tändes på vid 22.40-tiden den 21 april. Vittnen såg männen lämna platsen efter det att de hade tänt på. Enligt räddningstjänsten var det stor risk för att branden skulle sprida sig.

Brand. Ungdomar tände på en container vid St Persskolan i Sigtuna fredagen den 22 april. En väktare såg 10-15 ungdomar lämna platsen vid 23-tiden. Händelsen klassas som skadegörelse.

Inbrott i lägenheter. Det skedde inbrott i två lägenheter på Valstavägen fredagen den 22 april. Ytterdörrarna till lägenheterna var uppbrutna och inbrottstjuvarna har letat igenom samtliga skåp och lådor. Ett vittne såg två personer lämna platsen.

Inbrott. Någon gjorde inbrott i ett hus på Munkholmsvägen medan husägaren var hemma. Husägaren spenderade fredagen den 22 april i trädgården. Husägaren hörde att dörren stängdes men tänkte inte mer på det. På lördagen upptäckte han att dator och plånbok var borta. Eftersom familjen var hemma under dagen var dörren olåst.

Stöld av bil. En bilägare fick på lördagen den 23 april ett samtal från en polis som hade hittat hans bil. Ägaren, som inte visste att bilen var borta, hade parkerat den på Skolgatan i Märsta. Bilen hittades totalt demolerad i Haninge.

Grov stöld. Någon bröt sig in i ett hus på Skyttegatan i Sigtuna medan familjen var borta på påskfirande mellan fredagen den 22 april och söndagen den 24:e. Dörren på baksidan av huset, plus ett fönster, stod öppna när familjen kom hem. Det är okänt vad som stals.

Fickstöld på buss. En person åkte buss mellan Sigtuna och Märsta vid 23.30-tiden på söndagen den 24 april. När hon klev på bussen fanns mobiltelefonen i fickan. När hon klev av var den borta.

Stöld av moped. En moped stals från Ymergatan mellan lördagen den 23 april och måndagen den 25:e. Mopeden stod låst i ett cykelställ.

Skadegörelse. En polispatrull upptäckte att det brann i en bil på Östra Galaxvägen i Märsta vid 23.40-tiden måndagen den 25 april. Enligt vittnen på plats har bilen stått på pakeringen ett tag.

Misshandel. En person blev misshandlad på en bensinstation på Valstavägen vid 15-tiden fredagen den 22 april. Bråket upptäcktes av en ambulansbil. Andra vittnen berättade att målsäganden, som är i 30-årsåldern, och en annan man stod och skallade mot varandra. Mannen fick till slut ett knytnävsslag i ansiktet så att han började blöda och fick tandskador. Gärningsmannen åkte från platsen och offret skjutsades till Danderyds sjukhus. De båda männen kände varandra.

Emmy Lundström

Polisnytt 20 april

Grov stöld. Det skedde ett inbrott i en affär på Stora gatan i Sigtuna. Tjuvarna tog sig in i affären vid fyra-tiden onsdagmorgonen den 20 april genom att backa in en stulen bil genom entrédörren. Larmet i affären gick och ägaren var där fem minuter efter inbrottet hade skett, men tjuvarna hade hunnit därifrån. Med sig tog de bland annat pengar och kläder.

Stöld av moped. En moped försvann från ett låst flerbilsgarage på Frejgatan i Märsta. Mopeden parkerades i garaget vid 18-tiden på tisdagen den 19 april. Morgonen därpå var den borta.

Emmy Lundström

Skadegörelse på kolonilott. Någon har tänt eld på ett växthus på en kolonilott i Steninge, mellan fredagen den 15 april och söndagen den 17:e. Växthuset var helt nedbrunnet, och staketet till kolonilotten var förstört. Enligt anmälan har fler växthus på området skadats.

Trafikolycka.
Två personbilar krockade vid 13-tiden på tisdagen den 19 april. Bilarna stötte samman på länsväg 263 vid Märsta. Räddningstjänst och polis var på plats.

Emmy Lundström

Polisnytt 18 april

Misshandel. Fem unga män i 20-årsåldern misshandlades av fyra andra män på Märsta station fredagen den 15 april. Bråket började inne i tåget vid 23-tiden. De fem männen började prata med de andra männen, varpå bråk började. Bråket fortsatte på perrongen och de unga männen utsattes för både sparkar och slag. Det är oklart om någon blev skadad.

Inbrott i bostad. 45 minuter var allt en inbrottstjuv behövde på Buregatan i Märsta fredagen den 15 april. Tjuven tog sig in i en bostad genom att bryta upp dörren vid 21.30. Det är dock oklart om något stals från bostaden. Polisens tekniker har undersökt platsen.

Inbrott i bil. Vid 18-tiden på lördagen den 16 april skedde ett bilinbrott på parkeringen vid Rosersbergs slott. Någon hade lämnat en väska på framsätet i bilen. Tjuven tog sig in i bilen genom att krossa rutan.

Inbrott i bil. Fyra sommardäck stals från en Volvo s70 som stod på Frejgatan i Märsta. Stölden skedde någon gång mellan lördagen den 16 april och söndagen den 17:e. Tjuven hade pallat upp bilen och tagit både däck och fälgar.

Hot med kniv. En 60-årig man gick på söndagen den 17 april på strandpromenaden i Sigtuna. Vid 19-tiden kom en man, mellan 25 och 30 år gammal, åkande på en svart moped. 60-åringen sa till honom att man inte får köra moped på cykelvägen. Mopedisten åkte vidare i ungefär 50 meter innan han vände tillbaka mot mannen. När han körde förbi honom stötte han en kniv mot 60-åringen, som lyckades hoppa undan.

Emmy Lundström

Polisnytt 15 april

Inbrott. Mellan 14-tiden torsdagen den 14 april och klockan sju på fredagen den 15 så fick en tillfällig arbetsplats på Hugingatan i Valsta besök av tjuvar. Hänglåset till en container bröts upp och verktyg för minst 100 000 kronor ska ha stulits, enligt polisanmälan.

Inbrott. Under torsdagen den 14 april blev en bostad i Näsby, mellan Märsta och Sigtuna, utsatt för inbrott. En bärbar dator blev stulen. Inbrottet skedde genom att ett fönster bröts upp. Polisens tekniker ska undersöka bostaden.

Olycka. Räddningstjänst och polis blev kallad till hållplats Flygskolan vid Arlanda efter larm om en trafikolycka torsdagen den 14 april. Enligt larmet hade en personbil kört ihop med en moped vid 13-tiden. Det finns inga uppgifter om några personskador.

Olycka. En motorcykel och en personbil var vid sjutiden på torsdagen den 14 april inblandade i en trafikolycka vid Erikssund, väster om Sigtuna. Enligt polisen ska motorcyklisten ha skadat sin tumme men behövde inte föras till sjukhus för vård.

Erik Lindgren

Polisnytt 14 april

Stöld från omklädningsrum. Åtta personer i ett lag blev på tisdagkvällen den 12 april av med saker från ett låst omklädningsrum på Midgårdsvallen i Märsta. Stölden skedde någon gång mellan klockan 17 och 20. Bland annat försvann en mobil från en jacka.

Stöld från bil. En person blev av med en bärbar dator som låg i hans bil. Stölden inträffade i Stora Söderby någon gång mellan tisdagen den 12 april och onsdagen. När personen kom ut till bilen, som stod parkerad på uppfarten till huset, på morgonen var rutan till förardörren krossad.

Inbrott i bil. Någon har brutit sig in i en bil i Sälna i Rosersberg någon gång mellan tisdagen den 12 april och onsdagen. Bilen stod parkerad på en tomt. Ägaren upptäckte att en ruta var krossad. Inbrottstjuven hade sökt igenom ett antal kartonger som stod i bilen. Det är oklart om något blev stulet.

Emmy Lundström

Polisnytt 12 april

Inbrott i villa. En familj kom hem den 11 april efter en veckas semester för att upptäcka att någon hade brutit sig in i huset. Tjuvarna hade tagit sig in genom altandörren och därefter kollat igenom hela huset på Munkholmsvägen i Sigtuna.

Brand. En person är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha orsakat en brand i sin lägenhet på Baldergatan. Personen hade glömt något kvar på spisen som tog eld. Räddningstjänst och polis kom till platsen efter att det hade rykt ut brandrök i trapphuset vid åtta-tiden måndagen den 11 april. Ingen skadades.

Däckstöld. En person höll på att byta däck på en bensinstation på Servogatan vid 15-tiden söndagen den 10 april. Personen var tvungen att lämna platsen en liten stund. Då passade någon på att stjäla de fyra vinterdäcken som hade tagits av från bilen.

Stöld. En cafégäst i Märsta centrum lämnade sin plats för att gå på toaletten måndagen den 11 april vid elva-tiden. När personen kom tillbaka var jackan, som hade lämnats kvar på stolen, borta. Jackan, av märket Peak Performance, var värd 2500 kronor.

Stöld av motorcykel. En person larmade polisen måndagen den 11 april vid midnatt efter att ha hört ett konstigt ljud utanför sitt hus i Skråmsta. Han upptäckte att någon hade tagit en motorcykel, som var fastkedjad.

Inbrott i lägenhet. Det skedde två inbrott i lägenheter på Valstavägen måndagkvällen den 11 april vid 21-tiden. Bland annat smycken och kontanter försvann.

Emmy Lundström

Polisnytt 6 april

Inbrott i lägenhet. En kvinna kom hem på kvällen vid 20.30 måndagen den 4 april och såg utifrån att lamporna var tända i hennes lägenhet på Ymergatan. Hon såg även en skugga av en person och förstod då att någon var inne i lägenheten. När hon kommer in i porten möttes hon av sex killar som försvann från platsen. De hade letat igenom lådor i alla rum.

Tillgrepp av bil. En person såg fem män bryta sig in i en Ford Escort på Skolgatan i Märsta på måndagkvällen den 4 april. Männen tjuvkopplade bilen och hann köra ett par hundra meter innan polisen kom till platsen. Männen stannade på en gångväg och flydde. Hundpatrull letade efter männen, men lyckades inte hitta dem.

Emmy Lundström

Polisnytt 4 april

Misshandel. En taxichaufför blev misshandlad på Ymergatan i Valsta tidigt på söndagmorgonen den 3 april. Föraren körde vid halv sju-tiden två kvinnor som, efter taxifärden, vägrade att betala. De råkade i bråk och en av kvinnorna gav föraren ett knytnävsslag i pannan. Kvinnorna sprang sedan från platsen. Båda kvinnorna är nu misstänkta för bedrägligt beteende och en av dem även för misshandel.

Grov misshandel och rån. Två unga män råkade ut för ett ungdomsgäng i Märsta på fredagskvällen den första april. De båda hade åkt samma buss som ungdomarna och när de klev av vid Odensalavägen blev de misshandlade och rånade. De unga männen blev utsatta för kraftigt våld och fördes till sjukhus. Tre misstänkta greps och anhölls på lördagen. En av dem släpptes på senare men är fortfarande misstänkt.

Emmy Lundström

Polisnytt 1 april

Försvunnen pojke. En tioårig pojke försvann onsdagen den 30 mars när han var ute med sin klass. Klassen var på en lekplats i Märsta när pojken plötsligt försvann vid halv tolv-tiden. Lärarna larmade polisen som letade efter pojken. 45 minuter senare ringde en person som hade sett pojken komma gående. Polis hittade då pojken på Tingvallavägen.

Cykelstöld. Två cyklar har stulits från Jupitergatan i Steninge. Cyklarna stod parkerade i ett förråd och stals någon gång under natten mellan söndagen den 27 mars och måndagen. Det är en av flera stölder som har skett i området den senaste tiden. I början av mars stals också flera cyklar från Rymdgatan och Oriongatan.

Stöld från båtar. Två båtar, som låg för vinterförvaring på varvsområdet i Flottvik, har utsatts för stöld. Från en av båtarna var bland annat tv och radio borta. Händelsen inträffade någon gång mellan den 27:e och 30:e mars.

Väskstöld. En person blev av med sin väska under en shoppingtur i Eurostop. Stölden inträffade vid niotiden den 31 mars. Kunden lade väskan, med jackan på, i kundvagnen. När kunden skulle betala för sina köp var väskan borta.

Bensinslangning. Flera personer stal verktyg och bilbatterier från en gård i Ockelsta, Skepptuna, under natten till fredagen den första april. Personerna slangade också diesel från en traktor. Ägaren såg på spåren i snön att det rörde sig om flera personer.

Emmy Lundström

Polisnytt 29 mars

Verktygsstöld. Någon har stulit ett stort antal verktyg från en byggfirma i Steningehöjden. Verktyg stals från en container. Tjuvarna kom åt verktygen genom att såga av hänglåset till containern.

Polisnytt 28 mars

Ofredande. Fyra tjejer i 14-årsåldern blev förföljda av en äldre man lördagen den 26 mars. Tjejerna gick mellan Preem-macken och Odensalavägen i Märsta vid 21-tiden när de hörde en bil sakta in bakom dem. Mannen, som är i 40-årsåldern, stannade den röda bilen. Flickorna blev rädda och sprang till ett hyreshus i närheten.

Försvunna barn. Två barn, fem och sex år gamla, försvann från Valsta söndagen den 27 mars. Barnen försvann vid 18.30 och ett stort polispådrag, med hundpatruller, letade efter barnen. Vid 23 hittade en av polispatrullerna barnen som kunde återföras till sina respektive föräldrar.

Grovt rån. Tre maskerade män rånade Ica Supermarket i Valsta lördagen den 26 mars. Rånarna tvingade personalen att larma av affären och öppna kassan. Rånarna hade en pistol och slog en av de anställda i bakhuvudet. De tvingade till sig bankomatkort och kod från en av de anställda. Rånarna fick också med sig kontanter och cigaretter från butiken. Polis och polishundar sökte efter rånarna. Under spårningen anträffade de gods från rånet. En person togs också med till polisstationen för förhör.

Inbrott i lägenhet. Smycken togs från en lägenhet under ett inbrott på Tingvallavägen i Märsta. Inbrottet skedde vid 16-tiden på fredagen den 25 mars. Inbrottstjuven tog sig in genom att bryta upp lägenhetsdörren.

Skadegörelse på bil. En person vaknade på söndagmorgonen av att ett gäng ungdomar var högljudda på Nyborgsvägen i Rosersberg. De fem killarna sparkade mot två bilar som stod parkerade på vägen, så att det blev bucklor.

Stöld. Någon stal sommardäck från ett förråd på Lindvägen i Märsta. Stölden skedde någon gång mellan torsdagen den 17 mars och söndagen den 27 mars. Förrådsdörren var låst men det fanns inga tecken på dörren på att någon hade brutit sig.

Emmy Lundström

Polisnytt 25 mars

Inbrott i källarförråd. Det skedde ett inbrott i ett källarförråd på Sätunavägen i Märsta. Någon har tagit sig in i förrådet genom att sparka sönder dörren. Bland annat har längdskidor, pjäxor och skidkläder försvunnit. Inbrottet skedde någon gång mellan den 14 och 24 mars.

Polisnytt 23 mars

Snusstöld. En person har snott snus från en kontor- och lagerlokal i Arlandastad. En väktare upptäckte vid 1.30 på tisdagen att någon hade brutit sig in i lokalen genom att krossa ett fönster. Inbrottstjuven hade skurit upp ett lås till en stålbur med snus. Polisens tekniker har undersökt platsen.

Emmy Lundström

Polisnytt 21 mars

Misshandel. Två tjejer, i 17-18-årsåldern, blev misshandlade i Valsta centrum fredagen den 18 mars vid 12.30. De båda blev påhoppade av ett gäng tonårstjejer, ungefär tio stycken, och blev slagna och sparkade. Innan polis kom till platsen hade gänget sprungit därifrån. Ambulans kom även till platsen men tjejernas skador var av lättare art så de behövde inte följa med till sjukhuset.

Rån. En person blev under torsdagkvällen den 17 mars rånad och knivskuren. Mannen, som är i 24-årsåldern, befann sig på Marsgatan i Märsta vid 22.30 när en okänd gärningsman kom fram till honom och ryckte åt sig en kasse. I kassen hade den 24-åriga mannen en dagskassa. Det är oklart hur mycket pengar som fanns i kassen. Rånaren skar också mannen på högerarmen med en kniv. Rånaren ska vara ungefär 1,70 lång och var svartklädd.

Olaga hot. En man i 25-årsåldern var på väg hem vid 2.30 på fredagsmorgonen den 18 mars när han märkte att han blev förföljd av två män. Mannen blev hotad av de båda. Händelsen inträffade på Tingvallavägen i Märsta.

Försök till mordbrand. Det brann på restaurang La Campana i Valsta centrum på lördagmorgonen den 19 mars vid 2.20. En person gick förbi restaurangen och upptäckte att det brann i en gummimatta utanför. Personen larmade räddningstjänst och brandkåren kunde släcka elden. Det är andra gången på en månad som det brinner på restauarangen.

Stöld av bilsäten. Någon stal tre bilsäten från en Toyota Avensis på Hällsbovägen i Sigtuna. Personen hade krossat rutan på bilen och hakat loss tre säten från bakre delen av bilen. Stölden skedde någon gång mellan lördagen den 19 mars och söndagen.

Stöld av sommardäck. Någon stal åtta sommardäck från en carport mellan fredagen den 18 och söndagen den 20 mars. Stölden inträffade på Gamla Trostavägen i Lunda.

Emmy Lundström

Polisnytt 17 mars

Försök till mordbrand. Någon startade en eld på Stationsgatan i Märsta under onsdagen den 16 mars. Branden, som startade vid 15-tiden, är klassad som försök till mordbrand. Enligt anmälan har någon tänt på något vid ytterdörren hos en boende på Stationsgatan.

Emmy Lundström

Polisnytt 16 mars

Inbrott i bil. En kvinna var borta från sin bil i tio minuter för att handla på Plantagen i Märsta under tisdagseftermiddagen den 15 mars. När hon kom tillbaka var en ruta krossad och en skötväska saknades från bilen.

Emmy Lundström

Polisnytt 15 mars

Försök till misshandel. En förskolelärare blev beskjuten vid 16-tiden under tisdagen den 15 mars. Läraren, som jobbar på en förskola vid Ängsvägen i Märsta, hade precis fått in barnen efter en rast när hon kände något svischa förbi huvudet. Samtidigt lät det som en sten kastades mot skolans fönster. När polisen kom till platsen hittade de ett märke i fönstret. Troligen har någon skjutit med ett luftgevär.

Stöld. En kvinna blev utsatt för fickstöld på en pizzeria i Märsta lördagen den 12 mars. Det var mycket folk när kvinnan stod i kö för att betala. Efter det att hon hade betalat stoppade hon tillbaka plånboken i handväskan. Dagen efter upptäckte hon att alla kort i plånboken saknades.

Skadegörelse. Två personer stod på en loftgång på Vänortsringen i Märsta och kastade sten genom ett köksfönster så att rutan gick sönder. Händelsen inträffade vid ett på natten mot måndagen den 14 mars.

Skadegörelse. Någon repade motorhuven på en bil på Södergatan i Märsta. Händelsen inträffade på förmiddagen under måndagen den 14 mars. Bilens ägare parkerade bilen för att gå in i en affär och handla. När han kom ut igen ett par timmar senare upptäckte han flera stora repor på motorhuven.

Skadegörelse på bil. En bil parkerad i Valsta centrum totalförstördes måndagen den 14 mars. En person parkerade bilen vid 14-tiden och kom sedan tillbaka vid 19-tiden för att upptäcka att den hade utsatts för skladegörelse. Bland annat var alla speglar krossade, blinkers förstörda, låset på förardörren var sönder, det fanns repor på bilen, framdörren var insparkad och det fanns ett stort hål i motorhuven. Ingen har sett någonting, enligt polisanmälan.

Emmy Lundström

Polisnytt 14 mars

Skadegörelse. Tre bilar, på Skördegatan och Slåttergatan i Prästängen i Sigtuna, utsattes för skadegörelse på söndagmorgonen den 13 mars. Två personer slog sönder bilarna med ett järnrör vid tvåtiden på morgonen. Enligt polisen har det varit liknande händelser på Skördegatan tidigare.

Inbrott i garage. Någon bröt sig in i ett flerbilsgarage på Frejgatan i Valsta under natten till lördagen den 12 mars. Två spoilers och en registreringsskylt saknas från en BMW som stod i garaget.

Skadegörelse. En bil på Lilla Brännbovägen i Sigtuna utsattes vid 23-tiden på lördagen den 12 mars för inbrottsförsök. Någon försökte ta sig in i bilen genom att krossa en ruta utan att lyckas.

Emmy Lundström

Polisnytt 11 mars

Bilstöld. Någon stal en bil från Tingvallavägen i Märsta mellan den 6 och 10 mars. Stölden upptäcktes när tjuven krockade med en trafikstolpe. Polisen kallades till platsen på grund av olyckan och då flydde föraren från platsen. När polisen kontaktade bilens ägare fick de reda på att han var bortrest. Bilen fick bärgas från platsen.

Stöld av barnvagn. En syskonvagn som stod i ett trapphus på Odensalavägen i Märsta har blivit stulen. Barnvagnen försvann någon gång mellan onsdagseftermiddagen den 2 mars och torsdagmorgonen den tredje.

Emmy Lundström

Polisnytt 10 mars

Ofredande. En person som kom gående vid Diagonalen i Märsta fick plötsligt en röd laserstråle pekad mot sig. Händelsen inträffade precis innan nio på tisdagmorgonen den åttonde mars. Personen kunde inte säga exakt vad strålen kom ifrån.

Inbrott i lägenhet.Sleipnergatan skedde ett inbrott under dagen på tisdagen den åttonde mars. Någon gång mellan klockan 10 och 13 har någon brutit upp en lägenhetsdörr. Det är än så länge oklart vad som har stulits. Polisens tekniker har varit på plats för att leta spår.

Inbrott i lägenheter. Det skedde minst två inbrott i samma lägenhetsport på Magnegatan i Märsta onsdagen den 9 mars. I en lägenhet hade dörren brutits upp och bland annat kontokort och armbandsur saknas. En av lägenhetsinnehavarna berättade för polisen att hon mötte tre unga killar när hon kom in i porten. Polisens tekniker har varit på plats.

Inbrott i båt. Någon har brutit sig in i en båt vid Rosersbergs båtklubb. Motorbåten, som låg på land, har fått dörren söndersparkad. Det är ännu inte klart vad som har tagits. Inbrottet inträffade någon gång mellan den första och sjätte mars.

Emmy Lundström

Polisnytt 8 mars

Brand. Det brann i en villa på Idrottsvägen i Märsta under måndagkvällen den 7 mars. Det är oklart hur branden startade men elden var lokaliserad till altanen och fasaden av huset. Branden, som startade vid 20-tiden, ledde till rökspridning på vinden. Det finns en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättad.

Cykelstölder. Det inträffade flera cykelstölder i villakvarter i Steninge under måndagkvällen den 7 mars. Stölderna skedde på Rymdgatan och Oriongatan. På båda ställena stod cyklarna, sammanlagt fyra stycken, låsta på uppfarten precis utanför bostaden. Cykelstölderna, en mountainbike och tre damcyklar, skedde någon gång från 21-tiden.

Emmy Lundström

Polisnytt 7 mars

Inbrott. Under fredagen skedde ett inbrott i en lägenhet på Valstavägen på mindre än en halvtimme. En okänd gärningsman bröt upp ytterdörren och sökte igenom samtliga rum noggrant. Det är ännu okänt vad som har stulits. Inbrottet skedde någon gång mellan 13.30 och 14 enligt polisanmälan.

Emmy Lundström

Inbrott i förråd. Ett inbrott i ett förråd på Odensalavägen upptäcktes under söndagen. Ägaren kom in i förrådet och såg att åtta bildäck saknades. Senaste gången någon var inne i förrådet var den 20 januari.

Hund fastnade. En hund fastnade i ett grävlingsgryt i Torsborg i Sigtuna under lördagseftermiddagen den 5 mars. Räddningstjänsten, som fick larmet vid 17-tiden, lyckades hjälpa hunden loss.

Emmy Lundström

Polisnytt 4 mars

Stöld av registreringsskylt. En audi stående på Nymärsta gränd blev av med sin registreringsskylt mellan onsdagseftermiddagen den 2 mars och torsdagsmorgonen. Enligt anmälan har någon sett skylten på en bil vid Shell i Stora Wäsby, i samband med en tjuvtankning.

Emmy Lundström

Polisnytt 3 mars

Brand. Det brann på Frejgatan i Märsta under onsdagkvällen den andra mars. Det var ett tänt ljus som gjorde att en vägg började brinna. Polis och räddningstjänst fick larmet vid 20-tiden på kvällen. Branden släcktes och ingen kom till skada.

Emmy Lundström

Polisnytt 1 mars

Försök till stöld av bil. En Honda, som stod i ett garage på Rosersbergsvägen, blev utsatt för stöldförsök under måndagen den 28 februari. När ägaren skulle parkera sin bil i garaget upptäckte hon två bilar, som när de såg henne körde därifrån. När hon lite senare på eftermiddagen gick ner till garaget för att kontrollera sin bil lossnade handtaget i handen på henne.

Inbrott i källarförråd. Någon eller några bröt sig in i flera källarförråd på Sätunavägen någon gång mellan lördagen den 26:e februari och söndagen den 27 februari. En person som kom ner till källaren upptäckte att någon hade brutit sig in i hennes förråd. Enligt hennes anmälan hade samma sak skett i flera förråd. Inbrottstjuvarna har stulit saker, bland annat kläder. De har tagit sig in i källaren genom att borra upp låskolven på dörren.

Bilbrand. En bil på Raisiogatan i Märsta fattade eld under måndagnatten den 28 februari. Bilen, en Mercedes, brann kraftigt i den bakre delen av bilen när patrull kom till platsen vid midnatt. Brandkåren lyckades släcka elden utan att den spred sig till övriga bilar på parkeringen. Polisen har ingen misstänkt.

Emmy Lundström

Polisnytt 28 februari

Misshandel. En man i 25-årsåldern blev misshandlad vid Norrbackaskolan vid två-tiden på söndagen den 27 februari. En okänd gärningsman slog mannen flera gånger med knutna händer. Mannen föll till marken och blev sparkad i huvudet och på kroppen. Mannen tvingades uppsöka sjukhus på grund av sina skador.

Hot och försök till våld mot tjänsteman. En man i 23-årsåldern betedde sig stökigt på en restaurang i Märsta under lördagnatten den 26 februari. När polis kallades till platsen vid 3.30-tiden var de tvungna att kalla på extrahjälp från ännu en patrull. Mannen försökte bita en av polismännen och skalla en annan. Han har också spottat mot polismännen. När poliserna skulle avvisa mannen från platsen försökte han ta sig loss genom att kränga med armarna och sparka vilt omkring sig. Mannen är nu misstänkt för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman och ofredande.

Skadegörelse. Någon har krossat flera fönsterrutor på Södergatan i Märsta under fredagkvällen den 25 februari. Både Sätunakyrkan och Märsta Läkarhus drabbades av skadegörelsen.

Misshandel. Två män i 20-årsåldern blev påhoppade av tre män vid 3.30-tiden på lördagen. Männen befann sig på Södergatan i Märsta. De fick ta emot flera slag, även efter det att en av dem slogs till marken.

Rån och misshandel. En polispatrull stoppade en man som kom gående på vägrenen på Östra Bangatan, i höjd med Märstarondellen, vid 22-tiden på lördagen den 26 februari. Mannen berättade att han hade blivit rånad 20 minuter tidigare. Mannen, som är i 55-årsåldern, blev stoppad av ett gäng män i 20-årsåldern vid Willys. De hotade mannen och plockade honom på pengar. De slog också 55-åringen så att han ramlade omkull. När han låg på marken sparkade de honom i ryggen. De tvingade mannen till en bankomat men fick bara ut en mindre summa pengar.

Skadegörelse. En person vaknade av en smäll på Stora Malmgatan i Sigtuna vid halv fem-tiden på söndagmorgonen den 27 februari. Det visade sig att någon hade krossat fönsterrutan på nedervåningen.

Försök till bedrägeri. En kvinna i 80-årsåldern blev utsatt för försök till bedrägeri under lördagkvällen den 26 februari. Kvinnan blev uppringd av en man som ville sälja mattor. Lite senare knackade det på dörren men kvinnan lät då bli att öppna. Vid 18.30 blev hon uppringd igen, av en man som ville låna hennes kontokort. Han sa att hans kort hade gått sönder och att han behövde hämta ut ett paket. Kvinnan, som bor i Sigtuna, svarade nej.

Emmy Lundström

Polisnytt 22 februari

Inbrott i taxibilar. Det har skett ett antal inbrott i taxibilar i Märsta under natten till måndagen den 21 februari. På Hugingatan krossades vänster framruta på en taxi. En plånbok som låg i bilen stals. På Sleipnergatan fick en taxi sin ruta krossad och en gps stulen. På Idungatan stals gps och plånbok från en taxi.

Skadegörelse. En bil parkerad på Tvillingbackarna i Sigtuna utsattes för skadegörelse någon gång mellan 20.10 på söndagen den 20 februari och 07.45 på måndagen. Någon har rispat på bilens samtliga rutor med ett vasst föremål. Det fanns också några rispor i lacken.

Inbrott i bil. En Golf som stod parkerad på Västra Bangatan vid Märsta station utsattes för inbrott någon gång mellan klockan 9 på lördagen den 19 februari och klockan 19 på söndagen. Vänster framruta på bilen var krossad men det är oklart om något har stulits.

Emmy Lundström

Polisnytt 21 februari

Rån. En taxiförare rånades vid 1.30 på Sleipnergatan i Märsta under söndagsnatten, enligt Upplandsnytt. Föraren blev jagad och slagen av ett gäng, som fick med sig hans ryggsäck där det bland annat fanns pengar. Det finns i nuläget ingen misstänkt men polisen har uppgifter om att det rör sig om ett gäng unga killar i 20-årsålden. Enligt Upplandsnytt ska det också vid samma tid ha skett inbrott i flera taxibilar på platsen.

Tillgrepp av hjullastare. En person stal vid halv tre-tiden på lördagnatten en hjullastare på Pallbacksgatan i Rosersberg. Personen tog hjullastaren, som stod parkerad i ett inhängnat område, och körde den rätt igenom grinden. Någon som såg hjullastaren på vägen fattade misstankar och började följa efter. Personen hoppade då ut och körde iväg i en annan bil.

Skadegörelse. Två personer kastade snöbollar genom ett fönster så att det gick sönder vid 22-tiden på lördagen. Händelsen skedde på Lilla Brännbovägen i Sigtuna. Ägaren till fastigheten såg två killar springa från platsen.

Skadegörelse. En bil som stod parkerad på Östregårds väg i Märsta blev någon gång mellan 21-tiden på lördagen och söndagmorgonen utsatt för skadegörelse. Någon hade sparkat sönder en sidospegel på en Hyundai.

Emmy Lundström

Polisnytt 18 februari

Mordbrand. Det brann i Valsta centrum under torsdagsnatten. Branden startade på uteserveringen på restaurang La Campana. Räddningstjänsten fick larmet vid 23.30 och lyckades släcka branden, som hade spridit sig vidare till taket, och begränsa skadorna. Ingen skadades. Händelsen rubriceras som mordbrand.

Emmy Lundström

Polisnytt 17 februari

Försök till inbrott. En okänd person har försökt ta sig in på Edda förskola i Märsta. Någon har försökt bryta upp en dörr till ett skötrum på förskolan. Inbrottsförsöket upptäcktes under onsdagen men skedde troligtvis under helgen.

Inbrott. Det har skett minst två inbrott i ett förrådsutrymme på Lyckostigen i Märsta. Någon har tagit sig in i källaren i ett hyreshus, brutit upp dörren till två förråd och tagit saker. Inbrotten upptäcktes under onsdagen vid 16-tiden. Enligt anmälan ska det ha skett inbrott i flera av förråden i källaren. Polisen vet inte hur gärningsmannen tog sig in i källargången.

Skadegörelse. En bil på Södergatan i Märsta blev sönderrispad under onsdagen. Bilen stod parkerad i ett låst flerbilsgarage. Någon har gjort ett 20-30 centimeter långt ristmärke på bilen. Det är oklart om fler bilar har drabbats.

Emmy Lundström

Polisnytt 16 februari

Stöld ur bil. En kvinna var inne och handlade på Coop Forum i Märsta vid halv tio under tisdagskvällen. När hon skulle åka, tjugo minuter senare, upptäckte hon att någon hade krossat en ruta på bilen. En mobiltelefon som låg i bilen hade stulits.

Torrkokning. Polis och brandkår ryckte under tisdagen ut till en befarad brand på Rosersbergsvägen. Det visade sig handla om en torrkokning. Någon hade lämnat bostaden och glömt att stänga av plattan. En granne hörde brandvarnaren och larmade polis. Personen är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.

Emmy Lundström

Polisnytt 15 februari

Bilinbrott. Två bilinbrott på Vänortsringen anmäldes på tisdagmorgonen den 15 februari. Passagerarrutan på både bilarna hade krossats. I den ena bilen stals telefon, gps och taxikarta.

Bilinbrott.Frejgatan skedde ett inbrott i en Toyota någon gång mellan 16-tiden på måndagen och 4-tiden på tisdagsmorgonen. Passagerarrutan på bilen var krossad. Det är okänt om något stals.

Bilinbrott.Odenvägen skedde ett inbrott i en Saab under måndagnatten. Gärningsmannen eller gärningsmännen krossade förarrutan. Det är okänt om något stals.

Bilinbrott. En taxi på Sleipnergatan fick förarutan inslagen på måndagnatten. Gärningsmannen eller gärningsmännen har sökt igenom bilen och slängt papper omkring sig.

Emmy Lundström

Polisnytt 14 februari

Stöld från omklädningsrum. En grupp spelare kom tillbaka till sitt omklädningsrum på Midgårdsvallen för att upptäcka att någon hade rotat igenom alla väskor. Incidenten inträffade söndagen den 13 februari någon gång mellan 15 och 17, medan en match pågick. En man i 50-årsåldern blev av med sin mobiltelefon. Omklädningsrummet var både kameraövervakat och kodskyddat.

Inbrott i bil. En person bröt sig in i en bil på Odensalavägen någon gång mellan 15-tiden på lördagen och 7-tiden på söndagsmorgonen. Ägaren till bilen, en Volkswagen passat, upptäckte att förardörrens bilruta var krossad. Det är oklart om något stals ur bilen.

Rån. Under lördagsnatten den 12 februari blev en man i 20-årsåldern rånad i Sätunaparken. Ett gäng på åtta personer misshandlade och rånade mannen som blev av med kontanter och mobiltelefon. Männen lämnade sedan platsen springande. Rånet skedde vid två-tiden på natten.

Skadegörelse på bil. En person slog sönder en bil som stod parkerad på Stationsgatan i Märsta med en hammare. Både framruta och lyktor var krossade när ägaren till bilen upptäckte skadegörelsen på lördagkvällen.

Bilstöld. En Toyota Corolla stals någon gång mellan torsdagen den 10:e och fredagen den 11:e i Märsta. Bilen stod på Hugingatan.

Stöld av båtmotor. En båtmotor värd cirka 45 000 kronor stals från Flottvik i helgen. Ägaren hörde att det hade varit stölder från andra båtar och åkte dit för att titta till sin egen båt under lördagen den 12 februari. Han  upptäckte då stölden.

Försök till inbrott. En person, som hade varit bortrest under en vecka, kom tillbaka för att finna att någon hade försökt bryta sig in i lägenheten på Sleipnergatan. Personen upptäckte brytmärken på ytterdörren lördagen den 12, men tror inte att någon har varit inne i lägenheten. Tekniker ska undersöka bostaden.

Emmy Lundström

Polisnytt 11 februari

Bilbrand. En bil blev helt utbränd under torsdagsmorgonen den 10 februari. Bilen, som stod på en parkering i Norrbacka, började brinna av okänd orsak. Ett vittne har sett en person springa från platsen och branden klassas som skadegörelse genom bilbrand. Bilen började brinna någon gång mellan 20-tiden på onsdagskvällen fram till klockan ett på torsdagsmorgonen.

Emmy Lundström

Polisnytt 9 februari

Skadegörelse. En bil stående i ett boendegarage i Sigtuna blev sönderslagen under tisdagskvällen den 8 februari. Flera av bilens rutor var krossade. Det fanns hål på motorhuven, taket och på sidorna av bilen. Gärningsmannen eller gärningsmännen hade också krossat bilens lysen och försökt att ta sig in genom förardörren utan att lyckas.

Emmy Lundström

Polisnytt 8 februari

Misshandel. En 20-årig man blev på söndagen den 6 februari misshandlad i Märsta centrum. Misshandeln ägde rum vid två-tiden på natten. Mannen fick flera slag i ansiktet av en okänd gärningsman och började blöda näsblod.

Djurplågeri. En hästuppfödare i Sigtuna kommun är anmäld för djurplågeri. Enligt anmälan ska uppfödaren ha kört på en häst med en traktor så att hästen blev tvungen att avlivas. Djuren ska inte heller ha fått tillräckligt med mat. Enligt anmälan var också båsen i stallen väldigt nedkissade.

Försök till mordbrand. På lördagsmorgonen den femte februari upptäckte en passerande taxiförare att det brann på OK/Q8 i på Uppsalavägen i Sigtuna. Föraren såg, vid fyra-tiden, en mindre brand framför en av bensinpumparna och såg dessutom hur 5-6 ungdomar sprang från platsen. Branden slocknade sen av sig själv. Brandbilar kom till platsen och sanerade området. Branden bedöms som försök till mordbrand eftersom det finns flera bostadshus i anslutningen till bensionstationen.

Rån. En 48-årig man rånades fredagen den 4 februari av upp till sju män. Rånet skedde i Valsta centrum runt 22-tiden. Mannen väntade på en buss vid Hammargatan när ett gäng män i 20-25-årsåldern började tjafsa med honom. Han slog då en av männen och blev därefter jagad och nedsparkad till marken. På marken fick han ta emot ytterligare slag och sparkar, bland annat mot huvudet. Gärningsmännen tog sedan mannens jacka och flydde från platsen. Ambulans kom till platsen men sjukvårdarna bedömde att mannen inte behövde åka till sjukhuset. Flera personer bevittnade händelsen men det finns inga misstänkta.

Emmy Lundström

Polisnytt 1 februari

Inbrott. Under måndagen den 31 januari upptäcktes det att någon har brutit sig in i klubbhuset på Skepptuna golfklubb. Personen har tagit sig in genom att bryta upp en altandörr. Inbrottet skedde någon gång mellan torsdagen den 27 januari och måndagen den 31 januari. Det är okänt om gärningsmannen kom över några värdesaker.

Emmy Lundström

Explosion. En okänd gärningsman misstänks för allmänfarlig ödeläggelse efter att ha fått en toalettbyggnad vid Rosersbergs slott att explodera strax före midnatt på lördagen. Personer som bor i närheten hade hört en smäll, men inte sett något misstänkt. Polisen vet ännu inte vilka explosionsämnen som har använts för att förstöra toaletten.

Brand. Två larm om brand på Migrationsverket i Märsta inkom på lördagsmorgonen den 29 januari. Klockan 4.20 brann det i ett tvättrum då någon lagt papper i filtret på en torktumlare som sedan fattade eld. Två timmar senare hade någon tänt eld på en toalettpappersrulle. Polisen misstänker att brotten begåtts för att distrahera personalen inför ett rymningsförsök.

Skadegörelse. Två bilar förstördes vid 3.30-tiden på måndagsmorgonen på Skördegatan i Sigtuna. Ett vittne såg hur två okända personer i 25-årsåldern bankade och slog på något. Personerna var mörkt klädda, hade vita handskar och en av personerna hade toppluva. De båda bilarna fick lackskador, brytmärken, krossade lyktor och trasiga sidospeglar.

Stöld. Strax före klockan två på måndagsmorgonen inträffade en stöld i en butik på Eurostop i Arlandastad. Entrédörren hade brutits upp med hjälp av verktyg och flera sektioner i butiken larmade automatiskt. Än så länge vet polisen inte exakt vad som stulits från butiken.

Johanna Cedergren

Polisnytt 28 januari

Mordbrand. Vid 13-tiden på torsdagen kallades en polispatrull till Ekillaskolan i Märsta efter rapport om en misstänkt mordbrand. Gärningsmannen eller gärningsmännen har på okänt sätt tänt eld på en brandvarnare så att även delar av taket och takisoleringen fattade eld. Ingen person skadades i samband med branden som kunde släckas av räddningstjänsten. Brottet rapporterades ändå som mordbrand då det i lokalerna befann sig människor som kunde ha tagit skada.

Bensinstöld. Omkring 40 liter bensin stals från en biltank någon gång mellan onsdagskvällen den 26 januari och torsdagsmorgonen den 27 januari. En bil som stod parkerad på Hugingatan i Valsta fick tanklocket uppbrutet och gärningsmannen har sedan slangat ut bensin genom att borra tre hål i bensintanken.

Johanna Cedergren

Polisnytt 27 januari

Försök till rån. Vid 18-tiden på onsdagen beordrades en polispatrull till Tingvallavägen med anledning av ett väpnat rån. Gärningsmannen hade kommit in i en frisersalong och hotat en frisör med pistol och krävde att få pengar ur kassan. Tumult uppstod och frisören fick ett slag över ansiktet innan han och två kunder övermannade gärningsmannen. Gärningsmannen greps senare av polis misstänkt för försök till rån. 

Johanna Cedergren

Polisnytt 26 januari

Vårdslöshet. En polispatrull kallades till Sätunavägen i Märsta på tisdagsmorgonen med anledning av rök som kom från en lägenhet. Händelsen polisanmäldes som allmänfarlig vårdslöshet då någon glömt något på en påslagen spisplatta och detta fattade eld.

Bilstöld. En person som varit bortrest en vecka upptäckte på tisdagen att båda hans bilar stulits. Bilarna, en Audi 90 och en skåbil av märket Peugeot, hade före stölden stått parkerade utanför ett företag på Söderbyvägen och är nu efterlysta.

Bilstöld. En BMW stals vid Märsta centrum på tisdagseftermiddagen. Bilägaren parkerade bilen vid centrum och gick och handlade, men då han kom tillbaka en halvtimme senare var bilen borta.

Johanna Cedergren

Polisnytt 25 januari

Brand i container. En container började brinna på Frejaskolans parkering på Bragegatan i Valsta strax före klockan 21 måndagen den 24 januari. Det här var den fjärde containerbranden i Valsta på tre dagar.

Stöld. Någon gång under helgen stals verktyg och diesel från ett företag på Metallvägen i Rosersbergs industriområde. Tanklocken hade brutits upp på alla maskiner och ännu finns ingen misstänkt för brottet.

Stöld från bil. Ett bilinbrott inträffade på Borgmästarvägen i Sigtuna någon gång mellan måndag kväll och tisdag morgon. Rutan på passagerarsidan var krossad och en okänd gärningsman har stulit en GPS, CD-skivor och bilsäten från bilen. Gärningsmannen har dessutom rivit bort fodret på insidan av bildörrarna och sedan tagit kassetterna i dörrarna som styr fönsterhissarna.

Johanna Cedergren

Polisnytt 24 januari

Rån. En polispatrull kallades till Västra Bangatan/Märsta station strax efter 21-tiden i lördags på grund av en pågående misshandel. Fyra-fem män i 20-årsåldern ska ha sparkat och slagit en jämnårig man i huvudet och sedan tagit hans mobiltelefon. Ingen har ännu gripits för brottet.

Misshandel. Vid 20-tiden på fredagen den 21 januari larmades polisen om att någon använt pepparspray på ungdomsgården i Forum i Märsta. Ungdomar drabbades av irritation och smärta i ögon och i hals. Brottet klassas som ringa misshandel.

Skadegörelse på bil. En okänd gärningsman har fredagen den 21 januari sparkat eller slitit bort backspeglarna på en bil som stod parkerad på Vallgatan i Sigtuna. Brottet inträffade någon gång mellan klockan 15.30 och 19.

Inbrottsförsök. Vid 05.40 på lördagsmorgonen inträffade ett inbrottsförsök i en villa på Sågvägen i Rosersberg. En okänd gärningsman krossade ett fönster i en altandörr och ljudet väckte husägarna som låg och sov.

Inbrott i kolonistuga. Någon gång mellan torsdagen den 20 januari och lördagen den 22 januari har en okänd gärningsman tagit sig in i en kolonistuga vid området Kaprifolen i Steninge Allé i Märsta. En fönsterruta krossades men ingenting har ännu konstaterats saknat från stugan.

Inbrottsförsök. Natten mellan fredagen och lördagen inträffade ett inbrottsförsök i en lägenhet på Södergatan i Märsta. Trots att det befann sig personer i lägenheten under kvällen och natten upptäcktes inte inbrottsförsöket förrän på lördagsmorgonen när de såg brytmärkena på dörren.

Misshandel. Lördagen den 22 januari vid 20-tiden inkom ett larm om att en vätska hällts ut i ett trapphus på Vänortsringen i Märsta. Den oidentifierade vätskan orsakade sveda i ögonen och hosta hos de boende. Brottet klassas som ringa misshandel.

Johanna Cedergren

Polisnytt 21 januari

Rån. En kvinna rånades på torsdagen av två okända män när hon var på väg hem från Märsta station. Brottet inträffade på Solrosvägen/Dragonvägen i Märsta vid 23.15-tiden. Männen var beväpnade med kniv och tvingade till sig kontanter från kvinnan.

Försök till inbrott. En polispatrull beordrades på torsdagskvällen till Västra Bangatan i Märsta på grund av ett pågående inbrottsförsök. En person i en lägenhet vaknade av att det plingade på dörren och hörde därefter hur någon försökte bryta upp dörren. Fyra personer har setts i samband med brottet, men de var inte kvar då polisen kom. Gärningsmännen försvann från platsen då personen i lägenheten ryckte i dörrhandtaget.

 Försök till inbrott. Vid 20-tiden torsdagen den 20 januari har någon försökt bryta sig in i ett källarförråd på Västra Bangatan i Märsta. En person som kom till tvättstugan vid 21-tiden upptäckte brytmärken på källardörren som inte varit där en timme tidigare.

Johanna Cedergren  

Polisnytt 20 januari

Stöld från bil. Fyra säten stals ur en bil av modellen Toyota Avensis som stod parkerad på Mjölnarvägen i Sigtuna under onsdagen. En fönsterruta var krossad och när bilägaren kom till platsen var en av bildörrarna öppen.

Brand. Vid 22.20 på onsdagskvällen uppstod rökutveckling i en lägenhet på Lyckostigen i Märsta till följd av en brand i en tvättmaskin. Branden var begränsad till tvättmaskinen och kunde snabbt släckas.

Lägenhetsinbrott. Någon gång mellan 10.30 och 20.30 på onsdagen tog en okänd gärningsman sig in i en lägenhet på Vänortsringen i Märsta. Ytterdörren hade brutits upp och än så länge har inget anmälts stulet från lägenheten.

Kontorsinbrott. Klockan 00.15 natten till torsdagen gick ett larm i en lokal på Söderbyvägen i Arlandastad. En okänd gärningsman har sågat upp en dörr och delar av en vägg med en vinkelkap för att kunna ta sig in. Ingenting är ännu rapporterat stulet från lokalen.

Skadegörelse. En polispatrull beordrades till Nymärstagatan i Märsta efter att en okänd gärningsman krossat ett skyltfönster till en affär. Brottet inträffade strax efter midnatt under natten till torsdagen.

Johanna Cedergren

Polisnytt 19 januari

Rån. Vid midnatt mellan måndagen den 17 januari och tisdagen den 18 januari inträffade ett rån på Valstavägen. Två okända gärningsmän ska ha knuffat och sparkat en man som var på väg hem efter det att han tagit ut pengar vid bankomaten vid Statoil i Märsta. Gärningsmännen ska ha tvingat till sig en plånbok och en mobiltelefon från den misshandlade mannen.

Bilinbrott. På tisdagen den 18 januari mellan klockan 11 och 13.30 ska ett bilinbrott ha ägt rum vid Vikingahallen i Märsta. En sidoruta på bilen krossades och en dator som låg i en ryggsäck i bilen stals. Samma dag någon gång mellan 8 och 16.05 ska även ett annat bilinbrott ha ägt rum, denna gång vid Arlandagymnasiet strax intill Vikingahallen. Även i detta fall var en fönsterruta krossad och en väska med träningskläder uppges ha stulits.

Inbrottslarm. Under natten till onsdagen gick två inbrottslarm igång i Märsta, det ena på Centralskolan och det andra på kommunhuset på Södergatan. Inget uppges vara stulet på någon av platserna, men på Centralskolan, där någon tagit sig in i ett lärarrum, är lådor utdragna och skåp öppnade vilket får polisen att tro att rummet har genomsökts.

Johanna Cedergren

Polisnytt 18 januari

Villainbrott. Måndagen den 17 januari tog sig någon in i en villa på Åkervägen i Rosersberg genom att krossa en fönsterruta. Brottet ska ha inträffat någon gång mellan klockan 9.30 och 13.25 och en dator uppges vara stulen.

Villainbrott. En okänd gärningsman tog sig in i en villa på Sågvägen i Rosersberg någon gång mellan kvällen den 16 januari och morgonen den 17 januari. Gärningsmannen ska ha slagit sönder en glasruta i dörren in till köket och en dator uppges saknas från fastigheten efter inbrottet.

Stöld. En kvinna fick sin mobiltelefon stulen då hon stod i kassakön på ICA på Stationsgatan på måndagseftermiddagen. Kvinnan märkte att det ryckte till lite i väskan och när hon tittade efter märkte hon att mobiltelefonen saknades. Gärningsmannen beskrivs som en kille iklädd mörka kläder.

Johanna Cedergren

Polisnytt 17 januari

Inbrott. Ett lägenhetsinbrott inträffade någon gång mellan den 10 januari och den 14 januari på Skolgatan i Märsta. Gärningsmännen har tagit sig in genom en krossad ruta på balkongen en våning upp och en dator och en tv uppges ha stulits.

Skadegörelse. En polispatrull kallades till Statoil i Märsta i lördags på grund av ett större slagsmål. När de kom dit upptäckte de en bil med en sönderslagen ruta och en man greps misstänkt för skadegörelse. Det påstådda slagsmålet har polisen ingen mer information om.

Butiksinbrott. Någon gång under natten mellan den 14 januari och den 15 januari inträffade ett inbrott i en second hand-butik på Idungatan i Märsta. Gärningsmännen har tagit sig in genom ett krossat fönster och stulit mobiltelefoner och en dator i lokalen.

Butiksinbrott. Klockan 21.29 i lördags kväll gick larmet i en second hand-butik på Södergatan i Märsta. En fönterruta i entrédörren har krossats och det fanns brytmärken på en fönsterkarm. Ännu finns inga uppgifter på om något har stulits från lokalen, men då kassalådan var utdragen tror polisen av gärningsmännen var ute efter pengar.

Skadegörelse på bil. Söndagen den 16 januari utsattes en bil för skadegörelse på Skyttegatan i Sigtuna. Brottet ska ha begåtts någon gång mellan klockan 16 och 18 och polisen tror att delar av skadorna på bilen kan har uppkommit till följd av snöbollskastning. Bilen har en sprucken framruta, en sprucken sidoruta, avbruten antenn och trasiga vindrutetorkare, krossade lampor och avbrutna sidospeglar.

Johanna Cedergren

Polisnytt 14 januari 

Stöld av snöslunga. En snöslunga stals någon gång mellan 18-tiden den 12 januari och morgonen den 13 januari från Tilskogsvägen i Sigtuna. Slöslungan stod enligt anmälan fastkedjad på en altan och ägaren kunde på torsdagsmorgonen se skospår och spår från slungan i snön fram till vägen.

Polisnytt 13 januari

Villainbrott. Natten mellan den 11 och 12 januari inträffade ett villainbrott på Fiskare Öhrlunds gata i Sigtuna. Villan är under byggnation och det finns ännu inga uppgifter om hur gärningsmannen tagit sig in i fastigheten. Enligt anmälan ska verktyg och maskiner ha stulits från villan.

Polisnytt 12 januari

Bilinbrott. En bil som stod parkerad vid Eurostop, Arlandastad, mellan 18.25 och 18.40 under tisdagen den 11 januari blev utsatt för inbrott. Någon krossade vänster bakruta på bilen och stal en väska.

Polisnytt 11 januari

Inbrottsförsök. Vid 17-tiden måndagen den 10 januari hörde en boende i ett trapphus på Valstavägen hur någon försökte ta sig in i en lägenhet i uppgången. Det visade sig vara ett inbrottsförsök och den boende tog då kontakt med polisen. När polisen kom till adressen hade inbrottsförsöket avbrutits och ingen fanns kvar på platsen.

Haverilarm. Vid 14.20 fick polis och räddningstjänsten larm om att en pilot på ett flygplan som skulle landa på Arlanda blivit sjuk. Flera enheter skickades till platsen men piloten kunde trots sjukdomen landa planet utan problem.

Stöld. Någon gång mellan onsdagen den 5 januari och måndagen den 10 så bröt någon upp tanklocket på ett terrängmotorfordon vid Järngatan i Rosersberg. 500 liter diesel slangades ur fordonet.

Erik Lindgren

Polisnytt 10 januari

Intrång. Vid 16.30 upptäckte två väktare några personer i en container på Brista återvinningscentral. Återvinningscentralen var då stängd för allmänheten och när personerna märkte att de var upptäckta sprang de från platsen. Polispatrull med hund kallades till platsen för att spåra personerna, men utan resultat.

Brand. Vid lunchtid lördagen den 8 januari började det brinna i en torktumlare på Frejgatan i Valsta. Brandkåren släckte tumlaren och drog ut ur fastigheten och det ska ha funnits en viss spridningsrisk. Brandrök har också spridit sig till källarförråden. Någon brottsmisstanke finns inte.

Misshandel. En man i knappa 40-årsåldern har anmält att han misshandlades vid 23-tiden fredagen den 7 januari. Han ska ha gått längs med Stockholmsvägen i Märsta när tre personer gav sig på honom. Enligt polisanmälan misstänker mannen att han drabbats av hjärnskakning.

Repad bil. En Toyota som stod parkerad vid Märsta station blev mellan torsdagen den 6 januari och fredagen den 7 utsatt för skadegörelse. Någon hade repat huven och sidan av bilen och reservhjulsskyddet ska också ha stulits, enligt en anmälan till polisen.

Misshandel. En kvinna på Lyckostigen i Märsta har anmält att hon utsatts för misshandel av sin sambo. Vid två tillfällen under mitten av första veckan 2011 ska sambon ha gett sig på henne med sparkar och slag. Kvinnan anmälde misshandeln först under lördagen den 8 januari.

Erik Lindgren

Polisnytt 7 januari

OFREDANDE. En okänd gärningsman har under ett flertal tillfällen tittat in genom fönstret och knackat på rutan hos en ung kvinna boende på Odensalavägen i Märsta. Den senaste händelsen inträffade på natten mellan den andra och tredje januari.

INBROTTSFÖRSÖK. En inbrottstjuv försökte att ta sig in en klädbutik på Stora gatan i Sigtuna natten mellan den fjärde och femte januari. Tjuven försökte krossa ett fönster men lyckades inte ta sig in i butiken.

STÖLD. En snöslunga stals från Olof Skötkonungs väg i Sigtuna mellan den fjärde och femte januari.

Stina Gyldberg

2 januari

MISSHANDEL. Polisen kallades till Statoil i Märsta strax efter tolv natten mot den andra januari. Det efter att en kvinna i 50-årsåldern kommit in på bensinmacken och berättat att hon blivit misshandlad och rånad.

STÖLD. En snöslunga stals från en villatomt på Skogsvägen i Märsta mellan första och andra januari.

BRAND. Vid 17-tiden söndagen den andra januari kallades räddningstjänsten till Sätunavägen i Märsta på grund av en brand i soprum. En okänd gärningsman misstänks ha tänt på en soptunna i soprummet. .

1 januari

MISSHANDEL. Natten mellan nyårsafton och lördagen den första januari misshandlades två män i 18-årsåldern av fyra okända män på Munkholmsvägen i Sigtuna. De utsatta männen fick bland annat ta emot knytnävsslag i magen och ansiktet.

RÅN. En man i 20-årsålden blev rånad och misshandlad på Lyckostigen i Märsta natten mellan nyårsafton och första januari. Mannen fick bland annat ta emot slag och sparkar mot bröstkorgen. Gärningsmännen, tre män, var okända för den misshandlade mannen. Innan männen försvann från platsen stal de kontanter från den misshandlade mannen.

RÅN. Strax efter fyra på morgonen den första januari blev två män i 20-årsålden omkullknuffade av fyra gärningsmän på Sätunavägen i Märsta. Männen fick ta emot sparkar och den ena mannen tvingades lämna ifrån sig sin plånbok.

SKADEGÖRELSE. En väktare grep en man vid järnvägen på Västrabangatan i Märsta strax innan fyra på morgonen den första januari. Mannen greps efter att ha slagit sönder en järnvägsbom. Polisen kallades till platsen för att ta över ärende.

STINA GYLDBERG

30 december

Kastade in fyrverkeri. När en polispatrull passerade Valsta centrum vid 20-tiden på onsdagen den 29 december såg de en grupp upprörda personer utanför. Det visade sig att någon hade kastat in en fyrverkeripjäs i en lokal i centrumet. Ingen skadades men det började brinna i en bordsduk. Polisen har skrivit en anmälan om framkallande av fara och skadegörelse.

Misshandel. En vakt på en krog i Märsta är misstänkt för misshandel sedan han på natten mot söndagen den 26 december ska ha slagit en person med batong utan orsak. En polispatrull förde mannen till Danderyds sjukhus för vård. Anmälan gjordes onsdagen den 29 december.

Erik Lindgren

Polisnytt 29 december

Olycka. Vid 8-tiden tisdagen den 28 december krockade två personbilar på Skansvägen vid Rosersbergs industriområde. En person fick föras till sjukhus med brutet ben.

Brand. Vid 17-tiden på tisdagen den 28 december åkte en polispatrull till Frejgatan i Valsta efter uppgifter kommit in om att ungdomar sköt raketer och smällde smällare. När de kom fram såg poliserna lågor från en balkong och en äldre man som försökte släcka branden. Patrullen fick bort mannen och lyckades med brandsläckare och snö släcka branden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Olycka. En taxi krockade med en lastbil på Metallvägen i Rosersberg tisdagen den 28 december. Olyckan ska ha inträffat vid 10-tiden och en person fördes till sjukhus. Enligt räddningstjänsten rörde det sig inte om några allvarliga skador.

Erik Lindgren

Polisnytt 27 december

Misshandel. Två män, runt 18 och 20 år gamla, är misstänkta för misshandel sedan de ska ha hoppat på fem andra personer på busstorget i Sigtuna stad. Polisen fick larmet vid 1-tiden natten mot måndagen den 27 december. En av männen är också misstänkt för narkotikabrott. Ingen ska ha behövt sjukhusvård efter bråket.

Misshandel. Ett par i 25-årsålder ska under natten mot söndagen den 26 december ha grälat på Lindvägen i Märsta. Enligt en polisanmälan knuffade kvinnan i paret till mannen, vilket fick honom att slå henne med öppen näve. Han är nu misstänkt för misshandel.

Misshandel. Vid 23.50 lördagen den 25 december ska två okända män ha hoppat på en tredje och slagit honom med glasflaskor i huvudet. Misshandeln ska ha skett på en krog i Märsta och de två gärningsmännen ska efter bråket ha sprungit mot pendeltågsstationen.

Bränder. På juldagen, lördagen den 25 december, fick räddningstjänsten två larm om bränder med några minuters mellanrum. Det första larmet kom vid 19-tiden och rörde en mindre brand i en lägenhet på Buregatan i Valsta. Den andra branden inträffade i en lägenhet på Ekilla gårdsväg, där en man ska somnat ifrån två tända stearinljus. Ingen ska ha skadats allvarligt i bränderna.

Slog busschaufför. En man är misstänkt för hot och våld mot tjänsteman sedan han slagit en busschaufför i ansiktet vid hållplatsen Frejgatan/Valstavägen. Det ska ha skett sedan chauffören nekade mannen att åka med efter han försökt planka på bussen. Mannen som slog chauffören har gjort en motanmälan med anledning av att han kände obehag sedan busschauffören fotograferat honom.

Misshandel. En kvinna i 60-årsåldern är misstänkt för olaga hot och misshandel sedan hon slagit sin make och sedan hotat honom i bostaden i Märsta. Det inträffade på julaftonen och anledningen ska ha varit att han gömt sprit från hustrun.

Erik Lindgren

Polisnytt 22 december

Skadegörelse. En BMW som stod på en parkeringen vid Märsta station blev mellan söndagen och måndagen sönderslagen. Rutor, strålkastare och takfönster var krossade och en inbyggd telefon stals.

Polisnytt 21 december

Inbrott. När en boende på Ymergatan i Valsta kom hem till sin lägenhet vid 22-tiden måndagen den 20 december var dörren uppbruten, lamporna stod på och lägenheten var genomsökt. Bland det som försvunnit finns kontanter och guld.

Olycka. Vid 13.30-tiden måndagen den 20 december körde en bil i diket vid påfarten till E4 vid trafikplats Arlanda. Enligt polisen skadades ingen i olyckan.

Skadegörelse. Vid 22-tiden söndagen den 19 december omhändertog polisen tre män i 20-årsåldern. De misstänks för omfattande skadegörelse i en fastighet på Mjölnergatan i Valsta, bland annat ska fönster slagits sönder och det finns hål i väggen. Skadegörelsen ska ha drabbat företag och inte bostäder.

Erik Lindgren

Polisnytt 20 december

Bilbrand. Vid 19-tiden lördagen den 18 december fick polisen larm om att en bil brann vid Norrsunda kyrka. Bilen, en Volvo, blev helt utbränd. Polisen misstänker att någon tänt eld på den.

Lossade bultar. En kvinna har anmält att någon lossat bultarna på ena bakdäcket på hennes bil. Kvinnan upptäckte att bultarna var lossade när hon kört till Märsta centrum, lördagen den 18 december, men hon råkade inte ut för någon olycka.

Yxmisshandel. Klockan nio på lördagsförmiddagen den 18 december anmälde en man att han blivit misshandlad med yxa på Vidargatan i Märsta. Enligt anmälan hade mannen klagat på hur en annan förare kört, vilket fick denne att ta fram en yxa och slå mot mannen. Den attackerade mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Stöld. Vid lunchtid fredag den 17 december stal någon en handväska från en bil i Märsta centrum. Handväskans ägare åt lunch på en restaurang i området, lämnade väskan i bilen och glömde sedan troligen att läsa bildörren, enligt anmälan.

Erik Lindgren

Polisnytt 17 december

INBROTTSFÖRSÖK. Någon gång mellan den 12 december och den 15 december har flera stugor vid kolonilotten vid Steninge Allé drabbats av inbrott eller inbrottsförsök. En av stugägarna upptäckte att någon försökt bryta upp dörren till hennes stuga. Ägaren noterade också att omkring tio stugor i området också haft ovälkommen påhälsning.

Polisnytt 16 december

INBROTT. En okänd gärningsman bröt sig in i lägenhet på Sleipnergatan i Valsta mellan sex på morgonen och 22 på kvällen den 15 december. Ur lägenheten stals bland annat två bärbara datorer och mobiltelefoner. Polisens tekniker ska undersöka platsen.

TRAFIKOLYCKA. En person fördes till sjukhus på onsdagseftermiddagen den 15 december efter en singelolycka utanför Märsta. Singelolyckan inträffade när en bilförare körde av vägen på den så kallade "Arlandarakan" utanför Märsta.

Stina Gyldberg

Polisnytt 15 december

Olycka. En kvinna fick föras till sjukhus efter en olycka vid 8.30-tiden onsdagen den 15 december. Olyckan inträffade vid Måbyrondellen, vid Arlanda. En man är misstänkt för vårdslöshet i trafik efter olyckan. Kvinnans skador ska inte vara livshotande, enligt polisen.

Stal diesel. Under natten mot onsdagen den 15 december slangade någon diesel från en skåpbil på Ekilla gårdsväg i Märsta, enligt en polisanmälan. Enligt anmälaren hade även andra bilar i närheten blivit utsatta.

Inbrott. Natten mellan måndagen den 13 december och tisdagen den 14 bröt sig någon in på ett kontor vid en byggarbetsplats på Kabelvägen, Arlandastad. Alla vitvaror, bland annat kylskåp och diskmaskin, stals, plus en del verktyg.

Misshandel. Vid 3-tiden natten mot söndagen den 12 december blev en man i 20-årsåldern misshandlad på Tvärvägen i Märsta, enligt en polisanmälan. Mannen och två av hans vänner ska ha hamnat i en dispyt med ett gäng på cirka sex personer i 17-årsåldern, vilket resulterade i att mannen fick slag i huvudet så att han föll. Han ska också ha blivit sparkad när han låg på marken.

Inbrott. Ett företag på Söderbyvägen, Arlandastad, blev utsatt för inbrott någon gång mellan fredagen den 10 december och söndagen den 12. Entrédörren till företagets kontor hade fått en ruta krossad och datorer i lokalen var stulna.

Skadegörese. En Volkswagen som stod på Pilsbovägen i Sigtuna blev mellan torsdagen den 9 december och fredagen den 10 utsatt för skadegörelse. Ena sidan på bilen hade fått en lång repa och även motorhuven var repad.

Erik Lindgren

Polisnytt 13 december

Rån. En man i 45-årsåldern har uppgett att han blivit rånad av tre män på Västra Galaxvägen i Östra Steninge under natten mot lördagen. Mannen var på väg hem då han överfölls av de tre männen som slängde ned honom på marken och tvingade till sig hans pengar och mobiltelefon.

Misshandel. Vid 18.30-tiden lördagen den 11 december blev en kvinna i 25-årsåldern attackerad av tre maskerade män, enligt en polisanmälan. Attacken inträffade på Skolgatan i Märsta när kvinnan var på väg hem. Hon ska ha omkullsparkad innan männen lämnade platsen.

Inbrott. Mellan klockan 15 och 17 lördagen den 11 december bröt sig någon in i en lägenhet på Vänortsringen i Märsta. Lägenheten var helt genomsökt och bland det försvunna finns kontanter.

Misshandel. Vid 22-tiden blev polisen kallade till en buss efter uppgifter om ett stökigt gäng. Polisen mötte upp bussen vid Karlsborgsvägen i Märsta men då hade gänget redan hoppat av. En person på bussen har anmält att en i gänget tagit stryptag på honom så att han fick svårt att andas. De i gänget ska ha varit i 18- till 20-årsåldern.

Drogad. En kvinna i 18-årsåldern tog kontakt med polisen vid 18-tiden lördagen den 11 december och uppgav att hon tror att hon drogats under kvällen före. Hon och en kompis hade varit på fest i Märsta och efter att hon blivit bjuden på sprit minns hon inget alls. Polisen hämtade henne vid Märsta centrum och körde hem henne, hon skulle sedan ta sig till sjukhus för en undersökning. Anmälan innehåller inget om misstänkt sexualbrott.

Bilstöld. Mellan klockan 15 och 17 fredagen den 10 december stals en Jeep Grand Cherokee från parkeringen vid Eurostop. Den svarta bilen är nu efterlyst.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 9 december

Narkotikabrott. Vid 11-tiden onsdagen den 8 december gjorde polisen ett ingripande mot en man i 20-årsåldern utanför Sigtuna stad som visade tecken på narkotikapåverkan. Vid en husrannsakan hittade polisen en mindre mängd av vad som misstänks vara marijuana.

Bråk. Vid lunchtid onsdagen den 8 december ska ett bråk ha inträffat mellan två elever på S:t Olofs skola i Sigtuna stad. Bråket mellan eleverna, i 15-årsåldern, avbröts av en lärare och ingen av dem fick några synliga skador. En anmälan om misshandel har kommit in från skolans rektor.

Stöld. Mellan tisdag den 7 december och onsdag den 8 stals en huvuddator ur en Mercedez på Hugingatan i Valsta. Huvuddatorn plockades ut via motorhuven och är enligt anmälan värd mellan 15 000 och 20 000 kronor.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 8 november

Narkotikabrott. Vid klockan 1.40 natten mot den 8 december ingrep polisen mot en 19-åring på Märsta station. Enligt polisen visade han tecken på att ha använt narkotika och en misstänkt joint beslagtogs från honom.

Laser. Vid 20-tiden tisdagen den 7 december larmade en pilot som skulle landa på Arlanda att han noterat grön laser. Enligt piloten ska lasern inte ha riktats mot det plan han flög.

Olycka. Två personbilar krockade vid 14.20 tisdagen den 7 december vid busshållsplatsen vid flygskolan, Arlanda. En av förarna fick föras till sjukhus med nacksmärtor.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 6 december

Sextrakasseri. En 14-årig pojke i Sigtuna utsatts för sexuellt ofredande via SMS någon gång mellan torsdagen den 2 december och fredagen den 3. Enligt polisen ska pojken fått erbjudande om sex via textmeddelandet.

Skadegörelse. Något efter klockan 15 söndagen den 5 december hörde en bilist som körde under en viadukt hur det smällde i fronten på bilen och uppmärksammade en grupp på cirka fem yngre personer som sprang från platsen. Vid kontroll syntes rester av en snöklump på framsidan av bilen och kofångaren hade spruckit. Enligt anmälan ska det ha skett på Uppsalavägen, Sigtuna, men vilken viadukt det då skulle vara är oklart.

Olycka. Vid 11-tiden lördagen den 4 december inträffade en trafikolycka på Valstavägen i Märsta. Enligt polisen skadades en person, oklart hur allvarligt, när bilen som personen färdades i krockade in i en stolpe.

Skadegörelse. Någon gång på natten till fredagen den 3 december repade någon huven och ena framdörren på en bil på Sleipnergatan i Valsta. Bilen stod i ett garage när skadegörelsen inträffade.

Polisnytt 3 december

Inbrott i bil. Under natten mellan torsdagen den 2 december och fredagen den 3 stals en bilstereo ur en bil som stod parkerad vid Rosersbergs pendlarparkering. Tjuven hade krossat en ruta för att ta sig in i bilen. Stölden upptäcktes vid 7.30 på fredagsmorgonen.

Polisnytt 2 december

Inbrott. Ett bilinbrott inträffade under natten mellan söndag och måndag 28-29 november i Kimstalund i Rosersberg. Låsen på en tjänstebil samt på garageporten var uppbrutna och gärningsmannen stal dessutom diverse verktyg vid inbrottet.

Polisnytt 1 december

Inbrott. Ett bilinbrott inträffade under natten mellan söndag och måndag 28-29 november i Kimstalund i Rosersberg. Låsen på en tjänstebil samt på garageporten var uppbrutna och gärningsmannen stal dessutom diverse verktyg vid inbrottet.

Inbrott. Klockan 00.50 natten till tisdagen den 30 november gick larmet på Centralskolan i Märsta. En okänd gärningsman hade tagit sig in genom ett fönster på skolans nedre plan. Ett polispatrull beordrades till platsen.

Brandlarm. På morgonen den 1 december inkom ett larm om att det brinner i en byggnad i Norslunda. Väl på plats konstaterar räddningstjänst och polis att det var skräp som någon eldade. Inte långt senare larmas det om att en bil står i brand på en parkeringsplats vid Vikingavägen, men patrullen som ryckte ut meddelar att det inte var någon brand.

JOHANNA CEDERGREN 

Polisnytt 29 november

Misshandel. Vid klockan 1 natten mot söndagen den 28 november blev en man i 50-årsåldern misshandlad på Stora Nygatan i Sigtuna stad. Enligt anmälan till polisen ska en eller två män ha attackerat honom med flera slag och sedan tagit mannens mobiltelefon och kastat den i en vägg så den gick sönder.

Inbrott. En villa på Travarvägen i Granby, utanför Sigtuna stad, blev enligt en polisanmälan utsatt för inbrott lördagen den 27 november. Inbrottet ska ha skett mellan klockan 17 och 21 och smycken har anmälts försvunna.

Bilolycka. Vid klockan 3.40 natten mot lördagen den 27 november krockade två bilar på väg 263, vid Rävsta. En person fick föras till sjukhus.

Olycka. Vid midnatt mot söndagen den 28 november krockade två bilar vid Trafikplats Arlanda. En person chockades men ingen blev allvarligt skadad.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 26 november

Pendeltågsbråk. En berusad man omhändertogs av polisen på torsdageftermiddagen den 25 november efter att ha bråkat med folk på pendeltåget mot Märsta. Mannen, som tidigare samma dag muckat från kriminalvårdsanstalten i Västervik, togs omhand för tillnyktring under ett par timmar. Ingen anmälan gjordes mot mannen.

Trafikolycka. På torsdagmorgonen den 25 november krockade en personbil och en buss vid busstorget i Sigtuna. En person skadades och fördes till sjukhus.

Rattfylleri. En ordningsvakt ringde sent på tordagen den 25 november larmnumret då en berusad man försökte lämna en restaurang vid Märsta centrum i bil. Ordningsvakten lyckades hålla mannen tills dess att en polispatrull kom till platsen.

Trafikolycka. Vid Karby i Skepptuna inträffade en olycka den 25 november då en buss och en epa-traktor kolliderade i en korsning. Föraren av epa-traktorn, en tonårsflicka, skadades lindrigt.

JOHANNA CEDERGREN

Polisnytt 24 november

Knivskuren. En man blev under natten mellan måndagen den 22 november och tisdag den 23 knivskuren i en lägenhet på Sleipnergatan i Valsta. Enligt polisen blev han endast lindrigt skadad. Polisen grep en misstänkt för dådet, som rubriceras som grov misshandel, och ytterligare en person togs med misstänkt för narkotikabrott.

Singelolycka. Vid 8-tiden onsdagen den 24 november inträffade en singelolycka på E4, i närheten av trafikplats Arlanda. Enligt polisen skadades ingen i olyckan, som inträffade i norrgående riktning.

Inbrottsförsök. Vid 19.30-tiden tisdagen den 23 november kallades polisen till Frejgatan i Valsta när en person hörde att det hamrades i trappuppgången och upptäckte att någon försökte bryta sig in hos en granne. När polisen kom fram hade inbrottsförsöket avbrutits men det fanns tydliga brytmärken vid dörren.

Stöld. Diesel och en stereoanläggning stals mellan torsdagen den 18 november och söndagen den 21 från en bandschaktare vid Midgårdsvägen i Märsta. Ungefär 200 till 300 liter stals från maskinens tank.

Bilbrand. Vid 23.30 måndagen den 22 november blev polisen kallad till Brobyvägen i Märsta med anledning av en bilbrand. När de kom fram var bagageutrymmet övertänt. Det finns misstankar om att branden var anlagd. Händelsen rubriceras som skadegörelse.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 22 november

Sladdade. Vid 3.30 natten mot lördagen den 20 november kallades räddningstjänsten till ett parkeringsgarage på Vänortsringen i Märsta. Det efter ett larm om att några personer tänt eld. Det visade sig att det inte var någon brand, utan att någon bara sladdat så att det blev rök i garaget.

Olycka. En person fick föras till sjukhus söndagen den 21 november efter en singelolycka på länsväg 894, mellan Åsby och Arlanda. Olyckan inträffade något efter klockan 15 då bilen körde av vägen.

Äggkastning. Vid 19-tiden lördagen den 20 november hörde en boende på Frejgatan i Valsta hur det smällde till på vardagsrumsfönstret och såg sedan att någon kastat ägg där. Enligt anmälan är äggkastningen något som pågått ungefär sedan Halloween. Polisen rubricerar det som ofredande.

Stöld. Två jackor blev stulna på en krog i Märsta centrum under natten mot söndagen den 21 november. Ägarna märkte att jackorna var borta efter att de varit och dansat. Den ena jackan hittades senare på toaletten. Även mobiltelefon och kamera har anmälts som stulet.

Skadegörelse. Strax efter klockan 1 natten mot söndagen den 21 november kastade någon sönder en ruta på Fågelvägen i Märsta med en snöboll. Anmälaren vaknade när rutan gick sönder och såg då en man kasta ytterligare en snöboll mot samma ruta.

Skadegörelse. Någon gång mellan lördagen den 20 november och söndagen den 21 ritade någon på en bil på Vikingavägen i Valsta med krita. När kritan tvättades bort upptäckte man att kritan gjort repor i lacken.

Stöldförsök. Vid 20.30 lördagskvällen den 20 november anmälde ett vittne att tre män försökte bryta upp förardörren på en bil på Ymergatan i Valsta. En polispatrull tog sig till platsen men gärningsmännen hade hunnit försvinna. Brottet rubriceras som försök till tillgrepp av bil.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 19 november

MORDBRANDSFÖRSÖK. Under onsdagen den 17 november tände någon eld på tidningspapper och kastade in genom brevinkastet på en lägenhet på Diagonalen i Märsta. Lägenhetsinnehavaren var borta när det hände men kände branddoft i trappuppgången när hon kom hem och hittade förkolnat tidningspapper på sin hallmatta.

STAL BILSÄTEN. Mellan onsdagen den 17 november och torsdagen den 18 stal bröt någon eller några sig in i en bil på Sjudargårdsvägen i Sigtuna. Alla tre baksätena hade skruvats loss och stulits, tillsammans med en gps som fanns i bilen.

BILINBROTT. Vid 19-tiden torsdagen den 18 november bröt sig någon in i en bil vid Maxi Ica Arlandastad genom att krossa en ruta. En väska med bland annat en videokamera ska ha stulits enligt polisanmälan.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 18 november

SKADEGÖRELSE. Två bilar på Sleipnergatan i Märsta har utsatts för skadegörelse någon gång mellan nio-tiden onsdagskvällen den 17 november och morgonen den 18. Enligt anmälan till polisen har båda bilarna fått sina bakre registreringsskyltar sönderbrutna.

Polisnytt 17 november

INBROTT. Vid midnatt, natten mot onsdagen den 17 november, blev polis kallad till Arlandagymnasiet i Märsta med anledning av ett inbrott. En ruta på skolan hade krossats men det är oklart om något stulits.

BILSTÖLD. En Mercedes som stod parkerad på Dalgatan i Märsta stals mellan måndagen den 15 november och tisdagen den 16. Bilen är efterlyst.

INBROTT. Efter en utlandsvistelse upptäckte en boende på Valstavägen i Valsta att det skett ett inbrott i bostaden. En dator har anmälts stulen och tjuven tog sig troligen in genom ett fönster.

OLYCKA. Två bilar krockade vid halv nio-tiden tisdagen den 16 november på E4 vid Arlandastad. Olyckan skedde i södergående riktning men ingen person ska ha kommit till skada.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 16 november

SKADEGÖRELSE. En bil på Minkvägen i Märsta blev utsatt för skadegörelse mellan söndagen den 14 november om måndagen den 15. Vänster framdörr blev insparkad enligt anmälan till polisen.

INBROTT. En lada i Skalmsta, öster om Rosersberg, blev under veckan mellan söndagen den 7 november och söndagen den 14 utsatt för ett inbrott. Ett hänglås hade klippts sönder och en röjsåg och en motorsåg fanns bland det som försvann.

Polisnytt 15 november

STÖLD. En Ford Fiesta stals från Oriongatan i Steninge fredagen den 12 november. Natten mot lördagen den 13 november såg ett vittne hur en bil kolliderade med en sandlåda på Stationsgatan. Det visade sig vara samma bil som stulits från Oriongatan. Vittnet såg två unga män och en ung kvinna försvinna från platsen.

SKADEGÖRELSE. En bil parkerad vid Neptunusbacken i Steninge fick flera fönsterrutor sönderslagna natten mot lördagen den 13 november.

SKADEGÖRELSE. Vittnen såg två personer i 18-25 årsåldern riva upp brevlådor från marken på Solrosvägen i Märsta natten mot lördagen den 13 november. Sju polisanmälningar om brevlådor som slitits loss från marken kom in till polisen efter händelsen.

MISSHANDEL. En 18-årig man misshandlades på Vänortsringen i Märsta lördagen den 13 november. Mannen var på väg hem från en restaurang med sin vän när en bil plötsligt tvärnitade, backade och började köra efter mannen och hans vän. De upplevde situationen som hotfull och började springa. En okänd man klev ur bilen, kom ikapp 18-åringen och misshandlade honom. Han fick ta emot slag mot ansiktet och blev tvungen att uppsöka läkarvård.

STÖLD. Okända gärningsmän bröt sig in i en verkstad i Smulteberg utanför Sigtuna natten till lördagen den 13 november. Ur verkstaden stals fyra vinterdäck.

INBROTT. Torsdagen den 11 november vid 21-tiden skedde ett inbrott på Lindbergsgatan i Arlandastad. Inbrottstjuvarna tog sig in genom att krossa ett fönster.

Stina Gyldberg

FLYGLARM. Ett plan som skulle landa på Arlanda vid 9-tiden fredagen den 12 november skickade ett varningslarm före landningen. Det verkar dock som att allt gick bra när det väl landade, enligt polisen.

RATTFYLLERI. Klockan 10.20 torsdagen den 11 november stoppade polisen en bil på Stora gatan i Sigtuna. Föraren av bilen blev misstänkt för rattfylleri och fick följa med för att lämna prov.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 11 november

SÖNDERSKURNA DÄCK. Ytterligare en anmälan om sönderskurna däck vid Skolgatan/Centralgatan i Märsta har kommit in till polisen. Enligt anmälan ska det ha skett mellan torsdagen den 4 november och söndagen den 7. Flera andra bilägare har tidigare anmält att de fått sina däck sönderskurna på samma plats.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 10 november

RÅN. Vid 19-tiden tisdagen den 9 november blev en man i 20-årsåldern rånad på Tingvallavägen i Märsta. Tre män kom fram och frågade först vad klockan var, sedan hotade de mannen så att han lämnade ifrån sig jacka, klocka, halsduk och en väska med träningskläder.

STÖLD. Under kvällen tisdagen den 9 november blev elever på SSHL i Sigtuna av med ägodelar de hade i omklädningsrummet vid skolans idrottshall. Det ska inte finnas några tecken på att någon brutit sig in i lokalen.

AVÅKNING. Vid 16.30 tisdagen den 9 november körde en bil av vägen på Stationsgatan i Märsta. Enligt uppgift från räddningstjänsten ska ingen person ha skadats.

KÖRDE NER I DAMM. Vid klockan 14 tisdagen den 9 november körde en bil som används för att kontrollera halka och friktion på Arlandas landningsbanor ned i en branddamm. Föraren av bilen tog sig ut oskadd.

INBROTT. En hus som höll på att renoveras i Stora Söderby, öster om Arlanda, har fått besök av tjuvar. Under tisdagen den 9 november upptäcktes att en ruta krossats och verktyg försvunnit.

SKADEGÖRELSE. Runt 22-tiden måndagen den 8 november blev en bil som stod på Centralgatan i Märsta utsatt för skadegörelse. Någon hade hoppat på huven och i samband med det lämnat tydliga fotspår. En av dörrarna hade också blivit repad.

VAPENBROTT. En sextonårig pojke i Rosersberg har dömts för vapenbrott. Detta sedan han i slutet av maj i år innehaft ett hagelgevär och sju hagelpatroner i Rosersberg, där han också bor. Straffet blir 35 timmars ungdomstjänst.

MISSHANDEL. En 42-årig kvinna från Märsta har åtalats för misshandel och ofredande efter ett krogbråk i februari i år. Enligt åtalet hällde 42-åringen först ut sin öl över en annan kvinna, sedan ska hon ha tagit det tomma ölglaset och slagit det i bakhuvudet på den andra kvinnan. Glaset krossades och offret fick enligt åtalet sår i huvudet där hon träffades.

BET POLIS. När en 18-årig kvinna från Sigtuna skulle avvisiteras i polishuset i Sollentuna, i september i år, började hon kränga med kroppen och försökte ta sig loss, enligt ett åtal om våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Hon ska också ha bitit en polis i fingret så att det blev ett sår.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 8 november

SKAR SÖNDER DÄCK. Någon gång mellan klockan 17 och 22 lördagen den 6 november fick flera bilar på en parkering vid Skolgatan/Centralgatan i Märsta sina däck sönderskurna. Åtminstone ägarna till tre bilar har anmält skadegörelsen.

OLYCKA. Två personer fördes till sjukhus med lindriga skador sedan en bil kört in i en bergvägg längs länsväg 255, vid Hagtorp. Olyckan inträffade vid klockan 15.45 lördagen den 6 november.

FÖRARGELSEVÄCKANDE BETEENDE. En kvinna omhändertogs av polis sedan hon urinerat på ett pendeltåg på stationen i Märsta. Incidenten upptäcktes av väktare något före klockan 8 lördagsmorgonen den 6 november.

MISSHANDEL. Två 23-åriga män har anmält att de blev misshandlade på Dalgatan i Märsta någon gång efter klockan 3, natten mot lördagen den 6 november. Männen ska ha attackerats av tre personer efter ett gräl som började utanför en restaurang på Stationsgatan. Enligt anmälan fick de flera knytnävsslag och blev sparkade på när de låg ned.

STÖLDER. Lördagen den 6 november upptäckte tre motorbåtsägare på Konvaljvägen, Blåsippevägen och Vitsippevägen utanför Sigtuna att någon stulit dreven till deras motorer. Båtarna stod på ägarnas tomter då stölderna inträffade.

BILINBROTT. Mellan torsdagen den 4 november och fredag den 5 bröt någon sig in i en bil på Väringavägen i Sigtuna. Instrumentpanelen, med stereo och gps, bröts bort och en dvd-läsare försvann. Även på Åkersvägen i Rosersberg har en bilägare blivit av med radio, stereo och gps. Den stölden upptäcktes lördagen den 6 november.

DÄCKSTÖLD. Mellan fredagen den 5 november och söndagen den 7 ska nio sommardäck ha försvunnit från en tomt på Killingevägen utanför Sigtuna. På samma väg ska också en lastbil ha slangats på cirka 200 liter diesel, något som skett mellan onsdagen den 3 november och torsdagen den 4.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 5 november

OLAGA INTRÅNG. Under torsdagen den 4 november anmäldes att någon eller några använt en lada i området vid Steninge slott som bostad. I ladan fanns sängar och mat och även ett element. Elementet drevs av el som togs från ett elskåp i närheten och polisen har upprättat en anmälan om olaga intrång och olaga kraftavledning.

ARBETSPLATSOLYCKA. Vid 18-tiden torsdagen den 4 november blev en person på en arbetsplats på Söderbyvägen i Arlandastad klämd mellan en bil och en vägg. Enligt polisen fördes han till Danderyds sjukhus med ambulans med smärtor i ena knäet.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 4 november

RÅN. Den 2 november, vid 22-tiden, tvingade en man i 40-årsåldern sig in i en lägenhet på Tingvallavägen i Märsta. Han hade kniv och hotade till sig värdesaker som mobiltelefon, pengar och plånbok från offret och en av offrets bekanta som befann sig i lägenheten. Den utsatta, i 60-årsåldern, slog i ansiktet i golvet efter att ha knuffats omkull.STÖLD. Mellan klockan 15 och 16 onsdagen den 3 november blev en lastbilschaufför bestulen på dator, mobiltelefon och gps. Chauffören levererade varor till industriområdet vid Metallvägen i Rosersberg och efter det att han uträttat ett kort ärende var tillhörigheterna borta.

INBROTT. Den 3 november upptäckte boende i ett radhus på Mjölnarvägen i Sigtuna att de haft inbrott. Inbrottet skedde någon gång mellan den 26 oktober och då det upptäcktes. Tjuven eller tjuvarna tog sig in genom altandörren och hade sökt igenom huset. När anmälan gjordes så var det fortfarande oklart vad som stulits.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 3 november

DUMPADE SKOR. Vid 18.15-tiden tisdagen den 2 november fick polisen ett larm om att någon dumpade skräp på en parkeringsplats på Norrbackavägen i Märsta. Det visade sig vara 70 plastpåsar med skor som lassats av på platsen och polisen klassar det som brott mot miljölagen.

INBROTTSFÖRSÖK. En person boende på Tellusgatan i Östra Steninge lyckades avstyra ett inbrott i grannens radhus under tisdagen den 2 november. Det var vid 13-tiden som grannen upptäckte att två personer höll på bryta sig in i huset genom ett fönster. När inbrottstjuvarna märkte att de var upptäckta sprang de från platsen.

VÄSKRYCKNING. En kvinna i 60-årsåldern blev vid 18-tiden måndagskvällen den 1 november utsatt för en väskryckning vid korsningen mellan Stationsgatan och Odengatan i Märsta. Gärningsmannen var i cirka 20-årsåldern. När polisen kom till platsen och genomsökte området hittade de kvinnans väska och det verkar inte som något försvunnit.

STÖLD. Under en handbollsträning i Vikingahallen i Märsta blev en person av med sin mobiltelefon som låg i omklädningsrummet. Stölden inträffade under måndagen den 1 november, mellan 16.30 och 19. Enligt anmälan har även ytterligare personer blivit av med tillhörigheter vid samma tillfälle.

VÅRDLÖSHET. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet sedan torrkokningen på Sleipnergatan i Valsta måndagen den 1 november. En stekpanna som lämnats på plattan orsakade rökutveckling och en person fördes till sjukhus.

KASTADE ÄGG. Någon gång mellan klockan 20 söndagskvällen den 31 oktober och klockan 16 måndagen därpå har någon eller några kastat ägg på en bil på Konvaljvägen utanför Sigtuna. Gärningsmännen och också sprejat på bilägarnas soptunna och polisen misstänker att det rör sig om ett hatbrott.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 1 november

RÅN. Vid 17-tiden söndagen den 31 oktober blev en man i 70-årsåldern utsatt för ett rån. Han var på väg in i sin lägenhet på Ymergatan i Valsta när fyra personer, enligt anmälare runt 16 år gamla, puttade ned honom på hallgolvet och tog sig in. De stal sedan mobiltelefon, tre limpor cigaretter och sprit, enligt anmälan till polisen.

STÖLD. Strax före 17-tiden söndagen den 31 oktober blev en kvinna av med packning vid Märsta station. Hon var på väg in på ett tåg då någon sprutade skum på henne. En andra man distraherade henne genom att erbjuda sig att torka bort skummet, samtidigt som en tredje passade på att ta delar av hennes bagage.

SKADEGÖRELSE. En berusad och hotfull man gick natten mot söndagen den 31 oktober, vid 2-tiden, lös på en personbil på Drottningvägen i Rosersberg. Han ska bland annat ha sparkat på en dörr och förstört ett extraljus.

INBROTT. Två företag med lokaler i samma byggnad på Lindbergs gata i Arlandastad blev utsatta för inbrott under natten mot söndagen den 31 oktober. Larmet gick strax efter halv två och vid tiden för anmälan var det fortfarande oklart vad som stulits.

BILINBROTT. Mellan fredag den 29 oktober och efterföljande lördag fick en firma på Pionjärvägen i Arlandastad besök av tjuvar. Gärningsmännen hade tagits sig in på området och slagit sönder fönstren på tre bilar och sedan stulit deras navigeringsenheter.

STÖLD. Någon gång på natten mellan fredag den 29 oktober och lördagen därpå ska en minigrävare ha stulits från parkeringen vid Rosersbergs slott. Den var värd 210 000 kronor.

TRAFIKOLYCKA. Vid 18.45 fredagen den 29 oktober inträffade en olycka i korsningen vid länsväg 263 och länsväg 273 vid Eurostop, Arlandastad. Tre bilar ska ha varit inblandade.

ARBETSOLYCKA. Vid 15-tiden fredagen den 29 oktober klämde en chaufför foten när han arbetade på en lastkaj på Pilotvägen vid Arlanda. Det är oklart hur allvarligt klämd mannen blev.

SKOLSTÖLDER. Polisen har fått in sex anmälningar om stölder av mobiltelefoner, plånböcker och liknande från S:t Olofs skola i Sigtuna. Sakerna ska ha försvunnit både från skåp och från väskor som stod i lärarrummet. Stölderna inträffade tisdagen den 26 oktober.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 29 oktober

BRÅK. Vid 17-tiden torsdagen den 28 oktober har en man i 20-årsåldern anmält att han misshandlades vid Märsta station. Ett gäng i ungefär samma ålder som honom ska ha börjat bråka och sedan slagit honom både med järnrör och knytnävar. Offret fick uppsöka läkarvård men det är oklart hur omfattande skadorna var.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 28 oktober

SLAKTAD KALV. En kommunanställd hittade vid 7-tiden onsdagsmorgonen den 27 oktober en kalvhuvud i skogen i Valsta. Polisen misstänker att någon slaktat kalven på plats och tagit köttet.

LASER I ÖGONEN. En kvinna i dryga 20-årsåldern blev vid 19.30-tiden onsdagen den 27 oktober utsatt för att någon lyste i hennes ögon med en röd laser. Hon passerade vid Sätuna förskola då någon lyste på henne från förskolans tak. Brottet rubriceras som misshandel.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 27 oktober

KROCK. Två bilar var tisdagen den 26 oktober, vid 18-tiden, inblandade i en trafikolycka på E4, i närheten av Eurostop. Bilarna färdades i södergående riktning när olyckan inträffade men ingen ska ha skadats.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 26 oktober

LÄCKAGE. Strax innan 18 igår kväll gjordes en räddningsinsats av brandkår och polis vid Pinbackshallen i Märsta. Enligt uppgifter från polisen var det ett mindre läckage där mellan 2 och 3 liter ammoniak läckte ut. Vid 18-tiden var läckaget åtgärdat insatsen avslutad.

STINA GYLDBERG

Polisnytt 25 oktober

KROSSADE FÖNSTER. En person som låg och sov på Solrosvägen i Märsta vaknade vid 3.45 på natten mot söndagen den 24 oktober av en kraftig smäll. När personen drog undan gardinen upptäckte den att rutan var krossad och ett ungdomsgäng hördes en bit bort.

INBROTT. Ett radhus på Jupitergatan i Östra Steninge fick inbrott av tjuvar mellan 15-tiden lördagen den 23 oktober och 2-tiden söndagen den 23. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp en balkongdörr. När polisanmälan gjordes var det fortfarande oklart vad som stulits.

MISSHANDEL. Tre unga män i 18-årsåldern har anmält att de blev jagade och misshandlade av ett gäng vid 2-tiden under natten mot lördagen den 23 oktober. De ska ha varit på väg till en fest när de blev påhoppade med slag och sparkar vid Nymärsta gränd i Märsta.

INBROTT. Mellan torsdagen den 21 oktober och lördagen den 23 blev en villa på Anemonstigen i Märsta utsatt för inbrott. Sonen till villans ägare upptäckte att någon brutit sig in via husets sovrumsfönster. Flera rum var genomsökta och ett säkerhetsskåp uppbrutet. Vad som stulits var vid tiden för anmälan oklart.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 22 oktober

FICKSTÖLD. Vid 11.30-tiden torsdagen den 21 oktober blev en kvinna av med sin plånbok vid biblioteket i Märsta centrum. Kvinnan hade lagt plånboken i sin väska och märkte på väg ut från biblioteket att en man gick nära bakom henne. En stund senare insåg hon att plånboken var borta. Polisen säger att det blir mer och mer fickstölder och uppmanar allmänheten att vara uppmärksam.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 21 oktober

STÖLD. Mellan åttatiden tisdagskvällen den 19 oktober och 11.30 onsdagen den 20 blev en Volkswagen Passat på Idungatan i Valsta utsatt för inbrott. Någon bröt upp låset på förardörren och stal stereo och högtalare.STÖLDFÖRSÖK. Mellan lördagen den 16 oktober och onsdagen den 20 har någon försökt stjäla en moped från ett gemensamt garage på Södergatan i Märsta. Styrlåset var knäckt och sladdarna var dragna i. För att ta sig in i garaget måste man ha kort.

STÖLD. En plasma-tv värd 20 000 kronor och ett tv-stativ värt 15 000 har anmälts stulna från en konferensanläggning i Sigtuna stad. Enligt anmälan har något manipulerat elektroniken vid dörren till lokalen så att den inte låstes ordentligt. Det ska ha hänt någon gång mellan slutet av september och mitten av oktober.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 20 oktober

OLYCKA. Vid 18-tiden tisdagen den 19 oktober ramlade en man ner från en timmerbil och fick skador på överkroppen. Olyckan inträffade på en traktorväg vid Vidbo, nordöst om Märsta och polisen skrev en anmälan om arbetsplatsolycka.

STÖLD. Mellan 7.30 och 9-tiden på onsdagen den 20 oktober bröt sig någon in i en Audi på Idungatan i Valsta. Vänster framdörr var uppbruten och bilstereon och ett par glasögon var borta.

STÖLD. Någon gång mellan 17.30 måndagen den 18 oktober och tisdagsmorgonen den 19 blev en container på Blygatan i Rosersberg utsatt för inbrott. Minst fyra vinterhjul ska ha försvunnit.

STÖLDER. Två bilar vid Maxi Ica Arlandastad blev utsatta för inbrott vid 19-tiden måndagen den 18 oktober. Från den ena bilen, en Toyota Corolla, försvann två väskor med kläder. Från den andra bilen, en Renault, försvann en jacka, gps och mobiltelefon. Båda bilarna hade fått fönster krossade.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 18 oktober

OFREDANDE. En kvinna i 20-årsåldern från Sigtuna blev utsatt för en blottare när hon åkte pendeln från Stockholms central vid sex-tiden på söndagsmorgonen den 17 oktober. En man i 30-årsåldern satte sig snett framför kvinnan och började onanera.

VÄGRADE BETALA. Polisen fick ingripa när två kvinnor som skulle till Stockholm från Arlanda vid 13-tiden söndagen den 17 oktober inte ville betala för tåget. Det var tågpersonal som ringde polisen som fick avlägsna kvinnorna från platsen.

MISSHANDEL. Vid klockan 1 natten mot söndagen den 17 oktober blev en man i 20-årsåldern misshandlad på Fågelvägen i Märsta. Mannen gick längs vägen när två bilar stannade och fem till sex personer klev ur. Två av dem ska sedan ha gett sig på offret med slag och sparkar. Enligt anmälan var männen runt 30 till 35 år gamla.

RÖKLARM. Brandkåren ryckte vid 16-tiden lördagen den 16 oktober ut efter att de fått larm om att det rykte från en byggnad vid Uppfinnarvägen i Märsta. När de kom fram visade det sig att det rörde sig om vattenånga från ett tvätteri.

TUNG STÖLD. Ett hydraulisk hammare värd 200 000 kronor försvann från ett bygge i trakten kring Vreta utanför Märsta mellan fredagen den 15 oktober och måndagen den 18. Hammaren väger runt 500 kilo och låg under en grävmaskin när den stals.

STÖLD. Tre personer på Rymdgatan i Östra Steninge har anmält att deras vinterdäck stulits från garagelängan på gatan någon gång mellan lördagen den 16 oktober och söndagen den 17. Även på Siriusgatan har flera personer anmält att deras vinterdäck stulits från en garagelänga. Det skedde mellan torsdagen den 14 oktober och fredagen den 15.

BILINBROTT. Under lördagen den 16 oktober blev en bil som stod parkerad vid Sigtuna golfbana utsatt för inbrott. Två rutor var sönderslagna på bilen, en Kia, och bland det försvunna fanns plånbok, mobil och en väska.

BRÅK. Vid ett-tiden på natten mot lördagen den 16 oktober blev en pojke i 16-årsåldern misshandlad på Stationsgatan i Märsta. Offret och en kamrat gick längs vägen när de mötte fem andra killar och någon form av bråk uppstod. Offret ska ha fått ett knytnävsslag innan det andra gänget drog vidare.

STÖLDFÖRSÖK. Mellan fredagen den 15 oktober och lördagen dagen därpå blev en bil i ett flerbilsgarage på Tingvallavägen i Märsta utsatt för ett inbrott. Visakort och körkort försvann och den som tagit sig in i bilen hade också gjort åverkan på tändningslåset, dock utan att lyckas starta bilen.

BILINBROTT. Mellan klockan 10.30 och 12 fredagen den 15 oktober blev en bil vid Josefinaskolan i Rävsta utsatt för inbrott. Från bilen, en Saab 95, försvann glasögon, kamera, cd-skivor och en väska.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 15 oktober

STÖLD. Vid 21-tiden på torsdagskvällen den 14 september blev flera personer som hade sina saker i ett låst ombytesrum i Pinbackshallen i Märsta av med bland annat mobiler som iphones och plånböcker. Enligt polisen rör det sig om ett hockeylag som tränade och hittills har man fått in åtta anmälningar.

STÖLD. Natten mellan den 13 och 14 oktober bröts sig någon in på en arbetsplats vid Brunnbyvägen i Knivsta. Enligt byggföretagets anmälan försvann verktyg och maskiner till ett värde av 3000 kronor.

HAVERILARM. Vid 19.50 på torsdagskvällen den 14 september larmade ett mindre plan att man hade instrumentfel. På planet fanns två personer och man lyckades landa säkert på Arlanda vid 20.10, då fanns både brandkår och polis på plats.

MISSHANDEL. En man i 20-årsåldern och en pojke i 15-årsåldern rök på torsdagen den 14 oktober ihop i Valsta centrum. 15-åringen ska ha fällts till marken men däremot behövde han inte uppsöka läkarvård.

DÖDSFALL. Vid klockan 16.30 torsdagen den 14 oktober larmades polisen till en lägenhet på Valstavägen sedan en död kvinna hittats. Enligt polisen finns det inget som tyder på att brott ska ligga bakom.

OLAGA HOT. Vid 1-tiden på natten mot torsdagen den 14 september riktade någon ett pistolliknande föremål mot en 15-åring och dennes kamrat. Det var på Mjölnergatan i Valsta. De hotade sprang in i en trappuppgång.

SKADEGÖRELSE. Någon gång mellan 18-tiden på onsdagen den 13 oktober och klockan 8 dagen efter sprayade någon en glad gubbe över vindrutan på en BMW. Bilen stod då parkerad på Stora Malmgatan i Sigtuna stad.

SKADEGÖRELSE. Mellan onsdagskvällen den 13 oktober och 15-tiden dagen efter har något krossat framrutan på en bil som stod parkerad vid en verkstad vid Statoilrondellen i Märsta. Enligt den drabbade har flera bilar vid verkstaden blivit drabbade den senaste tiden.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 14 oktober

TOG LASER. Vid 12.50 på torsdagen den 14 oktober blev en resenär på Arlanda fråntagen en laserpekare när han gick genom säkerhetskontrollen. Innehavet räknas som brott mot strålskyddslagen.

SNATTERI. En man i 30-årsåldern greps klockan 15.20 på torsdagen den 14 oktober för snatteri på Maxi Ica i Arlandastad. Vad han tagit framgår inte.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 13 oktober

BILINBROTT. Vid lunchtid tisdagen den 12 oktober bröt sig en tjuv in i två bilar vid Rosersbergs slott. En Toyota Corolla och en Audi fick rutor krossade och i båda bilarna fanns handväskor som försvann.

Polisnytt 12 oktober

INBROTT I BIL. En Renult som stod parkerad vid Industrivägen i Märsta utsattes mellan klockan 7 och 9 på måndagen den 11 oktober för inbrott. En okänd gärningsman slog sönder bilens bakruta och stal en dator som lämnats kvar i bilen.

INBROTT. Tre byggarbetsplatser blev under helgen utsatta för inbrott. Gärningsmännen bröt sig in i containrar och stal bland annat en värmepump. Inbrotten inträffade i Granby i Sigtuna, på Körsbärsvägen vid Steningehöjden och på Oxelvägen, mellan Märsta och Sigtuna. Bland annat stals en värmepump från arbetsplatsen vid Steningehöjden. Gärningsmännen tog sig in i de låsta containrarna genom att skära upp plåten och bryta upp lås.

Stina Gyldberg

Polisnytt 11 oktober

SKALLADES. Vid 2-tiden på natten mot söndagen den 10 oktober skallades en 19-årig kvinna när hon försökte avstyra ett bråk mellan en manlig bekant och en okänd man i cirka 20-årsåldern. Det inträffade på Stationsgatan i Märsta. Enligt polisen fick kvinnan föras till Akademiska sjukhuset med ambulans, men det är oklart hur allvarligt skadad hon är.

OLYCKA. Klockan 7.45 på måndagsmorgonen den 11 oktober inträffade en singelolycka på E4 strax söder om trafikplats Märsta. Ingen skadades i olyckan men bilen ska ha fått bärgats bort.

MORDBRAND. Vid 14.30-tiden på söndagen den 10 oktober ryckte räddningstjänsten ut till Sätunaskolan i Märsta sedan någon tänt eld på en väska vid skolans idrottshall. När brandkåren kom fram hade det slocknat av sig själv men eftersom viss spridningsrisk hade förekommet informerade brandkåren polisen.

INBROTT. En container på Oxelvägen, mellan Märsta och Sigtuna, utsattes för inbrott under helgen. Vid 14-tiden på söndagen den 10 oktober upptäcktes det att någon skurit upp plåten på sidan av containern för att ta sig in. Containerinnehavaren har ännu inte meddelat vad som försvunnit.

BRAND. Vid lunchtid på söndagen den 10 oktober bröt en brand ut på Tingvallavägen i Märsta. Orsaken ska vara mat som glömts på spisen. Lägenheten rökfylldes men brandkåren fick snabbt kontroll och ingen skadades.

MISSHANDEL. Strax efter klockan 1 på natten mot söndagen den 10 oktober anmälde en entrévärd på en restaurang i Märsta centrum att han misshandlats av två män. När polisen kom till platsen hade entrévärden en av gärningsmännen i förvar. Bakgrunden ska ha varit att männen nekades inträde på grund av berusning.

MISSHANDEL. En man i 18-årsåldern har anmält att han misshandlats två gånger i helgen. Den ena gången, på fredagskvällen den 8 oktober, blev han upptryckt mot en vägg vid Valsta centrum av tre män och skallades så att han började blöda. Den andra gången, på natten mot söndagen den 10 oktober, ska någon ha slagit till honom bakifrån när han var på väg hem.

LASERLEK. Vid 19.30 på lördagen den 9 oktober fick polis ingripa mot tre pojkar i 12-13-årsåldern som lekte med en laserpekare vid Tingvallaskolan i Märsta. Polisen beslagtog pekaren från en av pojkarna och tog sedan kontakt med hans föräldrar. Händelsen klassas som brott mot strålskyddslagen.

STÖLD. Under natten till fredagen den 8 oktober stals en moped från Merkurigatan i Östra Steninge. Stölden ska ha skett någon gång mellan midnatt och 8:30 på morgonen. Förutom mopeden ska en hjälm också ha försvunnit.

INBROTT. Mellan lunchtid fredagen den 8 oktober och 19.30 dagen efter gjordes ett inbrott i en villa i Näsby utanför Märsta. Tjuven tog sig in genom att ta ut en glasruta i sovrummet rotade sedan igenom huset. Hittills har smycken anmälts som borta.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 8 oktober

MISSHANDEL. Efter ett bråk mellan två unga flickor har Ekillaskolan lämnat in en anmälan om misshandel. Bråket ska ha skett den 29 september men anmälan från skolan kom till polisen först den 8 oktober. Flickorna ska enligt anmälan bland annat ha dragit varandra i håret och en av dem ska också ha knäat den andra.

Polisnytt 7 oktober

BILINBROTT. Mellan 16 och 16.30 under tisdagen den 6 oktober blev en bil som stod parkerad vid Eurostop i Arlandastad utsatt för inbrott. I bilen fanns smycken som försvann, samt en laptop. Enligt uppgift till polisen var bilägaren en smyckeshandlare. Tjuven hade tagit sig in genom att krossa en ruta.

Polisnytt 6 oktober

MISSHANDEL. Runt 16.20 på tisdagen den 5 oktober blev en man i 75-årsåldern nedslagen av en motorcyklist på Vikingavägen i Valsta. Enligt de uppgifter polisen fått fram verkar den äldre herren ha reagerat på hur motorcyklistens körde vilket fick motorcyklisten att slå mannen hårt i bröstet så att han föll. Offret ska inte ha blivit allvarligt skadat. Någon gärningsman är ännu inte gripen.

INBROTT. Vid midnatt, natten mot onsdag den 6 oktober, blev polisen kallad till Centralskolan i Märsta efter det att en väktare upptäckt ett inbrott. Intrången hade skett genom ett fönster på skolan, som var krossat med en sten. Det är oklart om något stulits.

RÅNFÖRSÖK. Två män, runt 30 och 40 år gamla, greps på tisdagskvällen efter att ha misshandlat och försökt råna en man vid Vänortsringen i Märsta. De ska ha jagat sitt offer och slagit honom flera gånger med ett basebollträ. Mannen fick föras till sjukhus.

BRANDLARM. Vid halv niotiden på tisdagskvällen den 5 oktober larmades räddningstjänst och ambulans till en villa i Österby utanför Sigtuna, till en förmodad brand. Det visade sig röra sig om en torrkokning och ingen person skadades.

SPIKOLYCKA. Måndag den 4 oktober blev en byggnadsarbetare skadad med spikpistol. Olyckan inträffade vid lunchtid på Hertigvägen i Sigtuna. Arbetaren togs till en vårdcentral i närheten, hur allvarligt skadad han blev är oklart.

CROSSOLYCKA. Lördagen den 2 oktober fick en person föras till sjukhus från Arlanda motorcrossbana vid Starrmossen efter en olycka. Olyckan inträffade vid 13-tiden.

STÖLD. Mellan 20-tiden på lördagskvällen den 2 oktober och 2-tiden på söndagsmorgonen tog ett gäng ungdomar sig in i en bostad på Rosersbergsvägen. De stal klockor, kontanter, smycken och alkohol enligt anmälan som lämnats till polisen.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 4 oktober

BRÅK. Vid 2-tiden på natten mot lördagen den 2 oktober kallades polis till korsningen mellan Stationsgatan och Södergatan i Märsta med anledning av ett bråk. Fyra män var inblandade men ingen av dem fick några allvarligare skador. Det hela slutade med tre anmälningar om misshandel.

PISTOLLARM. Vid 2-tiden på natten mot söndagen den 3 oktober fick polisen larm om att en person viftade med pistol i Märsta centrum. Mannen, i 20-årsåldern, hittades av polisen och avväpnades. Det visade sig att vapnet var en soft air gun.

INBROTT. Vid 21-tiden lördagen den 2 oktober upptäckte en person på Vänortsringen i Märsta att en grannes lägenhet blev utsatt för inbrott. Personen hörde oväsen och såg två män, mellan 20 och 30 år gamla, bryta sig in i den andra lägenheten. När polisen kom till platsen hade tjuvarna redan hunnit iväg och trots att hundpatrull kopplades in hittades de inte. Vad som försvunnit är ännu oklart.

OLYCKA. Vid 16-tiden på lördagen den 2 oktober inträffade en singelolycka med en motorcykel vid Sundveda utanför Märsta. Ingen ska ha skadats i olyckan.

INBROTT. Under helgen, någon gång mellan 15-tiden på fredagen den 1 oktober och den tidiga måndagsmorgonen den 4 oktober, utsattes en container i Rosersberg för inbrott. Bland det försvunna finns en tigersåg, elverk och bensin.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 1 oktober

OLYCKA. En anställd som körde en truck inne på Arlanda var med om en olycka på torsdagskvällen den 30 september. Vid 21.30-tiden fick polisen larm om händelsen. Personen fördes med Akademiska sjukhuset med ambulans men vad som visade sig vara en lindrig sårskada.

INBROTT. Vid 23.50-tiden på torsdagen den 30 september fick Centralskolan i Märsta besök av tjuvar. Ett fönster till lärarrummet hade brutits upp och ett skåp var uppbrutet. När larmet gick åkte både polis och väktare till plats men ingen tjuv hittades.

INBROTT. En bostad på Djupviksvägen, mellan Flottvik och Til, utsattes för inbrott torsdagen den 30 september. En hel fönsterruta hade tagits ut för att tjuvarna skulle kunna ta sig in. Inbrottet skedde mellan klockan 8 och 17.30 och det som hittills anmälts som borta är en tv.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 30 september

BILINBROTT. Mellan lunchtid och klockan 17 onsdagen den 29 september blev en Volvo som stod parkerad vid Sigtuna golfklubb utsatt för ett inbrott. Någon krossade rutan på höger bakdörr och kom över resväska, ryggsäck och en dator. Samma dag, men mellan klockan 17 och 18.15 blev en bil vid Vikingahallen i Valsta också utsatt för inbrott. Två rutor krossades och en handväska försvann.

STÖLD. På kvällen onsdagen den 29 september blev en släpvagn på Nymärsta kulle utsatt för tjuvar. Stölden inträffade mellan klockan 19 och 21 och bland det försvunna fanns flyttkartonger, vinterdäck och bohag.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 29 september

INBROTT. En eller flera tjuvar bröt sig på tisdagen den 28 september in i en lägenhet på Sleipnergatan i Valsta. Inbrottet skedde mellan 8 och 15.20 på dagen. Dörren var uppbruten och lägenheten genomsökt och det som hittills anmälts stulet är smycken.

TRAFIKOLYCKA. Vid 17.40 på tisdagen den 28 september fick polisen larm om en trafikolycka på Aspvägen i Märsta. Först befarades personskador i och med att en personbil krockat med en lastbil. Det visade sig dock att ingen behövde vård.

SKADEGÖRELSE. Vid 6.30-tiden på tisdagen den 28 september blev en bil på Granitvägen i Sigtuna utsatt för stenkastning. Ägaren till bilen, en BMW, såg ett par unga personer gå förbi och den ena av dem kastade en sten på vänstra framdörren så att det blev plåtskador.

STÖLD. Under natten mellan söndagen den 26 september och måndagen den 27 tog någon sig in i en bil på Norrbackavägen i Märsta och stal baslåda och slutsteg. Bilägaren vet inte hur stölden gick till för det fanns inga tecken på skador på bilen, en Volkswagen Passat.

STÖLDFÖRSÖK. Mellan klockan 17 och 20 på söndagen den 26 september misslyckades någon eller några med att stjäla en moped från en tomt på Kadettvägen i Rosersberg. Mopeden var låst och hade släpats iväg en bit från tomten men hittades senare på kvällen.

ERIK LINDGREN

Polisnytt 27 september

SKADEGÖRELSE. En polispatrull upptäckte vid 20.30-tiden på fredagskvällen den 24 september att en bil slirade runt på fotbollsplan vid Tingvalla förskola. Polisen stoppade bilen och de tre personer som fanns i den är nu misstänkta för skadegörelse.

DIESELSTÖLD. Drygt 2000 liter diesel och en del verktyg stals från ett bygge utanför Rosersberg någon gång under den gångna helgen. Stölden upptäcktes vid 6.30-tiden på måndagen den 27 september. Dieseln stals dels från en grävmaskin och dels från en farmartank.

STÖLD. En person på Söderbygvägen i Arlandastad blev vittne till ett pågående inbrott i helgen. Personen såg en bil och två män vid en lagerlokal och när vittnet närmade sig så försvann männen. En dörr var upplåst och tomma kartonger hittades i anslutning till dörren, troligen var det fälgar som stals.

MISSHANDEL. En kvinna har anmält att hon blev misshandlad på en parkeringsplats på Östra Bangatan i Märsta lördagen den 25 september. Kvinnan ska vid 21.30-tiden ha blivit puttad in i en bil så att hon slog upp ena ögonbrynet. Gärningsmannen var obekant för kvinnan och upprinnelsen ska finnas i en konflikt som uppstått mellan henne och tre killar.

MISSHANDEL. En tjej i 16-årsåldern har anmält att hon blev påhoppad och slagen av två män när hon gick mellan Tingvalla och Valsta vid 6.20-tiden på fredagsmorgonen%Kommentarer till artikeln
eh..
Sleipnergatan är väl ändå i valsta och inte tingvalla.. bra bit emellan..
Mirelle Hildén, 19 jan 2012 kl 11:17
Nu finns Trafikpolisen Norrort på Facebook.
Hej! Sedan september månad finns Trafikpolisen Norrort på Facebook.

Besök vår sida och följ oss i vårt dagliga arbete med tex och bilder.
Glöm inte att "Gilla" vår sida när du besöker den.

http://www.facebook.com/Polisen.Trafiken.Norrort

Mvh
Trafikpolisen Norrort
Trafikpolisen Norrort, 23 nov 2011 kl 21:07

läsarbild

.

Läs E-tidning
Sigtunabygden


Rätta oss!

Hittar du något fel i artiklarna - meddela oss. Det är viktigt att fakta är rätt. Vi vill också kunna komma i kontakt med dig om vi har några frågor, så lämna gärna ditt telefonnummer. Ring 08-594 408 80 eller mejla redaktion@sigtunabygden.se

Kontakta oss

Sigtunabygden
Porsgrunnsgatan 3, 3 tr
195 30 Märsta
Tel växel 08-594 405 70
Fax 08-594 405 99

 
Endast tidsbokade besök.
Ring växeln 08-594 405 70 eller för kontaktpersoner: klicka här.

E-post
Annonsmaterial:
Företagsannons:
Föreningsannons:
Redaktionen:
Utebliven tidning:
mailto:reklamation@sigtunabygden.se

Pg 111 37-7
ISSN 1403-296
Ansvarig utgivare:
Carl-Åke Eriksson carl-ake.eriksson@unt.se

Tipsa oss: redaktion@sigtunabygden.se 
Vill du komma i kontakt med någon av Sigtunabygdens medarbetare?  Klicka här
Vill du annonsera? Klicka här 

Utebliven tidning i Sigtuna eller Knivsta kommun? Ring 018-478 10 20, kl 7-10.
Det går också att anmäla utebliven tidning på reklamation@unt.se. 

Adress: Sigtunabygden, Porsgrunnsgatan 3, 3 tr, 195 30 Märsta 
Telefon: 08-594 405 70, vår växel är öppen måndag-fredag kl 8.00-17.00
Kundtjänst: kundtjanst@sigtunabygden.se 

Sigtunabygden.se använder cookies, vilket är små filer från webbplatsen som sparas ner på besökarens dator. Cookies används för att inhämta generell webbplatsstatistik och för att lagra information om besöket i syfte att förbättra och förenkla funktionaliteten.

Mer information om cookies
Information om blockering av cookies  


© Sigtunabygden Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.